Drama unui fotbalist al Științei Miroslava! Și-a pierdut mama de Crăciun, iar la scurt timp a rămas și fără tată. Jan Turiță, devastat de durere: ”Nici în cele mai negre coșmaruri nu mi-am putut închipui că voi avea parte vreodată de astfel de sărbători”

Narcis POHOAȚĂ 13 Jan. 2021, 14:31 Liga 3
Drama unui fotbalist al Științei Miroslava! Și-a pierdut mama de Crăciun, iar la scurt timp a rămas și fără tată. Jan Turiță, devastat de durere: ”Nici în cele mai negre coșmaruri nu mi-am putut închipui că voi avea parte vreodată de astfel de sărbători”

Jan Turiță, portarul echipei ieșene din Liga 3 Știința Miroslava a trăit o adevărată dramă de sărbători.

Goalkeeperul în vârstă de 30 de ani al liderului Seriei 1 din Liga 3 după 10 etape din acest sezon și-a pierdut mama în prima zi de Crăciun, iar la scurt timp și-a îngropat și tatăl.

Jan Turiță, devastat de durere: ”Mama mi-a insuflat credința, iar tata dragostea pentru fotbal”

Două momente cumplite pentru portarul Științei, care l-au marcat profund.

”Nici în cele mai negre coșmaruri nu mi-am putut închipui că voi avea parte vreodată de astfel de sărbători. Să-ți pierzi ambii părinți într-o perioadă atât de scurtă. După pierderea mamei mai vedeam un sprijin în tata, dar de durere după decesul mamei s-a dus și el la Ceruri. Rămân cu amintirea lor vie, le voi fi recunoscători pentru modul cum ne-a crescut. Mama ne-a insuflat credința, iar tata dragostea pentru sport, pentru fotbal, pentru că a fost fotbalist și el. Dragostea pentru corectitudine, pentru omenie, bucuria de a dărui celui de lângă tine pentru a-l face fericit. Astfel m-au crescut părinții mei”, a spus, pentru Liga2.ro, cu lacrimi în ochi Jan Turiță.

Mihai Turiță, fost coleg cu Mihai Romilă. ”El mi-a insuflat dragostea pentru acest fenomen”

Portarul Științei este mândru de faptul că i-a călcat pe urme tatălui său, decedat de curând, la vârsta de 72 de ani.

”Tata a fost cel care m-a învățat ce înseamnă fotbalul. Eu îi port recunoștință pentru toate, dar în special pentru momentul în care m-a dus la fotbal. El mi-a insuflat dragostea pentru acest fenomen și m-a susținut mereu, m-a înțeles întotdeauna. A format o serie de jucători ce au ajuns să joace chiar și pe prima scenă, cum ar fi Mihai Cîmpanu. A crescut generații de oameni și sportivi, și-a dedicat întreaga viață fotbalului și familiei, fiind un personaj îndreptat spre lectură, muzică de calitate și credință”, a mai spus Jan Turiță despre tatăl și mentorul său.

Născut pe data de 20 februarie 1948, la Vatra Dornei, Mihai Turiță a terminat Liceul nr. 8 din Iași, iar ulterior a jucat la juniorii CSMS-ului. A făcut parte din primul 11 al echipei în finala Cupei Liceelor și Școlilor Profesionale, în 1967, finală ce s-a disputat pe fostul Stadion Republicii, în Capitală, meci în care a evoluat și fostul mare portar al României, Vasile Iordache, dar și Mihai Romilă.

”A fost coleg și prieten cu Mihai Romilă, plecat și el dintre noi de curând”, își amintește Jan Turiță.

În ianuarie 1968, Mihai Turiță a fost cooptat în lotul echipei mari, efectuând cu aceasta stagiul de pregătire centralizată de la Predeal. La sosirea în Iași nu a trecut examenul medical, descoperindu-i-se o afecțiune cardiacă. Și-a continuat activitatea în Divizia C, evoluând pentru Penicilina Iași (fiind și angajat la Antibiotice) și ITA. În anul 1973, Turiță senior a plecat la Vatra Dornei, dar în cele din urmă a semnat cu Bistrița Broșteni, în Divizia D, acolo fiind o productivă zonă minieră în acei ani. A jucat și a antrenat la Broșteni până în anii 2000.

Tatăl portarului Științei s-a stins pe data de 8 ianuarie 2021, în urma unui stop cardio-respirator, la Spitalul Municipal din Vatra Dornei, la scurt timp după ce a fost internat ca urmare a unei insuficiențe cardiace.

https://liga2.prosport.ro/liga-3/stiinta-miroslava-a-intrat-in-vacanta-pentru-doua-luni-concluziile-antrenorului-cristian-popovici-la-final-de-an-programul-iernii-si-obiectivele-pentru-anul-viitor-19161045

Narcis POHOAȚĂ 13 Jan. 2021, 14:31 Liga 3
Pe aceeași temă