EXCLUSIV | Golgheterul echipei ”FC U” Craiova a refuzat oferte din Liga 2 pentru a face performanță cu oltenii. Marian Stoenac abia așteaptă promovarea pentru a juca pe ”Ion Oblemenco”: ”Suntem în stare să umplem stadionul, pentru că avem Peluza Sud”

Liga2.ro 25 Apr. 2020, 14:31 Liga 3
EXCLUSIV | Golgheterul echipei ”FC U” Craiova a refuzat oferte din Liga 2 pentru a face performanță cu oltenii. Marian Stoenac abia așteaptă promovarea pentru a juca pe ”Ion Oblemenco”: ”Suntem în stare să umplem stadionul, pentru că avem Peluza Sud”

Marian Stoenac (27 de ani), mijlocașul liderului Seriei a 4-a a Ligii 3, U Craiova 1948 SA, a reușit să atragă interesul mai multor echipe din Liga 2 după prestațiile bune de la formația olteană, în urma cărora a marcat 9 goluri. Golgheterul din acest sezon al ”FC U” se află acasă, la Motru, în această perioadă în care competițiile sportive au fost suspendate, iar pandemia COVID-19 a făcut peste 500 de victime în România.

Jucătorul lui Eugen Trică se conformează normelor impuse de autorități în urma decretării stării de urgență, dar trage tare și pentru a se menține în formă și a respecta programul de pregătire de acasă dat de preparatorul fizic al echipei oltene, Dan Vasilică.

”Mă bucur că sunt sănătos, asta contează cel mai mult acum. Îmi este foarte dor de fotbal, de echipă, de Peluza Sud, de oamenii de lângă noi. E trist că s-a întâmplat așa, noi eram într-o formă foarte bună, atât mentală, cât și fizică. Sper ca totul să revină la normal cât mai repede și să câștigăm totul pe teren, pentru că așa ar fi frumos. Mă antrenez serios, avem un program bine pus la punct de către domnul Dan (n.r. – preparatorul fizic Dan Vasilică), cu siguranță ne va ajuta să revenim mai repede din punct de vedere fizic”, a declarat Stoenac pentru Liga2.ro.

Stoenac a refuzat echipe din Liga 2 fiindcă ”se poate face performanță la Craiova”

Marian Stoenac a mai jucat în Liga 2 cu Minerul Motru, Juventus București și Energeticianul (actuala Viitorul Pandurii Târgu Jiu), cât și în Liga 1, cu echipa din Colentina. Mijlocașul și-a demonstrat calitățile și la echipa craioveană, astfel că a atras din nou atenția unor formații de ligă superioară.

”Este adevărat că am fost sunat de anumiți oameni din partea unor echipe destul de bine cotate ale Ligii a 2-a, însă eu mai am contrat până la finalul lunii mai, cu opțiune de prelungire. Sincer, îmi doresc să rămân aici. Așa cum am spus mereu, avem condiții extraordinare și se poate face performanță la Craiova. Este foarte frumos să joci pentru o asemenea echipă, cu niște suporteri minunați, care ne însoțesc peste tot în țară indiferent de distanță”, a dezvăluit Marian Stoenac pentru Liga2.ro.

”Suntem în stare să umplem stadionul Ion Oblemenco. Mi-aș dori enorm să jucăm acolo”

Mijlocașul echipei care de când a promovat în Liga 3 și-a disputat meciurile de pe teren propriu fie la Drobeta Turnu Severin, Filiași și, mai nou, la Târgu Jiu este de părere că ”FC U” Craiova merită din plin să joace pe noul ”Ion Oblemenco”. Stoenac este convins că, odată cu promovarea în Liga 2, ar veni și mai mulți suporteri lângă echipă.

”Mi-aș dori enorm să jucăm pe Oblemenco. Să fim serioși, odată cu promovarea, ar veni lângă noi și mai mulți oameni. Suntem în stare să umplem stadionul, pentru că avem Peluza Sud, care face spectacol la nivel înalt. Ne dau aripi, ca să spunem așa. Mai sunt și ceilalți suporteri, care sper că sunt mândrii de noi. Am dat tot ce am avut mai bun pe teren, împreună cu colegii mei ca să ajungem aici”, a mai punctat Stoenac.

”FC U” Craiova este lider detașat în Seria a 4-a a Ligii 3, cu un avans de 13 puncte în fața echipei Șoimii Lipova, astfel că promovarea în Liga 2 este ca și realizată. Fapt ce l-a determinat pe Adrian Mititelu, finanțatorul echipei din Bănie, să le plătească jucătorilor salariul integral pe această perioadă în care competiția este suspendată din cauza noului coronavirus.

Articol scris de Valentin Pătru

Liga2.ro 25 Apr. 2020, 14:31 Liga 3
Pe aceeași temă