Cel mai tânăr antrenor din primele trei eșaloane vrea să readucă Unirea Dej în Liga 2 în anul centenarului echipei clujene. Dragoș Militaru: ”Îmi doresc să promovăm, chiar dacă nu avem bugetul celor de la Cugir, Minaur sau Zalău” | EXCLUSIV

Mircea OGLINDOIU 17 Nov. 2020, 21:27 Liga 3
Cel mai tânăr antrenor din primele trei eșaloane vrea să readucă Unirea Dej în Liga 2 în anul centenarului echipei clujene. Dragoș Militaru: ”Îmi doresc să promovăm, chiar dacă nu avem bugetul celor de la Cugir, Minaur sau Zalău” | EXCLUSIV

Deși nu era cotată cu șanse la podium la startul sezonului, Unirea Dej a încheiat prima parte a campionatului pe primul loc în Seria a 9-a, cu trei puncte peste favorita CSO Cugir, care mai are însă de disputant restanța cu Sănătatea Cluj.

Echipa pregătită de tânărul antrenor Dragoș Militaru (30 de ani) a înregistrat, în cele zece meciuri jucate în această toamnă, opt victorii, un egal și o înfrângere. Singurul eșec a fost suferit în etapa a 3-a, scor 1-3 la Alba Iulia, dar clujenii au reușit să învingă contracandidata din Cugir, 1-0, pe teren propriu, în runda a 8-a.

”Am început bine sezonul, cu două victorii, după care toți jucătorii, inclusiv noi, antrenorii, am fost depistați pozitiv, cu COVID-19. A trebuit să stăm două săptămâni în izolare, apoi am reînceput pregătirea. Au urmat patru meciuri în 12 zile. Am pierdut un singur meci, la Alba Iulia, unde am mers doar cu 12 jucători, fără șapte titulari, și am jucat o repriză în inferioritate. Au urmat iar victorii, până săptămâna trecută, când am remizat cu Sănătatea Cluj, pe teren propriu, scor 3-3. Dacă am fi câștigat, ne distanțam de Cugir. Oricum, nimeni nu credea că vom intra în iarnă de pe un loc care ne dă posibilitatea să luptăm pentru promovare. Eu am avut încredere de la început în acești băieți tineri și le-am spus încă din vară că vreau să ne batem pentru primul loc”, a caracterizat antrenorul Dragoș Militaru, prima parte a sezonului, pentru Liga2.ro.

Militaru și-a prelungit contractul și așteaptă câțiva jucători cu experiență la Unirea Dej

Deși are un avans de opt puncte față de locul 3, Militaru crede că lupta pentru promovare rămâne deschisă și speră să-și întărească lotul în pauza de iarnă, cu câțiva jucători cu experiențâ.

Antrenorul și-a prelungit, marți, contractul scandent la finele lunii, semnând un nou angajament valabil până în vara anului 2022, cu posibilitate de prelungire pe încă un sezon.

”Media de vârstă a lotului e de 20 de ani. Și eu sunt tânăr, am 30 de ani, sunt cel mai tânăr antrenor din primele trei ligi. Poate și din acest motiv m-am pliat perfect pe proiectul de la Dej, unul bazat pe jucători tineri. Sper ca în iarnă să putem aduce și câțiva jucători cu experiență, pentru a putea menține ritmul. Pe lângă Cugir, mai sunt în cărți Unirea Ungheni și Avântul Reghin. Dacă vom fi tot pe unul dintre primele două locuri la finele sezonului, vom juca, cel mai probabil, cu Minaur Baia Mare sau SCM Zalău. Ambele au bugete cu mult peste Liga 3, ca și Cugir, bugete mai bune chiar și decât unele echipe de Liga 2. Noi nu avem salarii mari, dar important e că se dau la timp. Conducerea și-a respectat mereu promisiunile față de noi. Avem un președinte cu adevărat profesionist, pe Gabriel Magdaș, e mereu alături de noi. Doar ce am prelungit contractul, iar vara viitoare mi-aș dori să promovăm, mai ales că e centenarul clubului. Și conducerea își dorește, iar primăria lucrează la reabilitarea infrastructurii. Sper să reușim”, a precizat Militaru.

Continuatoarea echipei din Dej înființate în 1921, Unirea Dej n-a mai jucat în eșalonul secund din sezonul 2006-2007, la finele căruia s-a clasat pe locul 17, penultimul, în Seria a II-a, și astfel a retrogradat. Cea mai bună performanță a echipei datează din sezonul 1997-1998, când s-a clasat pe locul 5 în Seria a II-a din Divizia B, la egalitate de puncte cu Gaz Metan Mediaș.

În 2021, Unirea Dej aniversează 100 de ani, iar sărbătoarea acestui eveniment vrea să o prindă în Liga 2.

Dragoș Militaru a debutat ca antrenor secund la Unirea Jucu, iar ca ”principal” la Luceafărul Oradea

Ca jucător, Dragoș Militaru a evoluat la Pandurii II Târgu Jiu (Liga 3), Minerul Lupeni (Liga 2), Silvania Șimleu Silvaniei (Liga 2), Unirea Alba Iulia (Liga 2), Damila Măciuca (Liga 2), FC Daugava Daugavpils (Liga 1 letonă) și Pandurii Târgu Jiu (Liga 1, unde a fost doar rezervă în câteva meciuri, cu Petre Grigoraș la timonă).

