Florin Spînu a părăsit Filiaşiul pentru o rivală din serie: ”Vrem să facem o echipă care să atace promovarea.” Performera actualei ediţii a Cupei României a rămas şi fără preşedinte

Cosmin STAICU 03 Feb. 2022, 13:59 Liga 3
Florin Spînu a părăsit Filiaşiul pentru o rivală din serie: ”Vrem să facem o echipă care să atace promovarea.” Performera actualei ediţii a Cupei României a rămas şi fără preşedinte

ACSO Filiaşi, performera actualei ediţii a Cupei României, a rămas fără cuplul care a dus-o până în sferturile de finală ale competiţiei KO.

După ce antrenorul Mario Găman a decis să semneze, imediat după ce a calificat Filiaşiul în sferturile Cupei României, cu Pandurii Târgu Jiu, fiind înlocuit cu Victor Naicu, şi preşedintele grupării doljene, Florin Spînu, ales o altă destinaţie.

Spînu va activa tot în Seria a 6-a, fiind noul conducător al formaţiei Vediţa Coloneşti, una dintre echipele eliminate de Filiaşi în drumul spre sferturile Cupei României.

Florin Spînu a părăsit Filiașiul pentru Colonești

Florin Spînu, care este şi reprezentant al cluburilor din Liga 3 în Comitetul Executiv al FRF, părăseşte Filiaşiul după 16 ani, cele mai notabile realizări din această perioadă fiind de dată recentă, respectiv accederea în barajul de promovare în Liga 2 (cedat cu 0-5 cu Corona Brașov / 0-1 în deplasare și 0-4 acasă) şi calificarea în sferturile de finală ale Cupei României.

”Nu mai sunt președintele celor de la ACSO Filiași, am luat aceasta decizie cu mare greutate, au fost peste 16 ani minunați. Le mulțumesc tuturor pentru colaborarea din această perioadă. Voi merge la Coloneşti, am vorbit deja cu domnul primar și vrem să facem o echipă care pe viitor să atace promovarea. Pentru acest an, obiectivul este să jucăm în play-off și dacă vom avea șanse la promovare, nu vom renunţa”, a declarat Florin Spînu pentru Oltenia TV.

În acest sezon de Cupa României, ACSO Filiaşi a trecut de CS Cârcea (Liga 4, 3-0 în deplasare), Vediţa Coloneşti (Liga 3, 11-10 după lovituri de departajare, acasă), Viitorul Pandurii Târgu Jiu (Liga 2, 3-2, acasă), UTA Arad (Liga 1, 1-0, acasă) și FC Hermannstadt (Liga 2, 6-5 după loviturile de departajare), fiind eliminată în sferturile de finală de Universitatea Craiova, scor 3-0, meci disputat pe ”Ion Oblemenco”.

Filiaşiul a încheiat stagiul de la Izverna

După reunirea lotului, ACSO Filiaşi a efectuat un stagiu de pregătire la Isverna, cu alergări în zonă şi antrenamente cu mingea pe un teren sintetic, iar în perioada următoare va începe seria de meciuri amicale pregătitoare pentru a doua parte a sezonului Ligii 3.

Au părăsit echipa în această iarnă: Alex Cioablă, care a semnat cu Viitorul Dăești, fraţii Alin şi Florin Şerban, Marius Duriţă, Ionuţ Zamfir s-a întors la ”FC U” Craiova, de unde fusese împrumutat, în timp ce Ionuț Tătaru a renunţat la fotbalul de performanță.

Până acum, la capitolul achiziţii este numai mijlocașul Alex Dinu, format la academia Universităţii Craiova, și pe portarul-junior de la CSS Craiova, Cosmin Uruiocea.

ACSO Filiaşi este pe locul 5 în Seria a 6-a a Ligii 3, cu 20 de puncte, dar are o restanţă, cu Petrolul Potcoava, în timp ce Vediţa Coloneşti ocupă poziţia a 4-a, cu 23 de puncte, după 15 meciuri.

 

Cosmin STAICU 03 Feb. 2022, 13:59 Liga 3
Pe aceeași temă