Gest umanitar la Alba Iulia! Jucătorii Unirii vindecați de COVID-19 au donat plasmă cu anticorpi: ”E felul nostru de a mulțumi tuturor celor care ne-au ajutat să învingem această boală”

Marius ANGHEL 09 Nov. 2020, 14:27 Liga 3

Într-o perioadă în care spitalele sunt pline cu pacienți infectați cu COVID-19, iar nevoie de sânge este și mai acută ca de obicei, pentru aceste persoane fiind nevoie mai ales de plasmă cu anticorpi, mai mulți jucători ai echipei Unirea Alba Iulia au decis să sară în ajutor, din nou. Astfel, astăzi, zece fotbaliști ai formației din Liga 3 au mers la Centrul de Transfuzie Sanguină Alba Iulia, scrie Ziarul Unirea, pentru a se alătura acestui gest umanitar.

Dacă în trecut au fost să doneze sânge antrenorii Adrian Bicheși și Mircea Oprea, alături de Alexandru Giurgiu, azi s-au prezentat alți zece jucători: Sporea, D. Lupșan, frații Marian și Mario Codrea, Bârdea, Dehelean, Andrei David, Bakcsi, Scrob și Zsigmond, toți depistați pozitiv la finalul lunii septembrie și începutul lunii octombrie și între timp declarați vindecați.

Unirea Alba Iulia: „Este felul nostru de a mulțumi, de a fi alături de comunitate”

„În ultima perioadă, județul Alba este greu lovit de epidemia de COVID 19. Echipa noastră a fost profund afectată de această problemă, 14 jucători și 3 membri ai staff-ului fiind declarați pozitivi la infecția cu acest virus. Grație promptitudinii și profesionalismului specialiștilor DSP, medicilor și asistentelor medicale, toți cei afectați au trecut cu bine peste această încercare, în acest moment toți fiind sănătoși. În acest context, astăzi 9 noiembrie, clubul nostru a avut inițiativa ca toți cei care s-au vindecat să doneze plasmă la Centrul de recoltare a sângelui Alba Iulia, acesta fiind felul nostru de a mulțumi tuturor celor care ne-au ajutat să învingem această boală, de a fi alături de întreaga comunitate a orașului și județului, de suporterii noștri care ne-au lipsit din tribune în acest tur de campionat, dar pe care îi simțim alături de noi. Hai Unirea, hai Alba Iulia!”, a transmis conducerea AFC Unirea 1924 Alba Iulia.

Prin transfuzia acestei plasme convalescente (bogate în anticorpi anti SARS-CoV-2) la pacienţii diagnosticaţi cu COVID-19 vor fi transferaţi şi anticorpi specifici, şi care ajută astfel organismul pacientului să neutralizeze virusul, până când va putea ”să fabrice” proprii anticorpi neutralizanţi.

Foto: Lucian Danciu / Ziarul Unirea

https://liga2.prosport.ro/liga-3/liga-3-etapa-9-ultima-a-turului-9-meciuri-se-desfasoara-in-acest-moment-iar-sase-partide-au-fost-amanate-din-cauza-covid-19-19156119

https://liga2.prosport.ro/liga-3/viitorul-selimbar-singura-echipa-din-liga-3-cu-punctaj-maxim-la-finalul-turului-florin-maxim-ne-dorim-promovarea-iar-cand-spun-noi-ma-refer-la-toata-lumea-din-selimbar-situatia-19156706

Marius ANGHEL 09 Nov. 2020, 14:27 Liga 3
Pe aceeași temă