Corona s-a covidat! Echipa brașoveană lider în Liga 3 a anunțat cu câteva ore înainte de meciul cu Sepsi 2 că nu poate juca și a obținut amânarea. Oficial – are infectați, neoficial – se temea că ia bătaie

Marius ANGHEL 26 Mar. 2021, 12:55 Liga 3
Corona s-a covidat! Echipa brașoveană lider în Liga 3 a anunțat cu câteva ore înainte de meciul cu Sepsi 2 că nu poate juca și a obținut amânarea. Oficial - are infectați, neoficial - se temea că ia bătaie

Corona Brașov, liderul Seriei a 5-a a Ligii 3, a reclamant cu puține ore înainte de meciul de astăzi, de la ora 15:00, din deplasare de la Sfântu Gheorghe, din etapa a 13-a, că are trei cazuri de COVID-19 în lot și că e în imposibilitate de a evolua cu Sepsi 2, deoarece DSP Brașov nu poate efectua ancheta epidemiologică în timp util.

Federația Română de Fotbal a luat la cunoștință situația brașovenilor și a amânat meciul pentru o dată ulterioară, stârnind o reacție de furie din partea covăsnenilor.

Surse: Corona s-a dat lovită pentru ca nu juca cu o Sepsi 2 întărită cu jucători de la prima echipă a clubului

Sursele Liga2.ro susțin însă că ceea ce a făcut acum Corona este o acțiune prin care ”s-a dat lovită” înaintea meciului cu Sepsi 2, să îl amâne special pentru o altă dată, de teama că va pierde primul meci din acest sezon.

De fapt, brașovenii nu au dorit să joace acum la Sfântu Gheorghe, deoarece ar fi întâlnit o echipă secundă Sepsi 2 întărită cu mulți jucători de la prima formație a clubului covăsnean din Liga 1.

Așa, șefii Coronei au profitat de regulamentul făcut de FRF în această situație de pandemie și au făcut în așa fel încă, cu doar trei jucători infectați cu COVID-19, toată echipa să nu primească accept de joc din partea DSP.

Astfel de cazuri s-au mai întâlnit în acest sezon atât în Liga 2, cât și în Liga 3, în special la reprogramare, pentru a se obține o victorie la ”masa verde”.

Attila Hadnagy: ”Noi am avut în Liga 1 și 16 cazuri în lot și meciul s-a jucat. S-au temut de noi”

Decizia de amânare a meciului i-a înfuriat pe cei de la Sepsi 2.

”Nu este normal să aflăm cu trei ore înainte de meci că nu vom juca. Noi am avut în Liga 1 și 16 cazuri în lot și meciul s-a jucat. Cei de la Corona cred că s-au temut de noi că trimitem jucători de la prima echipă”, a spus Attila Hadnagy, directorul general al lui Sepsi 2, citat de Monitorul Expres.

Recent, în ultimele două etape ale Ligii 2, Viitorul Pandurii și Metaloglobus au fost lăsate să joace de DSP, deși au avut mult mai multe cazuri de COVID-19 în lot. În schimb, Corona, cu doar trei cazuri, nu a primit accept să joace la Sfântu Gheorghe.

Cum în Liga 1 este pauză în această perioadă, din cauza meciurilor naționalei României, Sepsi urma să-și trimită la echipa secundă mai mulți jucători de la prima echipă.

”Poziția din clasament, câștigată pe teren, prin muncă, ne dă dreptul să privim cu încredere încredere orice meci și cu orice adversar din serie. Faptul că DSP Brașov nu ne-a dat avizul să jucăm acest meci, nu a depins de noi. Jucăm oricând doresc cei de la Sepsi OSK să poată trimită jucători de la echipa din Liga 1. Nu o spun cu răutatem pentru că nu este vina noastră”, s-a scuzat Călin Moldovan, antrenorul Coronei, citat de Monitorul Expres.

Corona covidata are 12 puncte avans de Sepsi 2

După 12 etape desfășurate în acest sezon de Liga 3, Corona Brașov este lider detașat în Seria a 5-a, cu 32 de puncte acumulate în 12 jocuri, în care singurele sincope au fost două remize. Echipa are nouă puncte avans față de ocupanta locului 2, CS Blejoi.

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe 2 ocupă locul 4, cu 20 de puncte.

Meciul de la Sfântu Gheorghe trebuia arbitrat de Mircea Salomir (Cluj-Napoca) și Lazăr Flavius Seiche (Sânmihaiu Almaşului – Sălaj) și Vlad Țăranu (Piatra Neamţ). Observatori fuseseră delegați Gabi Cristian Lefter (Ploieşti) și Constantin Mircea (Buzău). Toți aceștia trebuie să facă acum cale întoarsă spre casele lor, după ce Corona a fost ”lovitură” peste noapte de coronavirus.

Corona Brașov a scăpat de desființare chiar înainte de reluarea sezonului în Liga 3, după ce primarul Allen Coliban a propus acest lucru în Consiliul Local Brașov, însă voturile majoritare au fost pentru rămânerea în viață a echipei de fotbal cel puțin până la vară.

Foto: Alex Nicodim / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/liga-3/a-scapat-de-desfiintarea-si-si-a-spulberat-adversara-la-promovare-corona-brasov-isi-continua-activitatea-dupa-ce-consiliul-local-a-votat-impotriva-propunerii-primarului-si-a-castigat-la-scor-meciul-19174638

Marius ANGHEL 26 Mar. 2021, 12:55 Liga 3
Pe aceeași temă