Echipele promovate în Liga 3 în urma meciurilor de baraj. Surpriză mare la Sibiu, unde noul FC Inter a ratat obiectivul. CS Dinamo a câștigat și în retur, iar scorul zilei a fost înregistrat de campioana din Alba

Marius ANGHEL 25 Jun. 2022, 20:41 Liga 3
Echipele promovate în Liga 3 în urma meciurilor de baraj. Surpriză mare la Sibiu, unde noul FC Inter a ratat obiectivul. CS Dinamo a câștigat și în retur, iar scorul zilei a fost înregistrat de campioana din Alba

Manșa retur a meciurilor de la barajul pentru promovarea în noul sezon de Liga 3, ediția 2022-2023, a avut loc astăzi, sâmbătă, 25 iunie 2022, de la ora 17:30, majoritatea meciurilor, cu excepția partidei dintre CS Dinamo Bucureşti și Venus Independenţa, programată de la ora 19:00.

În urma rezultatelor înregistrate au fost stabilite ultimele 19 formații care și-au câștigat pe teren dreptul de a evolua în noul sezon al Ligii 3.

Acestea sunt: Viitorul Darabani (Botoșani), Speranţa Răuceşti (Neamț), Rapid Brodoc (Vaslui), CSM Sighetu Marmaţiei (Maramureș), Victoria Carei (Satu Mare), ACS Târgu Mureş (Mureș), Olimpic Zărneşti (Brașov), CS Universitatea din Alba Iulia (Alba), Phoenix Buziaş (Timiș), ACB Ineu (Arad), Retezatul Hațeg (Hunedoara), Cozia Călimăneşti (Vâlcea), Dunărea Turris (Teleorman), CS Rucăr (Argeș), CS Amara (Ialomița), CS Păuleşti (Prahova), CS Dinamo Bucureşti (București), Voinţa Limpeziş (Buzău) și Unirea Braniștea (Galați).

Fără să joace, la ”masa verde” și-au câștigat dreptul să joace în Liga 3 și Silvicultorul Maieru (Bistrița Năsăud) și Gloria Băneasa (Constanța).

Doar 19 meciuri de baraj au avut loc, nu 21. Campioanele din Bihor și Tulcea nu au participat, iar cele din Bistrița Năsăud și Constanța au promovat fără să joace

Reprezentantele județene, respectiv a Bucureștiului s-au duelat în 19 partide, nu în 21, câte stabilise inițial Federația Română de Fotbal.

Reprezentanta județului Tulcea, Viitorul Murighiol, nu a îndeplinit criteriile de participare, iar cea a Bihorului, Viitorul Borș, nu a avut posibilități financiare să joace în Liga 3 și, astfel, și-a anunțat neparticiparea la această dublă manșă. În aceste două situații, echipa pe care urma să o întâlnească, Gloria Băneasa (Constanța), respectiv Silvicultorul Maieru (Bistrița Năsăud), a promovat automat în Liga 3.

Barajele de promovare în Liga 3, ediția 2022-2023, au loc la 18 iunie, respectiv 25 iunie

FRF a stabilit în data de 24 februarie 2022, prin tragere la sorți, la Casa Fotbalului, duelurile de la barajul de promovare în Liga 3, cât și primele echipe gazdă, asta după ce în data de 25 ianuarie 2022 decidea modul în care se promovează și făcea public ”Regulamentul privind organizarea și desfășurarea jocurilor de baraj pentru promovarea în Liga-3, campionatul ediției 2022/2023”.

Asociațiile Județene de Fotbal (AJF-urile), respectiv Asociația Municipală de Fotbal București (AMFB) au fost obligate să comunice către Departamentul Competiţii al FRF, în scris, până la data de 12 iunie 2022, echipele calificate pentru a participa la aceste jocuri de baraj şi să transmită copia Certificatului de Identitate Sportivă al acestora eliberat de Ministerul Tineretului şi Sportului.

  • Dacă o echipă clasată pe locul 1 în Liga a 4-a a județului ei nu îndeplinește condițiile de participare la jocurile de baraj, atunci duelul în care a fost repartizată nu va avea loc, adversara urmând a fi declarată câștigătoare, deci promovată în Liga 3. Locul acesteia la baraj nu poate fi luat de ocupanta locului 2 din clasament.

Meciurile retur din barajul de promovare în Liga 3:

Regiunea 1, Nord-Est:
Flacăra Erbiceni (Iași) – Viitorul Darabani (Botoșani) 4-1 (0-5 în tur)
Speranţa Răuceşti
(Neamț) – Juniorul Suceava (Suceava) 1-0 (0-0 în tur)
Rapid Brodoc (Vaslui) – Sportul Oneşti (Bacău) 4-3 (3-3 în tur)

Regiunea 2, Nord-Vest:
CSM Sighetu Marmaţiei (Maramureș) – Rapid Jibou (Sălaj) 2-0 (3-0 în tur)
Silvicultorul Maieru (Bistrița Năsăud) – Viitorul Borș (Bihor)nu s-a disputat
Victoria Carei
(Satu Mare) – Supporter 2.0 (Cluj) 3-0 (1-1 în tur)

Regiunea 3, Centru:
CS Gheorgheni (Harghita) – ACS Târgu Mureş (Mureș) 3-6 (1-4 în tur)
Inter Stars Sibiu (Sibiu) – Olimpic Zărneşti (Brașov) 1-2 (1-1 în tur)
CSO Baraolt (Covasna) – CS Universitatea din Alba Iulia (Alba) 1-7 (2-11 în tur)

Regiunea 4, Vest:
CSO Turceni (Gorj) – Phoenix Buziaş (Timiș) 0-2 (0-2 în tur)
Recolta Dănceu (Mehedinți) – ACB Ineu (Arad) 2-6 (0-5 în tur)
Magica Balta Caransebeş
(Caraș Severin) – Retezatul Hațeg (Hunedoara) 0-0 (1-4 în tur)

Regiunea 5, Sud-Vest:
Cozia Călimăneşti (Vâlcea) – ACS Oltul Curtişoara (Olt) 2-0, 4-2 la lovituri de departajare (1-3 în tur)
Roberto Ziduri
(Dâmbovița) – Dunărea Turris (Teleorman) 1-1 (0-1 în tur)
CS Rucăr (Argeș) – Dunărea Calafat (Dolj) 1-0 (1-1 în tur)

Regiunea 6, Sud:
CS Amara (Ialomița) – CS Glina (Ilfov) 3-1 (2-3 în tur)
Victoria Adunaţii Copăceni (Giurgiu) – CS Păuleşti (Prahova) 1-3 (1-0 în tur)
CS Dinamo Bucureşti (București) – Venus Independenţa (Călărași) 1-0 (3-2 în tur)

Regiunea 7, Sud-Est:
CSL Victoria Gugeşti (Vrancea) – Voinţa Limpeziş (Buzău) 1-0 (2-5 în tur)
Unirea Braniștea (Galați) – Victoria Traian (Brăila) 4-0 (1-2 în tur)
Gloria Băneasa (Constanța) – Viitorul Murighiol (Tulcea) – nu s-a disputat

”Regulamentul privind organizarea și desfășurarea jocurilor de baraj pentru promovarea în Liga a 3-a, sezonul competițional 2022/2023” este disponibil AICI.

 

Marius ANGHEL 25 Jun. 2022, 20:41 Liga 3
Pe aceeași temă