„FC U” Craiova promite investiții importante și transferuri de marcă imediat după promovare. Pușcaș: „Avem contacte cu jucători din Liga 1 și Liga 2”

Marius ANGHEL, Răzvan STÎNGĂ 15 Mar. 2020, 13:18 Liga 3

U Craiova 1948 SA domină autoritat Seria 4 din Liga 3 și se gândește, deja, la perioada de transferuri din vară. Echipa patronată de Adrian Mititelu are în plan aducerea mai multor jucători din primele două ligi din România, lucru confirmat de președintele clubului, Marcel Pușcaș.

Potrivit declarațiilor lui Pușcaș, lucrurile se vor accelera în funcție de decizia Federației Române de Fotbal, cu privire la amânarea sau anularea etapelor rămase de disputat din Liga 3, din cauza coronavirusului. Astfel, perioada de transferuri poate fi mai mică, dacă întrecerea va fi comprimată.

Oltenii vor promovarea în Liga 1 începând cu sezonul următor

Indiferent de decizie, un lucru este cert. Gruparea olteană care își desfășoară meciurile de pe teren propriu la Târgu Jiu, pe noul Stadion Municipal, va face transferuri importante și va încerca să se lupte la locurile fruntașe încă din primul sezon în Liga 2.

„Nu va fi ușor deloc să atacăm promovarea în Liga 1 chiar din sezonul următor. Mai ales în condițiile reapariției în eșaloanele secunde ale echipelor cu tradiție. Avem, însă, contacte și cu jucători din Liga 2 și cu jucători din Liga 1. (…)

Dacă se va comprima campionatul, perioada de transferuri va fi mai scurtă. Lucru care pe noi ne poate dezavantaja, dar vom încerca să luăm măsuri înainte. Contează foarte mult nivelul tehnic al jucătorilor. Dacă vom lua fotbaliști din Liga 1 și îi vom aduce în Liga 2, atunci ei trebuie să facă diferența. Fac trecerea de la o ligă superioară la una inferioară. (…)

Trebuie făcut cu grijă orice transfer. Ei vin la Craiova pentru că știu că sunt bani și vin să ia salariul”, a spus Marcel Pușcaș, președintele U Craiova 1948 SA, în cadrul unei emisiuni de pe Facebook, „Știința suntem noi”.

Ca și promovați în Liga 2

„FC U” Craiova e pe primul loc în Seria 4 a Ligii 3, cu 42 de puncte acumulate în 16 etape, în care nu a cunoscut gustul înfrângerii. Doar două echipe în acest sezon nu au pierdut, U Craiova 1948 SA și Unirea Slobozia (liderul Seriei a 2-a a Ligii 3).

Ecartul oltenilor față de principala urmăritoare, Șoimii Lipova, este de 13 puncte, astfel că promovarea este foarte aproape. În primul și singurul duel din campionat din 2020, „FC U” Craiova a remizat, scor 2-2, pe teren propriu, chiar cu Șoimii Lipova.

Altfel, în această situație de criză de coronavirus, în care campionatul a fost suspendat, antrenorul Eugen Trică le-a dat liber jucătorilor săi săptămâna următoare, după ce sâmbătă i-a avut la antrenament. În funcție de cum decurg lucrurile, „FC U” Craiova va decide dacă va mări vacanța forțată sau dacă va rechema jucătorii la antrenamente.

 

Articol scris de Răzvan STÎNGĂ‚

Marius ANGHEL, Răzvan STÎNGĂ 15 Mar. 2020, 13:18 Liga 3
Pe aceeași temă