CSM Ceahlăul și-a luat gândul de la play-off, deși încă are mari șanse să-l prindă! Nemțenii își restructurează lotul și printre plecați se numără chiar golgheterul echipei. Adrian Șter: ”Ni s-a transmis că principalul sponsor al echipei urmează să-și retragă finanțarea.” Atacantul nu se sfiește că indice vinovatul: ”A reușit să-și întoarcă toată echipa împotriva lui”

Marius ANGHEL 18 Dec. 2021, 17:18 Liga 3

CSM Ceahlăul Piatra Neamț a avut un parcurs modest în prima parte a sezonului de Liga 3. Lucrurile nu au mers conform așteptărilor avute în vară, în ciuda investițiilor făcute și a mai multor jucători cu experiență aduși, inclusiv a unui nou antrenor, în persoana lui Constantin Ilie, acesta plecând după doar șase etape.

Echipa nemțeană, alta decât cea care a jucat ani mulți în Liga 1 sau Liga 2, aceea fiind falimentară, a încheiat prima parte a campionatului abia pe locul 6 din 10 în Seria 1, cu 20 de puncte acumulate în 15 meciuri. Șansele la accederea în play-off, cu trei etape rămase din sezonul regular, sunt mari, însă clubul trece prin momente delicate și pare să fi abandonat deja lupta pentru primele patru locuri, deci și pentru promovare.

Adrian Șter s-a despărțit de CSM Ceahlăul, echipa unde era golgheter

La CSM Ceahlăul se vor produce mutări importante în lot în această iarnă, iar una dintre plecările certe este cea a atacantului Adrian Șter (23 de ani), nimeni altul decât golgheterul echipei. Acesta a semnat deja rezilierea contractului, după ce conducătorii i-au propus acest lucru.

”Am reziliat contractul cu cei de la Ceahlăul. După ultima etapă (0-1 la penultima clasată CSM Bacău), am avut o ședință la nivelul lotului, în care ni s-a transmis că principalul sponsor al echipei urmează să-și retragă finanțarea, și ni s-a propus rezilierea contractului la majoritatea jucătorilor. Mai aveam contract un an și jumătate, dar am decis că pentru mine e mai bine să plec”, a spus, pentru Liga2.ro, atacantul originar din Baia Mare.

CSM Ceahlăul are în continuare șanse mari să prindă play-off-ul. Șter: ”Situația a fost gestionată prost la nivelul staffului tehnic

Șter s-a despărțit în vară de FC Hermannstadt și a semnat cu CSM Ceahlăul, care atunci îi mai aducea, printre alții, pe Cătălin Ștefănescu, Sorin Tăbăcariu sau Ionuț Ursu, fotbaliști cu experiența Ligii 1. Atacantul maramureșean a evoluat în toate cele 15 meciuri pentru nemțeni, în 12 ca titular, și a marcat 6 goluri, fiind golgheterul echipei.

CSM Ceahlăul e la doar două puncte în spatele ultimei clasate pe locurile care duc în play-off, Hușana Huși, și la patru de ocupanta locului 3, Bucovina Rădăuți, astfel că accederea în această grupă este cât se poate de realizabilă. Trei meciuri mai sunt de jucat din sezonul regular, iar în play-off vor fi jocuri tur-retur-tur, deci trei dueluri directe între echipe, astfel că orice diferență de puncte poate fi recuperată până la barajul de promovare, inclusiv cea actuală de 12 și 13 puncte pe care trupa din Piatra Neamț o are în spatele primele două clasate Dante Botoșani, respectiv Foresta Suceava.

Adrian Șter spune că o vină importantă pentru parcursul echipei în acest sezon o are stafful tehnic. În primele șase etape antrenor a fost Costel Ilie, iar apoi a fost readus Gabriel Rădulescu, cel care a condus clubul în campionatul trecut.

”Eu, sincer, eram convins de faptul că am putea prinde locurile de play-off, dar situația a fost gestionată prost la nivelul staffului tehnic. Nu vreau să acuz sau să arăt cu degetul pe nimeni, însă antrenorul echipei a reușit să își întoarcă toată echipa împotriva lui. Atmosfera nu era una tocmai bună și din acest motiv am ales să plec. Se pare că a fost mai ușor să propui rezilierea la 15 jucători, sau câți am fost, decât să vezi adevărata problemă.
Până la urmă a fost decizia lor. Eu, personal, am făcut tot ce a depins de mine să ajut echipa la îndeplinirea obiectivului. Puteam să mai rămân, deoarece mai aveam contract un an și jumătate, dar am ales ce este mai bine pentru mine”, a dezvăluit, pentru Liga2.ro, Șter, jucător care a mai evoluat pentru FCM Baia Mare, Fotbal Comuna Recea, CFR Cluj 2, ”FC U” Craiova, Minaur Baia Mare și FC Hermannstadt, deci se poate spune că are ceva experiență în fotbal, deși are doar 23 de ani.

