Gafă de amatori făcută de CSO Cugir la meciul tur de baraj cu SCM Zalău. Departamentul de Competiții al FRF a sesizat-o, iar echipa din Alba a fost sancționată cu înfrângere la ”masa verde”. Promovarea în Liga 2 devine un vis pentru trupa lui Lucian Itu

Marius ANGHEL 14 May. 2021, 22:28 Liga 3
Gafă de amatori făcută de CSO Cugir la meciul tur de baraj cu SCM Zalău. Departamentul de Competiții al FRF a sesizat-o, iar echipa din Alba a fost sancționată cu înfrângere la ”masa verde”. Promovarea în Liga 2 devine un vis pentru trupa lui Lucian Itu

CSO Cugir își poate lua adio de la gândul promovării în Liga 2. Cu o zi înainte de returul barajului cu SCM Zalău, echipa din Alba a primit o veste cruntă din partea Federației Române de Fotbal.

Campioana Seriei a 9-a a Ligii 3 în acest sezon a comis o gafă de proporții la meciul tur al barajului cu sălăjenii: a folosit un jucător în stare de suspendare, astfel că a pierdut la ”masa verde”, cu 3-0, prima manșă. CSO oricum cedase meciul, dar cu 2-0, un rezultat care putea fi întors mai ușor.

CSO Cugir a pierdut la ”masa verde” meciul de la baraj cu SCM Zalău, fiindcă a folosit un jucător în stare de suspendare

Departamentul Competiții al FRF a sesizat gafa de amatori făcută de CSO Cugir în manșa tur a barajului cu SCM Zalău și a reclamat-o la Comisia de Disciplină și Etică a FRF. Conducătorii trupei din Alba n-au știut că jucătorul George Alexandru Dușmanu se afla în stare de suspendare și l-au folosit în meciul de acum o săptămână.

Comisia a admis sesizarea și a dictat următoarea sancțiune: ”În baza art. 83/10/1 din RD cu aplicarea art. 34 din RD, CSO Cugir se sancționează cu Forfait (3-0 în favoarea echipei SCM Zalău) și i se aplică sportivă de 635 lei”.

Astfel, victoria obținută de SCM Zalău pe teren, cu 2-0, prin golurile marcate de Raul Stanciu (39) și Mihai Forna (48), s-a transformat într-un succes cu 3-0 la ”masa verde”. Rezultatul aproape că duce echipa din Zalău în al doilea baraj de promovare.

Returul dintre CSO Cugir și SCM Zalău are loc sâmbătă, 15 mai, de la ora 17:30.

În ultimul meci din sezonul regular și-a menajat mai mulți jucători tocmai pentru a evita suspendări înainte de barajul cu Zalăul

CSO Cugir a ajuns în această situație după ce în ultima etapă a sezonului regular al Ligii 3, în meciul din deplasare cu Sănătatea Cluj, câștigat cu 1-0, l-a folosit titular pe Dușmanu, iar jucătorul a primit al patrulea cartonaș galben, astfel că a devenit indisponibil pentru meciul tur al barajului cu SCM Zalău. Numai că delegatul echipei antrenate de Lucian Itu a omis acest detaliu important, iar Dușmanu a fost trimit pe teren în meciul de la baraj în minutul 63, când l-a înlocuit pe Contra, la scorul deja de 2-0 pentru adversari.

Interesant este că CSO Cugir a încercat să-și protejeze mai mulți jucători de o eventuală suspendare după jocul cu Sănătatea. Atunci și-a menajat șase titular, potrivit Ziarul Unirea, pe Vlădia, Vitinha, Grozav, Boldea, Șaucă și Păcurar. De ceea ce s-a temut n-a scăpat însă.

Acum, CSO Cugir trebuie să învingă pe teren propriu cel puțin cu 3-0 SCM Zalău, pentru a trimite meciul măcar în prelungiri și mai apoi să spere la calificarea mai departe, în etapa a doua a barajului, unde va întâlni învingătoarea dintre Unirea Dej și Minerul Baia Mare (scor 0-0 în tur, la Baia Mare).

Foto: Sport Club Municipal Zalău

https://liga2.prosport.ro/liga-3/zi-plina-cu-meciuri-de-baraj-pentru-promovarea-in-liga-2-mostistea-ulmu-steaua-se-joaca-de-la-ora-1130-ieri-s-a-disputat-prima-partida-19183362

 

Marius ANGHEL 14 May. 2021, 22:28 Liga 3
Pe aceeași temă