Cu elevii săi infectați cu COVID-19, un antrenor de portari a apărat în Liga 3 la 47 de ani. Echipa sa defilează și în aceste condiții și e lider detașat în Seria 7

Marius ANGHEL 28 Oct. 2020, 17:48 Liga 3
Cu elevii săi infectați cu COVID-19, un antrenor de portari a apărat în Liga 3 la 47 de ani. Echipa sa defilează și în aceste condiții și e lider detașat în Seria 7

Viitorul Şelimbăr a câștigat meciul restant cu FC Hermannstadt 2 cu 4-0, în ciuda multiplelor absențe pe care le are în lot din cauza virusului SARS-CoV-2, însă de apreciat este și un alt lucru. În poarta liderului Seriei a 7-a a Ligii 3 s-a aflat antrenorul cu portari, care are nu mai puțin de 47 de ani.

Echipa din Șelimbăr a reușit să își formeze un lot și să joace restanța din etapa a 6-a cu FC Hermannstadt 2, amânată la data de 17 octombrie din cauza sa, altfel risca să piardă la ”masa verde”. Trupa antrenată de Florin Maxim cedase la mijlocul săptămânii trecute în acest mod partida din Cupa României cu ”U” Cluj, din turul 4, competiție în care nu se amână jocuri, dar nu jucase nici în etapa a 7-a, în weekendul trecut, cu CSM Jiul Petroşani.

Cristian Preda a jucat în Liga 3 la 47 de ani, la Viitorul Șelimbăr

Deoarece toți cei trei portari din lot au fost depistați pozitiv la testul COVID-19 și sunt în izolare, la partida cu FC Hermannstadt II, Florin Maxim a fost nevoit să îl titularizeze în poartă chiar pe antrenorul de portari Cristian Preda (foto). Acesta ”a apărat cu succes buturile liderului din seria a VII-a, oferind siguranță formației pregătită de Florin Maxim, devenind astfel unul dintre cei mai vârstnici jucători din actualul sezon din Liga a III-a”, notează echipa din Șelimbăr pe site-ul oficial.

”Sincer, m-am simțit foarte bine! Nu mă așteptam, dar chiar am simțit din nou emoțiile unui joc. Nu mă gândeam că la vârsta asta mai pot juca, dar am dorit să ajut echipa și din postura asta conjunctura a făcut să fie nevoie de serviciile mele. Mă bucur că fac parte din acest proiect! Am întâlnit aici oameni serioși, avem un grup unit și sperăm să ne atingem obiectivele”, a declarat Cristian Preda, antrenorul cu portarii al echipei Viitorul Șelimbăr, despre această situație deosebită.

În cariera de jucător, Cristian Preda a evoluat la nivelul primelor doua divizii, la echipe ca CFR Timișoara, Sportul Studențesc sau Intergaz București.

Viitorul Șelimbăr are punctaj maxim și este lider în Seria a 7-a a Ligii 3

În privința marcatorilor, Alexandru Curtean (45, 86), Robert Moga (54) și Claudiu Giura (57) au fost autorii golurilor în meciul restant cu FC Hermannstadt 2.

Cu noua victorie, Viitorul Șelimbăr continuă fără greșeală în această ediție de campionat și cu 18 puncte acumulate în șase meciuri este liderul detașat al Seriei a 7-a a Ligii 3, la cinci puncte peste Gaz Metan Mediaș 2 și Măgura Cisnădie.

Flacăra Horezu a învins tot cu 4-0 pe Gaz Metan Mediaş 2. CSM Deva – Măgura Cisnădie nu s-a disputat

Tot marți, în Seria a 7-a au mai fost programate două meciuri restanțe, ambele din etapa a 5-a.

Flacăra Horezu a câștigat cu 4-0 în deplasarea de la Gaz Metan Mediaş 2, cu Ionuț Moldovan (22), Ionuț Șimeanu (54), Ionuț Mihăescu (65) și Gabriel Precup (70) drept marcatori.

Cu victoria de ieri, Flacăra Horezu a acumulat 8 puncte în șase jocuri disputate în șapte etape și a urcat pe locul 5. Gaz Metan Mediaş 2 a rămas cu 13 puncte și e pe locul 2 în Seria a 7-a.

În schimb, jocul CSM Deva – Măgura Cisnădie nu s-a disputat nici la reprogramare, din cauza cazurilor de COVID-19 de la echipa din Deva, astfel că rezultatul va fi omologat la ”masa verde” de Comisia de Disciplină și Etică a FRF.

Marius ANGHEL 28 Oct. 2020, 17:48 Liga 3
Pe aceeași temă