Fotbal Comuna Recea se transformă și așteaptă un loc vacant pentru a continua la Liga 2! ”Ne schimbăm numele și vom fi echipa județului”. Cum se va numi, mai nou, clubul din Maramureș și ce se va întâmpla cu Minaur Baia Mare

Răzvan STÎNGĂ 16 Jun. 2021, 11:02 Liga 2
Fotbal Comuna Recea se transformă și așteaptă un loc vacant pentru a continua la Liga 2! ”Ne schimbăm numele și vom fi echipa județului”. Cum se va numi, mai nou, clubul din Maramureș și ce se va întâmpla cu Minaur Baia Mare

Fotbal Comuna Recea își schimbă denumirea, sigla și va avea sprijin financiar mai mare începând cu această vară. Va beneficia de ajutorul Consiliului Local Baia Mare (care în ultimii ani s-a implicat la Minaur Baia Mare) și Consiliului Local Mamamureș.

Echipa din nord-vestul țării așteaptă acum ca una dintre formațiile care au drept de joc în sezonul 2021/2022 de Liga 2, cel puțin, să nu ia startul în competiție, pentru a ocupa locul vacant și a rămâne, astfel, în eșalonul secund, după ce a retrogradat în urma barajului cu Unirea Slobozia.

Fotbal Comuna Recea nu fuzionează cu Minaur Baia Mare, dar va fi sprijinită de CL Baia Mare 

Echipa din Recea va beneficia și de stadionul și de baza de pregătire care până acum a fost folosită doar de Minaur Baia Mare, adică de arena ”Viorel Mateianu”.

Nu este o fuziune în sine a celor două cluburi, ci Fotbal Comuna Recea va fi considerată, din perioada imediat următoare, după ce își va schimba denumirea, drept reprezentanta județului Maramureș în fotbalul la nivel național, prin acest sprijin al CJ Maramureș și CL Baia Mare.

Președintele echipei Fotbal Comuna Recea, Florin Gherasim, a declarat pentru Liga2.ro că viitoarea denumire va fi Club Sportiv Dacia Maramureș. Inițial, noul proiect trebuia să poarte numele de Club Sportiv Maramureș, însă planurile au necesitat schimbarea, pentru că varianta inițială era deja folosită de altă entitate sau se asemăna cu o alta (CS FC Maramureș, deținut de Dan Hotico), iar OSIM nu și-a dat acordul. Așa s-a ajuns la Club Sportiv Dacia Maramureș.

”Numele s-a schimbat, va fi Club Sportiv Dacia Maramureș. Noi am dat numele inițial, dar era ocupat sau era asemănător cu alt nume. Am dat trei denumiri, iar aceasta a fost soluția acceptată. Am propus Club Sportiv Maramureș, Club Sportiv Maramureș Baia Mare și Club Sportiv Dacia Maramureș.

Noi am vrut Club Sportiv Maramureș, dar am primit o scrisoare de la Ministerul Justiției, cum că nu putem să folosim acest nume.

Cu Baia Mare nu e propriu zis o fuziune, este venirea la club a Consiliului Județean Maramureș și Consiliului Local Baia Mare. Se schimbă doar denumirea echipei Recea, atât, și câțiva oameni din Adunarea Generală. Fotbal Comuna Recea își va schimba numele, nu e o fuziune propiu-zisă. După care, clubul, cu această denumire, va deveni reprezentativ pentru Maramureș”, a declarat Florin Gherasim pentru Liga2.ro.

Florin Gherasim s-a luptat în sezonul recent încheiat să țină Fotbal Comuna Recea în Liga 2, după ce primăria din Recea și-a retras sprijinul financiar în urma alegerii unui nou edil.

Florin Gherasim: ”Clubul din Recea doar își schimbă denumirea și vor veni câteva persoane în Adunarea Generală” 

Președintele de la Fotbal Comuna Recea a vorbit, pe larg, despre ideea de la care a pornit proiectul și cum s-a ajuns ca viitorul CS Dacia Maramureș să fie susținut de Consiliul Județean Maramureș, Consiliul Local Baia Mare și Consiliul Local Recea.

În urma acestor modificări de suprafață, și în structura de conducere vor avea loc schimbări, iar Adunarea Generală a clubului va arăta diferit. După ce aceasta se va forma, va fi numit și noul președinte.

