Cristian Munteanu s-a întors în conducerea clubului Oțelul: „Aici am avut cele mai frumoase momente din cariera de jucător.” Funcția pe care o va ocupa

Cristian Munteanu s-a întors în conducerea clubului Oțelul:

Un fost jucător important în trecutul Oțelului a revenit la echipa căreia i-a fost și conducător. SC Oțelul a anunțat că are de astăzi, oficial, un nou manager executiv, în persoana fostului portar Cristian Munteanu.

„Babicu'”, așa cum este acesta alintat de către suporteri și apropiați, își va derula activitatea fără a fi retribuit, prin voluntariat.

„Clubul nostru continuă asfel proiectul de dezvoltare a achipei fanion a orașului și își reconfirmă angajamentele luate în fața comunității oțelare pentru a reclădi stindardul fotbalului gălățean și redobândi patriotismul local. În acest sens, Cristian Munteanu va fi noul manager executiv al clubului, urmând ca Iulian Apostol să ocupe funcția de manager sportiv, iar Sorin Haraga să fie delegat al Centrului de Copii și Juniori.
De asemenea, clubul anunță faptul că noul manager va ocupa această funcție voluntar, urmând a nu fi remunerat pentru activitatea depusă, așa cum va activa și în continuare Iulian Apostol, dar și toți membrii Consiliului Director. Cristian Munteanu și Iulian Apostol sunt și membri oficiali
(n.r. – socios), având carduri gold pentru acest sezon competițional”, se spune într-un comunicat al SC Oțelul.

„La Oțelul am avut cele mai frumoase momente din cariera de jucător, mă bucur să mă întorc acum la Galați și să fac parte din acest proiect de renaștere al Oțelului, o renaștere bazată pe pasiunea suporterilor, a comunității gălățene”, a declarat Cristian Munteanu, noul manager executiv.

Cristian Munteanu (45 de ani) a debutat în prima ligă la Farul Constanța, într-un meci chiar împotriva Oțelului. Apoi a jucat la Dinamo și FC Național, de unde a venit la Oțelul în 2000, la Galați având una dintre cele mai bune perioade ale carierei, devenind unul dintre cei mai buni portari din istoria Oțelului. La Galați a avut un record de peste 400 de minute la rând fără gol primit. De-a lungul carierei a mai activat la AEK Larnaca, CS Otopeni și Astra Giurgiu.

După retragere, Cristian Munteanu a revenit la Oțelul în 2014, din postura de team manager, iar apoi a fost desemnat manager sportiv, reușind cu mari eforturi să mențină echipă în competiție în dificila perioadă premergătoare falimentului FC Oțelul SA. Ulterior a fost conducător în Liga 3 la Delta Dobrogea Tulcea, club desființat între timp.

Revenirea sa la Oțelul nu este una surprinzătoare, în ultimele săptămâni fiind implicat în susținerea celor din conducerea clubului.

După opt etape, SC Oțelul este pe locul 2 în Liga 3, Seria 1, cu o singură înfrângere, un egal și șase victorii, deci cu 19 puncte. Lider este Aerostar Bacău, cu 24 de puncte. În etapa a 9-a, SC Oțelul joacă în deplasare la KSE Târgu Secuiesc (locul 15, penultimul), sâmbătă, de la ora 15:00.

Articol scris de Marian CĂ‚PĂ‚ȚÎNĂ‚

Pe aceeași temă