Bogdan Bucurică a semnat cu Unirea și va juca din nou la Alba Iulia după o pauză de șapte ani. Fundașul stânga și-a revenit după accidentul de mașină suferit: ”Sunt în regulă din punct de vedere fizic”

Răzvan STÎNGĂ 26 Apr. 2020, 11:39 Liga 3
Bogdan Bucurică a semnat cu Unirea și va juca din nou la Alba Iulia după o pauză de șapte ani. Fundașul stânga și-a revenit după accidentul de mașină suferit: ”Sunt în regulă din punct de vedere fizic”

Unirea 1924, locul 11 în Seria 5 a Ligii 3, a reușit un transfer important pe perioada suspendării campionatului din cauza pandemiei de coronavirus. L-a adus pe fundașul stânga Bogdan Bucurică (34 de ani), cu destul de multe prezențe în Liga 1 și care, în cariera sa, a mai evoluat la echipa din Alba Iulia în perioada 2007-2013, atât în prima ligă, cât și în liga secundă. Fotbalistul era liber de contract din vara anului trecut, după despărțirea de FC Voluntari. A luat o pauză din cauza problemelor de sănătate de la finalul anului 2018, iar acum încearcă să reintre în fenomen.

Bogdan Bucurică: ”Îmi doresc mult să revin, să pot să juca iar fotbal”

Bogdan Bucurică a vorbit despre perioada de pauză și spune că nu l-a afectat. E bine din punct de vedere fizic, iar în momentul în care se va relua Liga 3, va fi la un nivel apropiat de cel al noilor săi colegi.

”Sunt în regulă din punct de vedere fizic și nu vor fi probleme să ne înțelegem. Vreau să joc iar pentru Unirea Alba Iulia, club unde am cunoscut mari satisfacții, dar totul depinde de cum și când se va termina această nebunie. Îmi doresc mult să revin, să pot să juca iar fotbal”, a spus fotbalistul pentru Ziarul Unirea.

Și antrenorul Mihai Manea este încrezător că fundașul stânga va ajuta echipa să scape de emoțiile retrogradării, iar sezonul următor va continua în Liga 3.

Bogdan este un jucător de care avem mare nevoie. Un băiat de caracter, un fotbalist experimentat, care ne poate ajuta mult în acest retur, în bătălia pentru evitarea retrogradării, a declarat principalul Unirii pentru sursa amintită.

Bogdan Bucurică, măcinat de accidentări 

Problemele medicale pe care le-a avut de-a lungul carierei, i-au stopat ascensiunea lui Bogdan Bucurică. În 2006, după ce tocmai semnase cu CFR Cluj, a suferit o ruptură de ligamente într-un amical cu Sparta Praga. În 2010, când se pregătea să plece de la Unirea la FC Koln, a suferit o ruptură de menisc și a ratat transferul. La vremea respectivă se zvonea că oferta nemților era de un milion de euro.

Sezonul 2008-2009 a fost cel mai bun din cariera lui Bogdan Bucurică, granzii Ligii 1 și câteva echipe din străinătate au râvnit la semnătura fundașului care la acel moment se afla la Unirea Alba Iulia. Nu a fost doar excursionist prin campionat, iar prestațiile sale l-au adus și la naționala U23 a României. Ghinionul l-a lovit în chiar ultima etapă de campionat, într-un meci Unirea Alba Iulia – Pandurii Târgu Jiu 0-1. Până la 24 de ani a avut deja trei operații (două la ligamentele picioarelor) care pot afecta cariera oricărui fotbalist.

În iarna anului trecut, când juca în Liga 1 la FC Voluntari, a trecut din nou printr-un moment greu, în afara terenului de fotbal. Aflat în vacanță, a suferit un accident de mașină și s-a ales cu probleme la coloană. În vara lui 2019 a rămas liber de contract, iar de atunci nu a mai semnat cu nimeni.

De-a lungul carierei, Bogdan Bucurică a prins peste 150 de meciuri în Liga 1. A jucat la CFR Cluj, Gloria Bistrița, Unirea Alba Iulia, Concordia Chiajna, U Craiova și FC Voluntari, cât și în Franța, LB Chateauroux.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/sportivii-vor-fi-testati-de-coronavirus-inainte-de-reluarea-antrenamentelor-si-competitiilor-procedura-trebuie-reluata-periodic-ministrul-ionut-stroe-va-fi-o-conditie-organizatorii-de-com-19130690

https://liga2.prosport.ro/liga-3/estimam-ca-vom-putea-relua-antrenamentele-cel-tarziu-pe-18-mai-planul-indraznet-al-conducatorilor-de-la-aerostar-bacau-19130665

Răzvan STÎNGĂ 26 Apr. 2020, 11:39 Liga 3
Pe aceeași temă