Clasamentul Seriei a 2-a a Ligii 3, unde lider e Unirea Slobozia, a suferit modificări. Gafa comisă chiar de una dintre surprizele Cupei României i-a adus o înfrângere la „masa verde”

Marius ANGHEL 18 Dec. 2019, 15:06 Stiri

Meciurile din acest an ale campionatului Ligii 3 s-au încheiat de aproape trei săptămâni, după ce ultima etapă a turului s-a desfășurat pe 29-30 noiembrie, însă clasamentele nu sunt sigure nici în acest moment. Dacă săptămâna trecută s-a produs încă o modificare în clasamentul Seriei a 4-a, mai nou, și Seria a 2-a a suferit schimbări. Metalul Buzău a pierdut la „masa verde” meciul câștigat cu 1-0 pe teren cu Axiopolis Sport Cernavodă.

Metalul Buzău a folosit în meciul cu Axiopolis un jucător în stare de suspendare

Departamentul Competiții din cadrul Federației Române de Fotbal a descoperit că Metalul Buzău l-a folosit pe jucătorul Cătălin Bardaș în stare de suspendare în meciul din deplasarea de la Cernavodă, desfășurat pe 3 noiembrie, în cadrul etapei a 11-a a Ligii 3, Seria 2, și câștigat cu 1-0 după golul marcat de Alin Iacob în minutul 80.

S-a făcut sesizare, iar Comisia de Disciplină și Etică a FRF a decis în ședința de pe 13 decembrie să sancționeze clubul Metalul Buzău cu forfait la jocul cu Axiopolis și să îi aplice o penalitate sportivă de 1600 lei.

Astfel, rămasă fără acea victorie, Metalul Buzău a scăzut de la 23 la 20 de puncte acumulate în 15 meciuri, iar de pe locul 8 a căzut pe poziția a 10-a, acum fiind la egalitate cu Poseidon Limanu-2 Mai, CS Făurei și Agricola Borcea.

În schimb, Axiopolis Sport Cernavodă a ajuns la cota 12 puncte, egalând CS Medgidia, și a trecut de pe locul 14 pe 13, devansând FCSB 2, cu care era înainte la egalitate de puncte.

În Seria a 2-a a Ligii 3, Unirea Slobozia este lider, cu 37 de puncte, iar aproape de ea se află CS Afumați, cu 36 de puncte. Mostiștea Ulmu (34 puncte) și CS Tunari (33 puncte) sunt alte două echipe bune ale acestei serii care completează vârful clasamentului.

Vezi CLASAMENTUL Seriei a 2-a a Ligii 3

Echipa buzoiană, una dintre surprizele acestei ediții a Cupei României. A ajuns până în optimi

Metalul Buzău a fost una dintre surprizele plăcute ale acestui sezon al Cupei României, echipa din Liga 3 ajungând până în faza optimilor de finală.

Buzoienii au început excelent și sezonul de Liga 3, în etapele de start clasându-se pe prima poziție și datorită golaverajului. Parcursul îndelungat în Cupa României i-a consumat de energie pe jucătorii lui Valentin Stan, care pe final de tur au cedat, ajungând chiar la o serie de cinci înfrângeri consecutive, rezultate care au tras mult echipa în jos în clasament.

În această ediție a Cupei României, Metalul Buzău a realizat câteva surprize, ajungând până în faza optimilor, acolo unde a cedat cu 0-3, pe teren propriu, cu prim-divizionara Poli Iași. Pentru a ajuns până aici, Metalul a trecut de Avântul Zărnești (3-0), SCM Gloria Buzău (0-0 după 90 și 120 de minute, 3-2 la loviturile de departajare), CSM Focșani (0-0 după 90 de minute, 1-0 după prelungiri) și FK Csikszereda (1-0).

Alte trei meciuri decise la „masa verde” în acest sezon în Liga 3 și 2 din cauza neatenției

În acest sezon, în Seria a 4-a a Ligii 3 s-au decis două meciuri la „masa verde”. Național Sebiș a câștigat pe teren cu 5-1 jocul cu ACS Poli, însă l-a pierdut la comisia FRF cu 0-3 fiindcă a încălcat regula cu juniorii. Crișul Chișineu Criș și Gloria Lunca Teuz Cermei au terminat la egalitate meciul direct, scor 1-1, însă gazdele l-au folosit pe Adrian Piț în stare de suspendare, fără să știe, astfel că Cermei s-a impus cu 3-0 la „masa verde”.

O astfel de gafă s-a produs în prima parte a campionatului și în Liga 2. Dunărea Călărași a câștigat pe teren, cu 3-2, meciul cu „U” Cluj, însă l-a pierdut la „masa verde”, cu 0-3, după ce s-a descoperită că Robert Boboc a fost utilizat deși era în stare de suspendare.

Foto: Suporter Axiopolis Cernavodă

Marius ANGHEL 18 Dec. 2019, 15:06 Stiri
Pe aceeași temă