Susținerea noului proiect de către autoritățile publice are la bază și faptul că Fotbal Comuna Recea este în sine în club privat, care nu va avea probleme în ceea ce privește promovarea în Liga 1, cândva. Deși a retrogradat matematic în Liga 3 la finalul sezonului trecut, echipa poate continua în Liga 2, în urma unui posibil loc lăsat liber după fuziunea dintre Farul Constanța și Viitorul Constanța sau de retragerea vreunei alte echipe până la startul campionatului, programat la 31 iulie.

Autoritățile publice au simțit că prin sprijinirea clubului din Recea se poate face mai repede performanță decât la Minaur Baia Mare, unde în această vară s-a ratat pentru al treilea an la rând promovarea în Liga 2.

”S-a dorit ca echipa din Recea să fie reprezentanta județului, pentru că la Baia Mare totul ținea de stat. Astfel, dacă se dorește o forțare în Liga 1, cu structura actuală a clubului Minaur Baia Mare nu se putea. E ca situația Buzăului. Noi suntem club privat, non-profit, se duc toți banii pe proiecte.

Vom juca meciurile pe stadionul din Baia Mare. Bazele sportive din Recea vor fi folosite doar pentru grupele de copii și centrele de copii. Meciurile oficiale vor fi disputate în Baia Mare. Vor veni în club membri ai Consiliului Județean Maramureș și reprezentanți ai Consiliului Local Baia Mare și reprezentanți ai Consiliului Local Recea. Atunci va fi o echipă a județului.

Clubul din Recea doar își schimbă denumirea și vor veni câteva persoane în Adunarea Generală”, a mai declarat Florin Gherasim pentru Liga2.ro.

Fotbal Comuna Recea a fost încurajată de Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș, înainte de barajul de menținere în Liga 2 cu Unirea Slobozia, pierdut însă cu 2-3 la general, după 2-0 la Recea și 0-3 la Slobozia. CJ Maramureș va fi partener al noului CS Dacia Maramureș.

Minaur Baia Mare ca continua doar la nivel de copii și juniori

Această reorientare a autorităților publice din Recea și Baia Mare către Fotbal Comuna Recea, viitor CS Dacia Maramureș, va face ca Minaur Baia Mare, susținută până acum de Primăria Baia Mare, să mai existe doar la nivelul centrelor de copii și juniori.

Potrivit surselor Liga2.ro, Minaur Baia Mare nu va mai continua la nivel de Liga 3, ci se va axa doar pe juniori.

Întrebat de această variantă, Florin Gherasim a declarat că nu știe personal ce va urma la Minaur Baia Mare:

”Chiar nu știu ce o să fie la Minaur, nu am date, informații. Știu doar de ce se va întâmpla cu noi din această vară, iar anunțul schimbării denumirii poate să devină oficial chiar de săptămâna următoare. În momentul de față, se lucrează și la siglă. O să avem câteva variante zilele acestea și o vom alege pe cea mai potrivită.

Va fi cu siguranță în temă cu noul nume, Club Sportiv Dacia Maramureș.”

Fotbal Comuna Recea și Minaur Baia Mare au jucat una împotriva celeilalte în vara trecută, la barajul pentru promovarea în Liga 2. S-a impus echipa din Recea, la loviturile de departajare, după 2-1 pentru Minaur la Baia Mare și 2-1 pentru Recea pe teren propriu, respectiv 4-3 la lovituri de departajare. Foto: Paul Ursachi / Mediafax Foto

În sezonul recent încheiat, Minaur Baia Mare a terminat Seria a 10-a a Ligii 3 pe locul 1 și a mers la primul baraj de promovare în Liga 2, unde echipa antrenată de Vasile Miriuță a pierdut, surprinzător, cu Unirea Dej (locul 2 în Seria 9, 0-0 la Baia Mare și 1-3 la Dej). Ulterior, echipa din Dej avea să învingă în al doilea baraj și pe SCM Zalău (locul 2 în Seria 10, 0-0 la Dej și 1-1 la Zalău), promovând, astfel, în Liga 2.

Foto: Fotbal Comuna Recea

Răzvan STÎNGĂ 16 Jun. 2021, 11:02 Liga 2
Pe aceeași temă