Centenar cu FC Porto! Flacăra Moreni vrea să îi aducă pe portughezi în România la aniversarea a 100 de ani de la înființare

Marius TUDOR 10 Jun. 2021, 13:37 Liga 3
Centenar cu FC Porto! Flacăra Moreni vrea să îi aducă pe portughezi în România la aniversarea a 100 de ani de la înființare

Flacăra Moreni va împlini, la anul, 100 de ani de la înființare. Capitolul de referință din istoria fotbalului morenar rămâne dubla cu FC Porto din Cupa UEFA, disputată în toamna lui 1989 (1-2, 0-2).

La meciul de pe Cricov, pierdut de galben-albaștri cu 1-2, cu gol încasat pe final, au asistat peste 8.000 de suflete, record absolut de audiență stadionul care arăta foarte cochet la acea vreme.

Flacăra Moreni îți dorește un meci de old-boys cu FC Porto, pentru a sărbători centenarul. Sau măcar cu o grupă de juniori a portughezilor

Municipalitatea vrea să sărbătorească centenarul în 2022 cu un eveniment care să aducă aminte de meciurile de legendă cu Porto.

”Încercăm să reedităm la anul meciul dintre Flacăra Moreni și FC Porto. Un joc de old boys, între cei care au evoluat atunci, ar fi fenomenal. Avem un schimb de mailuri la ora asta, lucrurile nu sunt chiar așa de simplu de rezolvat. Dacă nu vor putea să vină cei pe care ni-i dorim, măcar să ajungă la Moreni o echipă de juniori și să joace cu ai noștri. Flacăra Moreni este un brand absolut pentru municipiul Moreni. Nu multe echipe se pot lăuda cu 100 de ani de activitate”, a declarat pe subiect, la ”Riposta pe net”, viceprimarul Răzvan Bejan.

Stadionul din Moreni, într-o stare avansată de degradare. Nici dușuri nu mai are

Stadionul morenarilor arată însă rău acum, iar o eventuală vizită a unei delegații din străinătate i-ar pune într-o situație stânjenitoare. Asta pentru că nici măcar dușurile și vestiarele unde altădată se schimba FC Porto nu mai sunt funcționale.

Cu îngăduința FRF, echipele care vin să joace la Moreni, dar și arbitrii meciurilor din Liga a 3-a, se dezechipează în niște încăperi ale unei săli de sport, aflată în apropierea stadionului.

”Așa este, baza sportivă arată foarte rău. Se vede cu ochiul liber, stadionul nu este cum trebuie. Avem niște dușuri, dar nu sunt în incinta stadionului. Încercăm să reabilităm stadionul prin Compania Naționala de Investiții. Lucrăm la întocmirea proiectului. Nu se poate face stadionul într-un an de zile”, a declarat viceprimarul de la Moreni.

Nemulțumiri la adresa actualei conduceri

Susținută de autoritățile locale, dar și de câțiva sponsori, unii dintre ei cu un trecut dubios, Flacăra a terminat sezonul 2020-2021 al Ligii a 3-a aproape de ultimele locuri, respectiv pe 7 din 10 participante, în Seria a 6-a, câștigată de Vedița Colonești.

Reprezentanții primăriei spun că parcursul echipei antrenate de Gabriel Paraschiv a fost sub așteptări, ba, mai mult, solicită ca factorii de decizie din club să prezinte urgent o strategie clară.

”Echipa nu performează, am terminat pe locul 7 într-o serie câștigată de o comună. Bugetul pe care îl alocăm echipei de fotbal este unul generos. Trebuie să găsim sponsori privați, dar înainte de asta să ne spună și nouă conducerea echipei ce obiectiv are. Flacăra nu a avut obiectiv în acest sezon: păi ori îți propui promovarea în Liga a 2-a și te bucuri pentru un drum firesc, către mai sus, ori te duci la Liga a 4-a, decât să joci așa. Ba mai și economisești 7-8 miliarde (n.r. – lei vechi), a continuat același Bejan.

Vezi aici un amplu rezumat de la meciul Flacăra Moreni – FC Porto 1-2:

Foto: Flacăra Moreni și Mihai Radu

Marius TUDOR 10 Jun. 2021, 13:37 Liga 3
Pe aceeași temă