Pandurii, primită în cele din urmă în Liga 4 Gorj! De la duelurile cu Fiorentina și Sporting Braga, echipa din Târgu Jiu a ajuns să joace cu Jupânești și Țânțăreni

Mircea OGLINDOIU 21 Aug. 2022, 17:41 Liga 4
Pandurii, primită în cele din urmă în Liga 4 Gorj! De la duelurile cu Fiorentina și Sporting Braga, echipa din Târgu Jiu a ajuns să joace cu Jupânești și Țânțăreni

Deși înscrierile în campionatul Liga 4 din Gorj se încheiaseră în momentul în care Pandurii Târgu Jiu a anunțat FRF că se retrage din Liga 3 din cauza interdicției de a legitima fie și jucători liberi de contract, fosta vicecampioană națională din 2013 a fost, în cele din urmă, primită în campionatul județean.

Decizia a fost validată vineri, 19 august 2022, de Comitetul Executiv al AJF Gorj, care, pe lângă Pandurii, a primit în Liga 4 și echipa AS Jupânești.

”Liga a 4 a va avea în componență 14 echipe! Alături de primele 12 cereri de înscriere, astăzi, în Comitetul Executiv și Adunarea Generală, a fost aprobate cererile de înscriere în Liga a 4 a ale echipelor CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu și AS Jupânești! Mult succes echipelor în noul campionat!”, a anunțat AJF Gorj.

Liga 4 Gorj începe în data de 11 septembrie, iar la start se vor regăsi, pe lângă cele două echipe primite în ultimul moment, CSO Turceni, Internațional Bălești, Petrolul Bustuchin, Jiul Rovinari, Petrolul Stoina, Petrolul Țicleni, Minerul Mătăsari, Minerul Motru, Viitorul Negomir, Unirea Țânțăreni, Vulturii Fărcășești și Gilortul Târgu Cărbunești 2.

După 30 de ani, Pandurii va juca la ”județ”

Pandurii revine, astfel, în campionatul județean după exact 30 de ani.

În 1992, echipa din Târgu Jiu, susținută de autoritățile locale, retrograda din Divizia C, denumire pe care o purta pe atunci Liga 3. Pandurii a revenit în eșalonul trei tocmai în 1998, după ce a preluat locul de la Mine-Ral Rovinari și a intrat sub patronajul CNLO (Compania Națională a Lignitului Olteania). Noul club format, denumit CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu, promova în 2000 în Liga 2, iar în 2005 reușea să acceadă, în premieră, în primul eșalon, unde a activat timp de 12 sezoane consecutiv.

Mai mult, în 2013, Pandurii devenea vicecampioană a României și juca în grupele Europa League cu Fiorentina, Pacos Ferreira și Dnipro Dnipopetrovsk, după ce elimina în play-off Sporting Braga.

În 2017, echipa din Târgu Jiu a retrogradat din Liga 1 și a intrat în insolvență, iar pe 13 octombrie are programat un ultim termen în procesul privind falimentul. Din acest motiv, Mihai Prunariu, președintele AJF Gorj, declarase că nu știe dacă are rost să primească Pandurii în campionatul județean. ”Dacă nu au avut echipă de seniori pentru Liga 3, cum pot să joace la Liga 4? În al doilea rând, la noi s-au cam terminat înscrierile. Comitetul Executiv al AJF Gorj a validat componența Ligii a 4 -a și Ligii a 5-a, e foarte greu să găsim o soluție. Dacă facem o serie cu 13 echipe și în toamnă se întâmplă să intre în faliment clubul? Am rămâne descompletați”, spunea Prunariu la Radio Infinit, în urmă cu 10 zile.

Pandurii va juca în Liga 4, dar nu va fi dezafiliată de FRF

Între timp, Pandurii s-a prezentat miercuri, la Petroșani, cu o echipă formată din jucători născuți în anul 2003 și mai mici la meciul din cadrul Turului 1 al Cupei României și a fost învinsă cu scorul de 7-1 de CSM Jiul, adversară în Liga 3 în sezonul trecut. Tudor Ciutacu a marcat singurul gol al gorjenilor.

Dacă nu s-ar fi prezentat la acest joc, FRF ar fi retrogradat-o pe Pandurii cu un eșalon mai joc decât în cel în care se înscrisese, adică în Liga 5.

Altfel, deși s-a retras din Liga 3, Pandurii nu va fi dezafiliată de la FRF, deoarece s-a înscris în Campionatul Național de Juniori U19 și U17, unde a fost repartizată în Seria a 7-a, alături de LPS Târgu Jiu, Viitorul Pandurii Târgu Jiu, CSS Drobeta Turnu Severin, Luceafărul Drobeta Turnu Severin, CSM Reșița, CSS Caransebeș, CSS Lugoj, CSC Ghiroda și Giarmata Vii, CSC Dumbrăvița și Giroc Chișoda.

  • Sâmbătă seară, la meciul din Liga 2 Viitorul Pandurii Târgu Jiu – Dinamo, scor 2-0, spectatorii prezenți pe stadionul Municipal au uitat care este adevărata Pandurii și au scandat în cor, în câteva rânduri, entuziasmați că echipa lui Nicolae Sarcină câștigă cu Dinamo, îndemnul ”hai, hai Pandurii!” pentru a-i încuraja pe jucătorii antrenați de Florin Stîngă!
Mircea OGLINDOIU 21 Aug. 2022, 17:41 Liga 4
Pe aceeași temă