CSM Ceahlăul: ”Am dezamăgit suporterii. Urmează o perioadă de reconstrucție”

Până în acest moment, CSM Ceahlăul nu a anunțat oficial nicio decizie privind restructurarea lotului sau alte hotărâri, deși au trecut mai multe zile de la un comunicat în care susținea că începe reconstrucția.

”CSM Ceahlăul Piatra Neamț nu a ajuns la finele anului 2021 la performața dorită. Nu am avut evoluțiile așteptate, nu am reușit să obținem rezultatele care să ne permită să fim astăzi între primele patru echipe ale clasamentului seriei. Toate astea, după ce în vara anului în curs am anunțat ca obiectiv promovarea în Liga 2, acolo unde Piatra Neamț ar merita datorită tradiției fotbalistice din orașul nostru.
Conducerea clubului, conducerea tehnică, fostă și actuală, jucătorii își asumă toată răspunderea pentru situația în care se află CSM Ceahlăul în ierarhia Seriei 1 a Ligii 3. Am dezamăgit suporterii prin faptul că nu le-am putut dărui mai multe victorii și nu le-am putut oferi, simbolic măcar, sărbători de iarnă mai frumoase.
Pentru echipa noastră urmează o perioadă de reconstrucție, vom căuta soluții pentru a dovedi că CSM Ceahlăul nu merită locul din clasament și că poate să facă pasul spre fotbalul de performanță.
Avem încredere că toți cei implicați în proiect, împreună cu suporterii și partenerii noștri, vom reuși să aducem performanța fotbalistică în oraș si implicit lupta pentru promovarea în Liga 2.
Vă mulțumim că sunteți alături de noi în aceste vremuri tulburi.
Hai CEAHLĂUL!!”, transmitea CSM Ceahlăul la 6 decembrie, la două zile după meciul în care dezamăgea încă o dată, eșecul cu 0-1 pe teren penultimei clasate CSM Bacău.

Adrian Șter: ”La Piatra Neamț sunt niște condiții foarte bune, de la stadion la terenuri de antrenament, și e păcat ca această echipă să nu ajungă din nou în ligile superioare”

Lui Adrian Șter, cât și celorlalți jucători din lot, li s-a transmis de către conducere că șansele pentru calificarea în play-off sunt scăzute, că urmează o reconstrucție a echipei, dar și că principalul finanțator al clubului, firma Comes SA, se retrage din parteneriat.

”Știu faptul că au fost jucători care au acceptat o reducere a contractului doar pentru a continua acolo, ei fiind din zona aceea. Mai este cazul lui Ionuț Ursu, care se afla la a doua echipă în acest sezon și nu mai poate semna cu altă echipă și, din ce am înțeles, a rămas și el să se pregătească”, spune Șter, care a vorbit și despre experiența trăită în ultimele luni la Piatra Neamț: Perioada petrecută la Ceahlăul a fost o experiență interesantă. În primul rând, voiam să văd cum este Seria Ligii a 3-a din Moldova, una extrem de echilibrată și foarte dificilă. Mă bucur că am avut ocazia să cunosc unele persoane, mulți fotbaliști de calitate la nivelul lotului. Sunt fericit că i-am întâlnit și îmi pare rău că nu am putut să ne clasăm mai sus. La Piatra Neamț sunt niște condiții foarte bune, de la stadion la terenuri de antrenament, și e păcat ca această echipă să nu ajungă din nou în ligile superioare. Le urez mult succes și multă sănătate tuturor. În ceea ce mă privește pe mine, sunt în discuții cu câteva echipe, dar încă n-am luat o decizie.”

Finanțatorul echipei din Piatra Neamț visa în vară la Liga 1

În vară, Anton Măzărianu, CEO al firmei Comes SA, principalul finanțator al clubului din Piatra Neamț, se gândea inclusiv la Liga 1, nu doar la Liga 2. După o primă parte a sezonului sub așteptări a echipei, Măzărianu se pare că dă bir cu fugiții.

”Nu concep altceva decât promovarea. Este un obiectiv clar și-l spun fără nici o reținere. Cu siguranță vom găsi soluții pentru a susține echipa în Liga 2. Ne concentrăm pe promovare și apoi altfel vom atrage finanțatori. Dacă ajungem în Liga 2 vor fi sponsori care vor dori să-și facă reclamă cu echipa noastră.
Așa cum am mai spus nu doresc decât să facem performanță la Piatra Neamț. Îmi doresc foarte mult ca echipa noastră de fotbal să ajungă cât mai sus, să reprezinte cu drag orașul nostru în toate competițiile. Vom lua toate măsurile care se impun astfel încât să avem toate condițiile necesare pentru a ne atinge obiectivele propuse, adică să ajungem în Liga 1 în cât mai scurt timp. Nu avem timp de pierdut, vrem performanță, vrem să întărim echipa și stafful tehnic. Surprizele vor continua, pe lângă prezentarea domnului Costel Ilie, în perioada următoare vom produce și alte modificări. Va fi o reorganizare și a bazei de copii și juniori, astfel încât să ne creăm o pepinieră solidă de tineri care pot să ajungă foarte foarte departe la nivel național și nu numai”, spunea Anton Măzărianu.

