Coronavirusul face prăpăd în Ghencea! Steaua are nu mai puțin de 19 cazuri pozitive. Reacția clubului

Răzvan STÎNGĂ 07 Oct. 2020, 15:30 Liga 3
Coronavirusul face prăpăd în Ghencea! Steaua are nu mai puțin de 19 cazuri pozitive. Reacția clubului

Steaua a ajuns la 19 cazuri de COVID-19 în rândul jucătorilor! Clubul a emis, miercuri, un comunicat în care a anunțat că la ultimele testări alți zece fotbaliști au contractat noul coronavirus. Imediat după ce au fost aflate rezultatele, aceștia au fost izolați și sunt sub supraveghere, pentru a vedea cum evoluează situația până la retestare.

Steaua are probleme cu COVID-19 de săptămâna trecută 

Pe 2 octombrie, chiar înaintea meciului cu Dinamo 2, Steaua a anunțat 10 cazuri. Dintre cei 10 infectați cu noul coronavirus, nouă erau identificați ca fiind jucători, iar unul face parte din staffului tehnic. Ulterior s-a aflat că este vorba de Gabriel Boștină, atrenorul secund. Toți au fost izolați, iar Direcția de Sănătate Publică a dat undă verde echipei antrenate de Daniel Oprița să evolueze în campionat cu restul jucătorilor testați negativ.

Partida cu Dinamo 2 a avut loc și a fost câștigată de Steaua cu 3-1 în ”Ștefan cel Mare”, dar acum, pentru că numărul infectărilor în rândul jucătorilor a ajuns la 19, meciul cu FC Voluntari 2, programat în etapa a 5-a din Seria 4 a Ligii a 3-a, are toate șansele să fie anulat.

Cel mai probabil, se va juca la o dată ulterioară, când va decide Federația Română de Fotbal.

”Clubul Steaua București anunță că, în urma testelor efectuate înaintea partidei de fotbal cu SC FC Voluntari SA 2, din etapa a cincea a Ligii a 3-a, au fost depistați pozitiv cu Covid19 încă zece jucători.

Toți fotbaliștii infectați au fost izolați conform reglementărilor aflate în vigoare și vor reveni la antrenamente în urma unor alte teste efectuate.

Steaua București este liderul seriei a patra, cu 12 puncte și golaveraj 14-4”, precizează CSA Steaua.

Daniel Oprița, după meciul cu Dinamo 2: ”Eu aș vrea să amânăm partida cu Voluntari” 

Daniel Oprița vorbea despre problemele cu noul coronavirus imediat după meciul cu Dinamo 2 și aducea în discuție posibilitatea ca partida cu FC Voluntari 2 să fie reprogramată la cerere, din cauza faptului că nu putea alinia o echipă de 11 jucători și rezerve.

(N.r. – De unde a fost contractat virusul?) Nu vreau să acuz pe cineva, dar până în acel moment nu am mai avut cazuri. Toți băieții și-au văzut de treabă. Au familii, au copii, sunt responsabili. S-a întâmplat, dar trebuie să evităm lucruri de acest tip. Vedeți ce se întâmplă în țară, e destul de greu să scapi, mai ales că noi suntem expuși. Avem aceste jocuri, antrenamente. Iei contact cu multe persoane.

Am vorbit și cu conducătorii și cu jucătorii să terminăm cu bine acest joc, dar să vedem de acum ce soluții găsim pentru meciul următor, cu Voluntari. Trebuie să ne mai retestăm. Eu aș vrea să amânăm meciul de sâmbătă, să putem să îi avem la dispoziție și pe ceilalți jucători, pentru că avem și suspendați. Nu știm dacă vom avea 13 jucători la dispoziție”, a declarat Daniel Oprița pentru Steaua Tv, la momentul respectiv.

Steaua are 12 puncte din 12 în primele patru etape din Liga 3.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/liga-3/liga-3-etapa-4-program-14-meciuri-se-joaca-in-acest-moment-cele-mai-atractive-fiind-dinamo-2-steaua-si-fcsb-2-rapid-2-nici-aceasta-runda-nu-scapa-de-probleme-cauzate-de-covid-19-19150460

https://liga2.prosport.ro/liga-3/steaua-are-in-plan-amanarea-urmatorului-meci-din-liga-3-daniel-oprita-asta-as-vrea-nu-stim-daca-vom-avea-13-jucatori-la-dispozitie-reactia-antrenorului-dupa-partida-cu-dinamo-2-19150678

https://liga2.prosport.ro/liga-3/focar-de-covid-19-la-steaua-nu-mai-putin-de-10-cazuri-au-militarii-dupa-ultima-testare-meciul-cu-dinamo-2-se-joaca-insa-comunicatul-clubului-19150421

Răzvan STÎNGĂ 07 Oct. 2020, 15:30 Liga 3
Pe aceeași temă