FRF a stabilit protocolul medical pentru reluarea competițiilor de fotbal amator, precum Liga 4 sau meciurile de baraj pentru promovarea în Liga 3

Marius ANGHEL 14 Jul. 2020, 16:05 Liga 3
FRF a stabilit protocolul medical pentru reluarea competițiilor de fotbal amator, precum Liga 4 sau meciurile de baraj pentru promovarea în Liga 3

Comitetul de Urgență al Federației Române de Fotbal a decis, în ședința din 14 iulie 2020, aprobarea protocolului medical pentru reluarea competițiilor de fotbal amator, cât și modificarea documentului care reglementează desfășurarea competițiilor fotbalistice Liga 1, Liga 2 și Cupa României în contextul pandemiei COVID-19. Răzvan Burleanu, preşedintele FRF, Gino Iorgulescu, prim-vicepreşedinte FRF, și Octavian Goga, vicepreşedinte FRF, membrii comitetului, au ținut cont înainte de luarea acestor decizii de ordinul comun emis în data de 7 iulie de Ministerul Tineretului și Sportului și al Ministerul Sănătății.

FRF a fost aprobat ”Protocolul medical pentru reluarea competițiilor de fotbal amator” cu scopul, în primul rând, ca Asociațiile Județene de Fotbal să-și poată stabilit campioana din Liga 4 în cazul în care a decis desfășurarea unor meciuri decisive. Totodată, aceste campioane vor participa la barajul de promovare în Liga 3, cele trei jocuri urmând a se desfășura la începutul lunii august, în zilele de 1, 5 și 9. Și aceste partide aparțin de fotbalul amator.

”Obiectivul acestui protocol îl reprezintă asigurarea sănătății persoanelor implicate precum și reducerea la minim a riscului infectării cu SARS-CoV-2 pentru:

  • Jucători și familiile lor;
  • Staff tehnic, medical și familiile lor;
  • Staff suport și administrativ și familiile lor”, a anunțat FRF.

În situația în care protocolul nu este respectat la meciurile de baraj pentru promovarea în Liga 3, sancțiunile sunt cele stabilite de FRF în ”Protocolul medical pentru reluarea competițiilor”. Cea mai mare amendă este de 100 de mii de lei.

Tot în ședința din 14 iulie a Comitetului de Urgență al FRF a fost aprobată și modificarea ”Protocolului medical pentru desfășurarea competițiilor”, conform ultimelor reglementări ale autorităților.

Marius ANGHEL 14 Jul. 2020, 16:05 Liga 3
Pe aceeași temă