FRF a stabilit meciurile de baraj pentru promovare în Liga 3, ediția 2020-2021. Când se vor desfășura partidele tur/retur

Marius ANGHEL 19 Feb. 2020, 11:20 Liga 4

Federația Română de Fotbal a stabilit astăzi, 19 februarie, la Casa Fotbalului, prin tragerea la sorți, meciurile de baraj pentru promovarea în Liga 3, sezonul 2020/2021. Momentan, cele 42 de campionate din țară sunt în desfășurare, campioanele nu sunt stabilite, însă favoritele la primul loc au posibilitatea, de acum, să anticipeze posibilul adversar de la vară.

Și în noul sezon al Ligii 3 vor promova, ca de obicei, 21 dintre cele 42 de campioane județene declarate de AJF/AMFB. Acestea au fost repartizate în șapte regiuni, iar stabilirea meciurilor s-a făcut astăzi, prin tragere la sorți.

Jocurile rezultate se vor desfășura în sistem eliminatoriu, tur – retur, pe terenul fiecărei echipe. Pentru promovarea în Liga 3, datele de disputare a meciurilor de baraj sunt: 13 iunie 2020, ora 18:00 (turul) și 20 iunie 2020, ora 17:30 (returul).

Iată cele șapte regiuni și meciurile de baraj pentru promovarea în Liga 3 rezultate în urma tragerii la sorți:

Regiunea 1, Nord-Est: Vaslui – Bacău, Botoșani – Suceava, Neamț – Iași;
Regiunea 2, Nord-Vest: Sălaj – Bihor, Maramureș – Bistrița Năsăud, Cluj – Satu Mare;
Regiunea 3, Centru: Sibiu – Harghita, Alba – Brașov, Mureș – Covasna;
Regiunea 4, Vest: Timiș – Mehedinți, Arad – Caraș Severin, Gorj – Hunedoara;
Regiunea 5, Sud-Vest: Dolj – Olt, Teleorman – Argeș, Vâlcea – Dâmbovița;
Regiunea 6, Sud: Prahova – Călărași, Giurgiu – București, Ilfov – Ialomița;
Regiunea 7, Sud-Est: Tulcea – Constanța, Vrancea – Galați, Buzău – Brăila.

*prima echipă extrasă va fi gazdă în meciul tur din dubla manșă pentru promovarea în Liga 3.

Campioanele trebuie să prezinte actele la FRF, că îndeplinesc condițiile de participare la baraj, până pe 8 iunie

În ședința Comitetului Executiv al Federației Române de Fotbal desfășurată pe 17 decembrie 2019, membrii acestuia au aprobat „Regulamentul privind organizarea și desfășurarea jocurilor de baraj pentru promovarea în Liga a 3-a, sezonul competițional 2020/2021”.

La jocurile de baraj au dreptul să participe numai echipele aparținând structurilor sportive cu personalitate juridică. Până la data de 15 ianuarie 2020, fiecare asociație județeană, respectiv AMFB a avut obligația de a trimite, la Departamentul Competiții al FRF, un tabel cu cluburile/asociațiile sportive participante la campionatul Ligii 4, ediția 2019-2020. Apoi, până la data de 8 iunie 2020, echipele calificate pentru a participa la jocurile de baraj și să transmită copia Certificatului de Identitate Sportivă (CIS-ul) al acestora eliberat de Ministerul Tineretului și Sportului.

Dreptul de participare la jocul de baraj îl deține structura sportivă clasată la finalul campionatului Ligii a 4-a pe locul 1 în fiecare județ sau în Municipiul București. În situația în care structura sportivă respectivă nu îndeplinește condițiile de participare la jocurile de baraj (nu deține personalitate juridică și/sau Certificat de Identitate Sportivă eliberat de MTS), jocurile de baraj nu se vor disputa, urmând ca echipa adversă, dacă îndeplinește condițiile de participare, să fie declarată câștigătoare, deci promovată în Liga 3.

„Regulamentul privind organizarea și desfășurarea jocurilor de baraj pentru promovarea în Liga a 3-a, sezonul competițional 2020/2021” este disponibil AICI.

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 19 Feb. 2020, 11:20 Liga 4
Pe aceeași temă