Gueye Mansour continuă să impresioneze! Africanul nu se retrage din fotbal nici la 36 de ani și va semna prelungirea contractuală. Va fi și jucător și antrenor

Răzvan STÎNGĂ 11 Jun. 2022, 15:38 Liga 3
Gueye Mansour continuă să impresioneze! Africanul nu se retrage din fotbal nici la 36 de ani și va semna prelungirea contractuală. Va fi și jucător și antrenor

Gueye Mansour este de ani buni în fotbalul românesc, dar cu toate acestea nici măcar nu s-a retras din cariera de jucător. Africanul continuă să evolueze și la 36 de ani, chiar dacă o face, ce-i drept, în Liga a 3-a, la Sportul Șimleu Silvaniei. În plus, și sezonul următor va continua să o facă.

Mansour a plecat în vacanța de vară după ce eșalonul al treilea și-a consumat campionatul 2021/2022. A mers în Senegal, dar a dat asigurări că va reveni în România și va evolua tot pentru Sportul Șimleu Silvaniei, unde are un rol important. Pe lângă jucător, Gueye Mansour este și antrenor secund, fiind un ajutor pentru ”principalul” Dacian Nastai.

Gueye Mansour va continua la Sportul Șimleu Silvaniei și sezonul următor!

Însă, Mansour mai are de stat în Senegal, pentru că reunirea este programată abia peste o lună, la 15 iulie. Întrecerea 2022/2023 a Ligii a 3-a debutează la 27 august.

Mansour a plecat acasă în Senegal şi ne-a promis că se întoarce. Cred că va juca tot pentru Sportul Şimleu şi din această vară. Chiar dacă are 36 de ani, poate să ne ajute în continuare.

 Este un factor important în cadrul echipei. Ştie să-i motiveze pe colegii săi, iar toţi au doar de învăţat de la Mansour”, a spus președintele clubului, Ioan Gurzău, despre situația lui Gueye Mansour, pentru Sportul Sălăjean, în timp ce despre reunire a precizat:

Jucătorii vor avea un program de pregătire pe perioada vacanţei şi nu cred că există fotbalist ca să nu facă mişcare chiar şi în perioada vacanţei. În perioada următoare vom fixa data reunirii lotului (n.r. – reunirea a fost stabilită ulterior declarației) şi programul meciurilor de pregătire”.

Pe lângă Mansour, și Cătălin Vaida, Paul Oşan şi Mihai Cohan își termină contractele cu Sportul Șimleu Silvaniei în această vară, astfel că oamenii din conducere și stafful tehnic vor decide cine va mai continua.

Gueye Mansour, ”secund” de un sezon la Sportul Șimleu Silvaniei 

Din iulie anul trecut, Gueye Mansour nu este doar fotbalist la formația din divizia a treia, ci ocupă și poziția de antrenor secund. A primit acest rol după numirea în funcția de ”principal” a lui Dacian Nastai și se pregătește pentru a începe la rândul său o carieră de ”principal”.

Gueye Mansour a venit în România în 2004

În 2004 a venit prima dată Gueye Mansour în România, la Poli Timișoara, de la Servette FC (Elveția). A părăsit țara noastră opt ani mai târziu, când a semnat cu Ordabasy, dar după ce, în afara formației orașului de pe Bega, a mai evoluat pentru CS Buftea și Gloria Buzău.

A revenit doi ani mai târziu, la ACS Poli Timișoara, iar apoi, după numai trei luni, a plecat în Arabia Saudită. După câteva experiențe în afara României, africanul s-a întors în 2018, când a semnat cu Energeticianul. A evoluat apoi pentru Ripensia și Flacăra Horezu, iar la actuala echipă e din octombrie 2020.

La nivelul primei ligi din România, Gueye Mansour are peste 100 de meciuri și ceva mai mult de 20 de goluri.

Foto: Sportul Sălăjean și Sportul Șimleu Silvaniei

Răzvan STÎNGĂ 11 Jun. 2022, 15:38 Liga 3
Pe aceeași temă