CSM Ceahlăul va continua cu Gabriel Rădulescu antrenor, iar, după cum anunță clubul, acesta a stabilit reunirea lotului pentru data de 10 ianuarie 2021, la Piatra Neamț.

CSM Ceahlăul mai are meciuri cu Miroslava, Vaslui și Foresta

După 15 etape desfășurate din acest sezon, CSM Ceahlăul are acumulate 20 de puncte, fiind clasată sub Dante Botoșani (33), Foresta Suceava (32), Bucovina Rădăuți (24), Hușana Huși (22) și Șomuz Fălticeni (21).

În ultimele trei etape ale sezonului regular, echipa din Piatra Neamț mai are meciuri cu Știința Miroslava (locul 7, acasă, 12 martie), Sporting Juniorul Vaslui (locul 8, deplasare, 19 martie) și Foresta Suceava (locul 2, acasă, 26 martie).

Cu trei victorii, CSM Ceahlăul poate termina chiar pe locul 3, ulterior urmând a avea loc play-off-ul, în care se vor juca meciuri tur-retur-tur între cele patru echipe. La final, primele două clasate merg la barajele pentru promovare. Locul 1 din Seria 1 va întâlni locul 2 din Seria 2 (probabil CSM Focșani), iar locul 2 din Seria 1 va juca împotriva locului 1 din Seria 2 (probabil SC Oțelul Galați). Mai apoi, câștigătoarele acestor două baraje vor avea o nouă dublă manșă, de această dată între ele, iar învingătoarea va promova în Liga 2.

CLASAMENTUL Seriei 1 a Ligii 3

Șter conducea topul marcatorilor la Ceahlăul în acest sezon

CSM Ceahlăul a marcat 19 goluri în acest sezon de Liga 3 și a primit 12, având al treilea atac din serie, după Foresta (26 goluri) și Dante (21), și a doua apărare, mai bună la acest capitol fiind doar liderul Dante, care a primit 9 goluri în 15 meciuri.

Golgheterul echipei din Piatra Neamț este Adrian Șter, cu 6 goluri marcate în patru dintre cele 15 meciuri în care a fost utilizat, trei dintre ele reușite în partida cu CSM Paşcani (scor 5-3). În acest clasament este urmat de Răzvan Pîntea, care are 5 goluri înscrise. Au mai marcat pentru CSM Ceahlăul Cristin Jalbă (2 goluri), Cristian Copoț-Barb, Cosmin Nemțanu, Ștefan Istrati, Ionuț Ursu, Andrei Vîlea și Cristian Ursu, toți șase câte o dată.

Rezultatele înregistrate în acest sezon de Liga 3 de CSM Ceahlăul și marcatorii din respectivele meciuri:

CSM Paşcani – CSM Ceahlăul Piatra Neamţ 0-2
Cristian Copoț-Barb (81), Adrian Șter (84)
CSM Ceahlăul Piatra Neamţ – Huşana Huşi 4-0
Cosmin Nemțanu (32), Ștefan Istrati (59), Ionuț Ursu (72), Adrian Șter (78)
Bucovina Rădăuţi – CSM Ceahlăul Piatra Neamţ 0-0
CSM Ceahlăul Piatra Neamţ – Dante Botoşani 0-1
Andrei Dumitraș (68)
Şomuz Fălticeni – CSM Ceahlăul Piatra Neamţ 2-0
Alex Sahru (75), Robert Ciobanu (88)
CSM Ceahlăul Piatra Neamţ – CSM Bacău 1-1
Răzvan Pîntea (64) / Norbert Antal (56)
Ştiinţa Miroslava – CSM Ceahlăul Piatra Neamţ 1-0
Giani Unghianu (55)
CSM Ceahlăul Piatra Neamţ – Sporting Juniorul Vaslui 2-0
Răzvan Pîntea (36), Andrei Vîlea (58)
Foresta Suceava – CSM Ceahlăul Piatra Neamţ 1-1
Karime Makongo (90+10) / Cristin Jalbă (90+6 – penalty)
CSM Ceahlăul Piatra Neamţ – CSM Paşcani 5-3
Adrian Șter (10, 31, 45), Răzvan Pîntea (55), Cristian Ursu (88) / Eusebiu Mercaș (51 – penalty, 90+2 – penalty), Cătălin Aeroaiei (57)
Huşana Huşi – CSM Ceahlăul Piatra Neamţ 1-0
Bogdan Tenu (35)
CSM Ceahlăul Piatra Neamţ – Bucovina Rădăuţi 4-1
Răzvan Pîntea (51, 90+1), Adrian Șter (58), Cristin Jalbă (79) / Ruben Sumanariu (24)
Dante Botoşani – CSM Ceahlăul Piatra Neamţ 0-0
CSM Ceahlăul Piatra Neamţ – Şomuz Fălticeni 0-0
CSM Bacău – CSM Ceahlăul Piatra Neamţ 1-0
Norbert Antal (35 – penalty)

Foto: CSM Ceahlăul Piatra Neamț

Marius ANGHEL 18 Dec. 2021, 17:18 Liga 3
Pe aceeași temă