Echipa din Liga 3 exclusă din competiție cu o etapă înainte de finalul sezonului regular! Ceahlăul e cea mai câștigată și sărbătorește calificarea în play-off

Marius ANGHEL 21 Mar. 2023, 13:23 Liga 3
Echipa din Liga 3 exclusă din competiție cu o etapă înainte de finalul sezonului regular! Ceahlăul e cea mai câștigată și sărbătorește calificarea în play-off

Cu o etapă înainte de finalul sezonului regular al Ligii 3, ediția 2022-2023, Comisia de Disciplină și Etică a Federației Române de Fotbal a dictat excluderea din competiție, în ultima ligă a AJF Botoșani, a echipei Dante Botoșani.

În urma acestei decizii, rezultatele înregistrate în retur de trupa din Seria 1 au fost transformate în victorii la ”masa verde” pentru adversari, astfel că se produc schimbări în clasament, iar lupta pentru accederea în play-off s-a încheiat deja.

Dante Botoșani, exclusă din Liga 3 pentru două neprezentări

Dante fusese sancționată cu 10 puncte în urma litigiului cu fostul ei jucător Daniel Ciobanu, în ședințele Comisiei de Disciplină și Etică din 18 ianuarie 2023, 1 februarie, 15 februarie și 1 martie.

Astfel că din cele 26 de puncte acumulate pe teren în primele 16 etape a rămas doar cu 16 și de pe locul 4, calificabil în play-off, a căzut pe poziția a 7-a până s-a reluat campionatul.

Nu acesta a fost motivul excluderii, ci faptul că în primele două etape din 2023 trupa patronată de Victor Mihalachi nu s-a prezentat la jocurile cu Știința Miroslava și Viitorul Darabani.

Neprezentările nu au fost unele surprinzătoare, deoarece echipa nu mai avea activitate după ce în pauza de iarnă patronul ei a decis să închidă ”distracție”, lucru pe care l-a mai făcut în trecut cu o altă echipă, FCM Dorohoi, cu care activa la acel moment în Liga 2.

”Admite sesizarea Departamentului de Competiții – FRF.
În temeiul art. 79/2 din RD, clubul CS Dante Botoșani se sancționează cu Excluderea din competiția Ligii a 3-a seria 1, ediția 2022 – 2023.
În conformitate cu prevederile art. 79/14/1 din RD, echipa CS Dante Botoșani se sancționează cu Retrogradarea în ultima categorie competițională organizată de AJF pe teritoriul căreia are sediul clubul în cauză”, sună decizia Comisiei de Disciplină și Etică a FRF în ședința din 20 martie 2023, după ce în aceeași ședință s-a dictat sancțiuni cu ”Forfait” pentru neprezentările la jocurile cu Miroslava și Darabani.

Rezultatele din retur ale echipei Dante sunt anulate și adversarii câștigă la ”masa verde”. Patru adversare au de câștigat

Regulamentul FRF sancționează o echipă care ajunge la două neprezentări cu excluderea din competițiile organizate de ea până în ultima ligă a județului din care face parte.

Dacă excluderea are loc în turul campionatului, atunci toate rezultatele ei sunt anulate. Dacă se produce în retur, atunci rezultatele din tur rămân cele înregistrate pe teren, iar cele din retur se transformă în victorii la ”masa verde” (3-0) pentru adversare. Marcatorii din meciurile disputate și care vor avea scor de ”masa verde” rămân în clasamentul golgheterilor.

În aceste condiții, rezultatele înregistrate de Dante Botoșani între etapele 10 și 15, cele din retur disputate pe teren, au fost transformate acum în victorii cu 3-0 pentru adversare.

  • Pe teren au fost înregistrare următoarele rezultate: CSM Bacău – Dante Botoşani  2-0 (et.10), Dante Botoşani – Ceahlăul Piatra Neamţ 3-1 (et.11), Foresta Suceava – Dante Botoşani  1-0 (et.12), Dante Botoşani – Bucovina Rădăuţi 2-2 (et.13), Rapid Brodoc – Dante Botoşani  1-3 (et.14) și Dante Botoşani – FK Miercurea Ciuc 2 2-1 (et.15).

