Echipele care ocupă cele șase locuri rămase vacante pentru noul sezon de Liga 3! Patru retrogradaseră și două sunt sateliți de club din Liga 1

Marius ANGHEL 19 Jul. 2021, 18:44 Liga 3
Echipele care ocupă cele șase locuri rămase vacante pentru noul sezon de Liga 3! Patru retrogradaseră și două sunt sateliți de club din Liga 1

Cluburile de Liga 1 CFR Cluj și Campionii FC Argeș și-au înființat echipe secunde și le vor înscrie în noul sezon de Liga 3, ediția 2021-2022, programat să înceapă la data de 28 august 2021.

Anunțul a fost făcut astăzi, 19 iulie 2021, de președintele FRF Răzvan Burleanu, în urma ședinței de Comitet Executiv, în care a fost aprobată lista celor 100 de cluburi care vor participa în noul sezon de Liga 3.

Patru din cele opt retrogradate au fost reprimite în Liga 3. CFR Cluj și Campionii FC Argeș și-au făcut ”satelit”

Dintre cele 100 de cluburi care și-au câștigat pe teren dreptul de a evolua în ediția 2021-2022 de Liga 3, doar 94 au și depus dosarul de înscriere.

Pe cele șase locuri rămase vacante au fost primite patru echipe dintre cele opt retrogradate din Liga 3 (Bradu Borca, CS Făurei, CS Balotești, Universitatea Craiova 2, Minerul Costești, Industria Galda, FC Hermannstadt 2 și Fortuna Becicherecu Mic). Au fost reprimite CS Făurei, Universitatea Craiova 2, FC Hermannstadt 2 și Minerul Costești.

Celelalte două locuri au fost ocupate cu satelitul echipelor CFR Cluj și Campionii FC Argeș.

”Ia act de informarea formulată de Departamentul Competiții cu privire la situația înscrierilor echipelor în Campionatul național Liga a 3-a, respectiv 94 de cereri de înscriere din totalul de 100 de cluburi care dețineau acest drept. Prin urmare cele 6 locuri vacante se vor completa cu cele 4 echipe dintre cele 8 retrogradate și care și-au exprimat dorința de a continua în Liga a 3-a, respectiv CS Făurei, Universitatea Craiova 2, AFC Hermannstadt 2, ACS Minerul Costești, precum și cu 2 echipe (FC CFR Cluj 2 și ACS Campionii FC Argeș 2) în conformitate cu prevederile art 19 alin. 9 din ROAF”, a fost decizia CEx.

”S-a aprobat astăzi înființarea echipelor satelit pentru CFR Cluj și FC Argeș, ajungându-se, astfel, la zece echipe satelit ale cluburilor de Liga 1.

Aceste echipe vor ocupa două din cele șase locuri vacante, alături de CS Făurei, Universitatea Craiova 2, AFC Hermannstadt 2 și ACS Minerul Costești.

După cum știți, ediția precedentă de Liga a 3-a s-a disputat într-un format nou, 10 serii a câte 10 zece, un total de 100 de echipe și niciun dintre ele, din fericire, nu s-a retras pe parcursul competiției. Ceea ce ne bucură foarte mult”, a transmis Răzvan Burleanu după ședința de Comitet Executiv al FRF.

CSO Cugir a revenit la Metalurgistul Cugir, ACS Unu Fotbal Club Gloria și-a cesionat locul către Clubul Sportiv Gloria 2018 Bistrița Năsăud

Altfel, pe lângă avalanșa de cesionări de locuri la Liga 2, și la Liga 3 există două schimbări de denumiri.

În ședința din 9 iulie a Comitetului de Urgență al FRF s-a aprobat schimbarea de denumire a echipei Clubul Sportiv Orășenesc Cugir în Clubul Sportiv Metalurgistul Cugir. Practic, s-a revenit la Metalurgistul Cugir, după ce vara trecută se trecuse la CSO Cugir.

Acum, în ședința de astăzi, 19 iulie, a Comitetului Executiv al FRF, ACS Unu Fotbal Club Gloria și-a cesionat locul în Liga 3 către Clubul Sportiv Gloria 2018 Bistrița Năsăud.

”Aprobă cu majoritate de voturi (o abținere) cesiunea dreptului de participare în competiții (Liga a 3-a) de la ACS CS Unu Gloria Bistrița către Clubul Sportiv Gloria 2018 Bistrița Năsăud. Prin urmare dispune afilierea CS Gloria 2018 Bistrița Năsăud și dezafilierea ACS CS Unu Gloria Bistrița”, a anunțat FRF, greșind însă denumirea clubului bistrițean. Aceasta era ACS Unu Fotbal Club Gloria, nu ACS CS Unu Gloria Bistrița.

”Aprobă schimbarea de denumire a clubului Clubul Sportiv Orășenesc Cugir în Clubul Sportiv Metalurgistul Cugir”, a fost decizia Comitetului de Urgență al FRF, aprobată astăzi, în CEx.

https://liga2.prosport.ro/liga-3/oficial-noul-sistem-competitional-de-liga-3-sezonul-2021-2022-va-avea-play-off-si-play-out-cele-mai-bune-echipe-vor-participa-in-trei-faze-pentru-a-promova-se-retrogradeaza-direct-fara-baraj-19190625

Marius ANGHEL 19 Jul. 2021, 18:44 Liga 3
Pe aceeași temă