Gloria Bistrița Năsăud începe în forță campania de achiziții de iarnă. A semnat cu jucători plecați de la Steaua, Ripensia, Concordia și Unirea Dej

Marius ANGHEL 15 Dec. 2022, 12:50 Liga 3

Gloria Bistrița Năsăud pare să se transforme în noul ”El Dorado” cel puțin la nivelul Ligii 3. Echipa unde antrenor este Adrian Falub și-a anunțat joi, 15 decembrie 2022, primele achiziții pentru partea a doua a sezonului, în care țintește promovarea în Liga 2.

Liderul Seriei a 10-a a Ligii 3 a semnat cu Costinel Gugu, Harald Fridrich, Gabriel Deac și Alexandru Ionuț Rus, toți având experiențe în Liga 2.

  • La echipa din Bistrița evoluează jucători ca Ovidiu Stoianof, Marius Curtuiuș, Alexandru Iulian Stoica, Bogdan Vasile, Antoniu Manolache, Paul Copaci sau Sergiu Bactăr, cu experiență în liga secundă, unii chiar și în prima ligă.
  • Nini Popescu, fost la Slobozia, Buzău, Petrolul, FC Argeș, CSM Reșița sau Concordia Chiajna, a activat și el la Bistrița în această primă parte a sezonului, însă în această iarnă s-a despărțit de echipă.

Patru achiziții pentru Gloria Bistrița Năsăud

Costinel Gugu și Harald Fridrich tocmai s-au despărțit de echipele din Liga 2 pentru care au evoluat în acest sezon.

Gugu a evoluat în 6 meciuri pentru Steaua, liderul ligii secunde, iar Fridrich a fost utilizat în 14 jocuri de Ripensia.

Pentru Gabriel Deac acest contract este o încercare de relansare a carierei sale. Originar chiar din Bistrița, mijlocașul de 27 de ani se află într-un regres, după mai multe sezoane petrecute în prima ligă, la FC Voluntari. Ulterior nu a avut evoluții care să atragă atenția la Petrolul (L2), Campionii FC Argeș (L1) și Concordia Chiajna (L2). Pentru aceasta din urmă a jucat ultima dată, însă în sezonul trecut, 2021-2022, când a avut doar 378 de minute jucate în 12 partide.

Ionuț Rus este cel mai tânăr dintre cei patru, are 21 de ani, este originar din Dej, este fundaș și în sezonul trecut a avut destul de multe apariții în tricoul Unirii Dej, în Liga 2, 20 (1687 minute), însă, cu toate acestea, nu a fost păstrat în lot, ulterior ajungând la Minerul Ocna Dej, în Liga 3.

Anunțul echipei din Bistrița privind primele achiziții din această iarnă:

”Primele achiziții din perioada de iarnă pentru echipa de fotbal din Liga a 3-a!
Au semnat cu Gloria 2018 – fundașul Harald Fridrich (vine de la Ripensia Timișoara), fundașul Costinel Gugu (CSA Steaua), mijlocașul Gabriel Deac (Concordia Chiajna) și fundașul Ionuț Alexandru Rus (Minerul Ocna Dej).
• GABRIEL DEAC
27 ani, Bistrița
A jucat în carieră la CSM Bistrița, Școala de fotbal „Viorel Moldovan”, LPS Bistrița, Academia „Gheorghe Hagi”, FC Voluntari, Petrolul Ploiești, Arges Pitești și Concordia Chiajna
• HARALD FRIDRICH
24 ani, Timișoara
A jucat în carieră la Poli Timișoara, CSM Lugoj, Fortuna Becicherecu Mic, ACS Carani, Ripensia Timișoara
• COSTINEL GUGU
30 ani, Craiova
A jucat în carieră la FC Universitatea Craiova, FCM Târgu Mureș, Gaz Metan Mediaș, ASA Târgu Mureș, Le Havre, CS Mioveni, Argeș Pitești, FC Universitatea 1948 și Universitatea Cluj
• IONUȚ RUS
21 ani, Dej
A jucat în carieră la Unirea Dej, CFR Cluj și Minerul Ocna Dej
Jucătorii vor începe pregătirea alături de echipa noastră odată cu cantonamentul din luna ianuarie.
Bine ați venit!”

Echipa lui Adrian Falub iernează pe primul loc în Seria a 10-a a Ligii 3

Gloria Bistrița Năsăud ocupă primul loc în Seria a 10-a a Ligii 3 la finalul anului 2022, în primele 15 etape acumulând 32 de puncte, tot atâtea câte are și CSM Satu Mare, ocupanta locului 2. În ultima etapă, trupa lui Adrian Falub a învins chiar liderul FC Bihor Oradea, 1-0 pe teren propriu, pe care l-a devansat și l-a trimis pe locul 3, cu 31 de puncte.

În ultimele trei etape din sezonul regular, Bistrița mai are de disputat meciuri cu SCM Zalău (deplasare, locul 4), Lotus Băile Felix (acasă, locul 5) și Victoria Carei (deplasare, locul 10).

Ulterior, echipa va merge, cel mai probabil, în play-off, unde se va lupta pentru ocuparea unuia dintre primele două locuri, de calificare la barajul de promovare, acolo unde poate da peste Corvinul Hunedoara, una dintre cele mai puternice echipe din Liga 3.

 

https://liga2.prosport.ro/liga-3/gloria-bistrita-nasaud-si-a-asigurat-la-mustata-primul-loc-in-seria-10-a-ligii-3-la-final-de-an-asteptarile-lui-adrian-falub-depasite-am-facut-mai-mult-decat-ne-am-propus-19255999

https://liga2.prosport.ro/seria-1/costinel-gugu-si-steaua-au-reziliat-contractul-19256417

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ripensia-a-ajuns-la-sase-despartiri-samuel-zimta-nu-mai-continua-nici-el-cu-timisorenii-19256372

https://liga2.prosport.ro/liga-3/liga-3-etapa-15-ultima-din-2022-18-partide-se-disputa-astazi-in-seria-10-se-intalnesc-primele-doua-clasate-gloria-bistrita-nasaud-si-fc-bihor-cele-cinci-echipe-calificate-matematic-in-play-off-19255446

Marius ANGHEL 15 Dec. 2022, 12:50 Liga 3
Pe aceeași temă