A renunțat la doar 27 de ani la cariera de jucător și și-a început cariera de antrenor în februarie 2017, ca secund al lui Adrian Iencsi la Unirea Jucu (Liga 3), după care l-a urmat pe fostul rapidist la Dunărea Călărași și Pandurii Târgu Jiu.

Fiind originar din Târgu Jiu, a rămas în stafful gorjenilor și după plecarea lui Iencsi, ca secund al noului antrenor-principal Adrian Bogoi. În vara anului 2019 a ajuns principal, în Liga 3, la Luceafărul Oradea. După alte șase luni, a plecat la Unirea Dej, pe care o pregătește și în prezent.

”Am dorit să joc la nivel înalt și când nu s-a mai putut, am renunțat. M-am apucat de antrenorat și acum am Licența UEFA A. Am debutat ca principal la Luceafărul Oradea, unde am avut, în turul sezonului trecut, un lot tânăr, chiar mai tânăr decât la Dej. Eram pe primul loc după 10 etape, după care jucătorii importanți, ca Paraschiv, Mitrică, Ludușan, Core sau Costea au fost duși la Târgu Jiu, la Viitorul Pandurii. Daniel Pop a plecat apoi la Gaz Metan Medias, Patrick Peter, care acum e la Minaur, la ASU Politehnica, Manole la Aerostar. Am reușit și eu să-l iau cu mine pe Denis Roș, la Dej. De asta am plecat, că nu mai puteam face performanță acolo, drept dovadă că echipa e pe ultimul loc acum”, a dezvăluit Militaru.

Unirea Dej, posibil baraj cu Minaur Baia Mare sau SCM Zalău. În al doilea baraj, cel al promovării, poate întâlni chiar și CSO Cugir

La finalul sezonului regular al Ligii 3, primele două clasate din fiecare serie joacă meciuri de baraj, în dublă manșă cu primele două clasate din altă serie. În cazul Seriei a 9-a, locul 1 va juca contra ocupantei locului 2 din Seria 10, în timp ce clasata pe locul 2 din Seria 9 întâlnește echipa care va încheia pe locul 1 în Seria 10. Dacă sezonul s-ar încheia în acest moment, Unirea Dej ar întâlni Minaur Baia Mare, iar CSO Cugir pe SCM Zalău.

Învingătoarele din aceste două baraje se vor întâlni apoi într-un alt baraj în dublă manșă, iar câștigătoarea va promova în Liga 2.

La cum se prezintă situația după 10 etape desfășurate până în acest moment în Liga 3, turul și o etapă din retur, în Seria 9 luptă pentru promovare Unirea Dej și CSO Cugir, iar în Seria a 10-a sunt detașate SCM Zalău și Minaur Baia Mare.

Meciuri și rezultate ale Unirii Dej în acest sezon de Liga 3 / Cupa României:

Cupa României, turul 1: Sănătatea Cluj – Unirea Dej 2-4
Liga 3 etapa 1: Sănătatea Cluj – Unirea Dej 0-3
Liga 3 etapa 2: Unirea Dej – Industria Galda 2-0
Cupa României, turul 2: Unirea Dej – Unu Fotbal Club Gloria 7-0
Liga 3 etapa 3: AFC Unirea 1924 – Unirea Dej 3-1
Liga 3 etapa 4: Unirea Dej – Sticla Arieşul Turda 3-1
Cupa României, turul 3: Unirea Dej – Universitatea Cluj 0-2
Liga 3 etapa 5: Unirea Ungheni – Unirea Dej 1-3
Liga 3 etapa 6: Unirea Dej – CS Hunedoara 2-1
Liga 3 etapa 7: CS Ocna Mureş – Unirea Dej 1-3
Liga 3 etapa 8: Unirea Dej – CSO Cugir 1-0
Liga 3 etapa 9: Avântul Reghin – Unirea Dej 1-2
Liga 3 etapa 10: Unirea Dej – Sănătatea Cluj 3-3

Campionatul Ligii 3 se reia la 12 martie 2021, cu etapa a 11-a, a doua a returului. Unirea Dej va juca în deplasare la Industria Galda, penultima clasată.

Foto: Unirea Dej și Dej 24

https://liga2.prosport.ro/liga-3/david-pop-din-preliminariile-champions-league-la-soimii-lipova-pe-fondul-problemelor-legate-de-pandemie-m-am-intors-din-san-marino-si-am-ales-bine-vrem-sa-promovam-in-liga-2-19158213

https://liga2.prosport.ro/liga-3/video-protest-extrem-in-liga-3-un-fan-a-cerut-demiterea-lui-dorin-toma-de-la-minaur-de-pe-un-turn-de-351-de-metri-nu-mai-vreau-sa-il-vad-pe-tomita-il-sun-pe-primar-si-il-chem-aici-19158195

https://liga2.prosport.ro/liga-3/csm-deva-i-a-stricat-parcursul-fara-greseala-liderului-viitorul-selimbar-cea-mai-bine-clasata-dintre-toate-cele-100-de-echipe-din-liga-3-stefan-nanu-anunta-schimbari-in-pauza-de-iarna-fara-19157671

https://liga2.prosport.ro/liga-3/liga-3-etapa-10-prima-a-returului-si-ultima-programata-in-2020-steaua-joaca-acum-la-balotesti-intre-cele-11-partide-de-astazi-19157229

Mircea OGLINDOIU 17 Nov. 2020, 21:27 Liga 3
Pe aceeași temă