Cel mai mult au avut de câștigat Ceahlăul Piatra Neamț, Rapid Brodoc și FK Miercurea Ciuc 2, care pierduseră cu Dante și acum au primit trei puncte în clasament. Și Bucovina Rădăuți a primit două puncte, după ce pe teren înregistrase doar un punct. În schimb, CSM Bacău și Foresta Suceava au câștigat doar golaveraj, deoarece ele oricum obținuseră câte trei puncte din jocul cu Dante.

Clasament Seria 1 Liga 3 înainte și după excluderea echipei Dante Botoșani:

Ceahlăul este matematic în play-off după excluderea celor de la Dante. Știința Miroslava nu mai are nicio șansă la locul 4

În urma acestor modificări, clasamentul Seriei 1 a Ligii 3 suferă schimbări, iar lupta pentru play-off s-a încheiat cu o etapă înainte de final.

Bucovina Rădăuță (locul 2) are acum 34 de puncte și își mărește distanța față de CSM Bacău (acum locul 4, 30 puncte), Ceahlăul ajunge la 30 de puncte și urcă de pe locul 4 pe 3, dar, mai important, are patru puncte în fața Științei Miroslava (locul 5, 26 puncte) și este matematic în play-off, alăturându-se celor de la Foresta, Rădăuți și CSM Bacău.

Rapid Brodoc are, mai nou, 14 puncte și urcă pe locul 8, neretrogradabil, iar FK Miercurea Ciuc acumulează un total de 10 puncte și urcă pe locul 9, tot retrogradabil.

Dante Botoșani, rămasă acum doar cu 6 puncte, a ajuns ultima în clasamentul Seriei 1, însă oricum este exclusă din competiție și probabil nu-și va mai relua activitatea în ultima ligă din județul Botoșani.

Tot în această ediție a Ligii 3, Astra s-a retras din competiție și a fost exclusă de FRF în ultima ligă din județul Giurgiu cu o etapă înainte de finalul turului. Astfel că Seria a 4-a a continuat cu o echipă în minus.

Ceahlăul Piatra Neamț
Ceahlăul Piatra Neamț s-a calificat matematic în play-off-ul Seriei 1 a Ligii 3 după ce Dante a fost exclusă. Foto: Nelu Messi Photograpgy (CSM Ceahlăul Piatra Neamț)

Sezonul trecut, Dante Botoșani a ratat promovarea în Liga 2 la barajul cu SC Oțelul

În sezonul trecut de Liga 3, Dante Botoșani a terminat pe primul loc în Seria 1 și a fost aproape de promovarea în Liga 2.

În primul baraj a trecut de CSM Focșani (locul 2 din Seria 2), după 0-0 la Focșani și 2-1 la Bucecea, iar în al doilea a pierdut în fața celor de la SC Oțelul Galați (locul 1 din Seria 2, care trecuse de Foresta Suceava), după 1-1 la Botoșani și 0-3 la Galați.

Foto: Sorin Pană (Sport Pictures)

https://liga2.prosport.ro/liga-3/ovidiu-maier-in-conducerea-csm-unirea-alba-iulia-ma-bucura-ca-oamenii-s-au-gandit-la-mine-este-o-propunere-onoranta-19264093

https://liga2.prosport.ro/liga-3/penultima-etapa-din-liga-3-18-meciuri-se-disputa-acum-deva-lupta-pentru-a-se-mentine-invincibila-bistrita-are-joc-greu-acasa-19263529

https://liga2.prosport.ro/liga-3/trey-ebanks-joaca-in-liga-3-si-a-fost-convocat-la-nationala-insulelor-cayman-19263507

https://liga2.prosport.ro/special/arbitri/arbitri-din-liga-2-si-liga-3-suspecti-ca-joaca-la-pariuri-comisia-de-integritate-a-frf-musamalizeaza-cazurile-19262775

Marius ANGHEL 21 Mar. 2023, 13:23 Liga 3
Pe aceeași temă