CSM Reșița, rezultat mare în cantonamentul din Turcia, contra kazahilor de la Astana. Valentin Lazăr, ultima noutate a echipei lui Dan Alexa, a înscris pentru bănățeni

Marius ANGHEL 18 Feb. 2022, 11:48 Liga 3
CSM Reșița, rezultat mare în cantonamentul din Turcia, contra kazahilor de la Astana. Valentin Lazăr, ultima noutate a echipei lui Dan Alexa, a înscris pentru bănățeni

CSM Reșița, lider în Seria a 7-a a Ligii 3, a obținut un rezultat spectaculos în cantonamentul din Turcia. Joi, 17 februarie, echipa antrenată de Dan Alexa a remizat la scorul de 1-1 cu FK Astana, campioana de șase ori în Kazahstan, vicecampioană în sezonul trecut, o echipă cu un buget peste cele din prima ligă din România și care participă an de an în cupele europene.

Reșița, remiză cu Astana în cantonamentul din Turcia. A marcat Valentin Lazăr

Reșița a condus în amicalul cu Astana după reușita din minutul 35 a lui Valentin Lazăr, mijlocaș care ultima dată a evoluat la Concordia Chiajna și care este ultima achiziție a trupei prezidate de Cristian Bobar. Egalarea s-a produs în minutul 70, când kazahii au marcat prin Yury Pertsukh.

CSM Reșița: Micu – Ardei, Manolache, Sima, Bărboianu – Vasluian, Breșneni, Cristea, Val. Lazăr – Val. Munteanu, Mediop. Rezerve au fost: Zimmermann, Mereu – Rimovecz, Ciubotaru, Negru, Derbac și Mura.

Revenind la ultima noutate din lotul Reșiței, Valentin Lazăr, mijlocul ploieștean a fost pus pe liber în această iarnă de Concordia Chiajna, unde în prima parte a sezonului a evoluat în 13 meciuri de Liga 2 și a înscris 1 gol. În cariera sa a mai jucat pentru Petrolul Ploiești, Chimia Brazi, Sportul Studențesc, Dinamo, Al Sailiya SC, Al Kharaitiyat (ambele din Qatar), Umranniyespor (Turcia) și Al Shahania (Qatar).

Dan Alexa, după remiza cu Astana: ”Ne-am ridicat la nivelul meciului și pot spune că unii jucători s-au autodepășit”

Antrenorul Dan Alexa a spus că printr-o organizare foarte bună jucătorii săi au reușit să învingă o echipă de un nivel mult superior.

”Am întâlnit una dintre cele mai bune echipe care se pregătesc în Antalya. Astana ne-a pus sub presiune, a avut posesie și are în componență jucători de mare calitate. Viteza lor de joc a fost de nivelul Ligii 1 și am suferit destul de mult la acest meci, dar am avut o organizare foarte bună. Pe lângă golul marcat de noi, la scorul de 1-0 am avut o bară și încă două situații de 1 contra 1 cu portarul. De asemenea, la scorul de 0-0 am ratat cu poarta goală. Am primit gol dintr-o superexecuție de la 20 de metri a unui jucător de la Astana.
Consider că ne-am ridicat la nivelul meciului și pot spune că unii jucători s-au autodepășit. Mă bucură acest lucru, am suferit foarte mult, organizarea a fost bună și a fost unul dintre cele mai bune meciuri ale CSM-ului de când sunt eu antrenor. Am întâlnit un adversar care are un buget de 30-40 de milioane de euro și care a introdus în primul 11 mulți jucători care sunt titulari în partidele oficiale”, a spus Dan Alexa, citat de Caraș online.

O mulțime de jucători accidentați

CSM Reșița are mai mulți jucători indisponibili în această perioadă.

”Din păcate, ne lipsesc Cioinac, Jorza, Drăghiceanu, Velcotă, Dudea și Fota, jucători care în ultimele patru zile nu s-au antrenat. Totuși, cei care au jucat la acest meci au făcut un meci foarte bun. Mi-e foarte greu să spun numele unui jucător care n-a jucat bine. N-am arătat ca o echipă mică, am avut situații clare și pot spune că am avut ocazii mult mai mari ca și Astana. Dar această formație a avut o viteză de joc mai bună, o posesie a mingii mai bună și se vede că are fotbaliști de mare calitate. Am obținut un rezultat care mă bucură foarte mult și a fost unul neașteptat. Cei de la Astana au vrut un adversar de liga a treia pentru a câștiga ușor, pentru că avea nevoie de un joc pentru a se descătușa. Noi nu am permis acest lucru și sunt bucuros pentru jucătorii mei pentru că au arătat sacrificiu, și-au depășit limitele și în multe momente și-au arătat calitatea fotbalistică”, a mai declarat Alexa.

CSM Reșița a mai disputat un amical în Turcia, cu echipa U19 a clubului Dinamo Kiev, în fața căreia a pierdut cu 2-3. Ultimul test înainte de revenirea în țară îl va avea sâmbătă, cu divizionara secundă FC Brașov, alături de care a zburat în același avion spre Antalya.

Anterior, în țară, echipa antrenată de Dan Alexa a mai disputat jocuri cu Phoenix Buziaș (4-0), Poli Timișoara (0-0) și Progresul Ezeriș (10-0).

Foto: CSM Reșița

https://liga2.prosport.ro/seria-1/trei-jucatori-din-lotul-petrolului-imprumutati-in-liga-3-csm-resita-si-cs-blejoi-si-au-luat-lupi-galbeni-19216713

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-timisoara-si-csm-resita-au-remizat-fara-gol-in-amicalul-jucat-in-valea-domanului-declaratiile-antrenorilor-dan-alexa-si-nicolae-croitoru-19218680

https://liga2.prosport.ro/seria-1/valentin-lazar-si-a-reziliat-contractul-cu-concordia-chiajna-si-explica-motivele-plecarii-le-doresc-tot-binele-din-lume-19215131

https://liga2.prosport.ro/liga-3/csm-resita-a-facut-primele-doua-transferuri-si-s-a-despartit-de-doi-jucatori-brazilianul-pedro-henrique-revine-in-fotbalul-romanesc-si-va-fi-antrenat-din-nou-de-dan-alexa-echipa-din-valea-domanului-19213942

Marius ANGHEL 18 Feb. 2022, 11:48 Liga 3
Pe aceeași temă