Bogdan Bucurică, record cu care intră în istoria clubului Unirea Alba Iulia! A marcat pentru echipa din ”Cetate” în primele trei ligi ale României

Dan HENEGAR 06 Apr. 2021, 15:28 Liga 3

La 35 de ani împliniți în luna februarie, Bogdan Bucurică este unul dintre cei mai buni jucători ai echipei Unirea Alba Iulia în această primăvară. Jucătorul de bandă stânga a reușit să și înscrie în două etape consecutive, ambele câștigate de formația din Liga 3 din Cetatea Marii Uniri, 3-2 la Unirea Ungheni și 2-1, la Zlatna, cu CS Ocna Mureș.

Selagea și Bucurică au înscris în primele trei divizii pentru Unirea Alba Iulia

Bucurică a reușit, astfel, o premieră în acest început de an, așa cum doar Ciprian Selagea (foto, al treilea de la stânga la dreapta, pe rândul de sus), coechipierul său, a mai realizat până acum. Amândoi au marcat pentru gruparea fanion a Albei în primele trei eșaloane fotbalistice din țară, scrie Ziarul Unirea!

Bogdan Bucurică (foto, primul din dreapta, pe rândul de jos) a jucat cel mai mult în cariera sa la Unirea Alba Iulia, club cu care a promovat, a debutat și a marcat primul său gol în Liga 1. Mai mult, în ”alb-negru” are 6 dintre cele 7 goluri înscrise în toată cariera sa de fotbalist.

Bogdan Bucurică: ”Mai am de gând să joc câțiva ani, nu o să mă opresc”

Statistica relevă că Bucurică are la activ două reușite în Liga 1, la mare distanță una de cealaltă: prima a fost în 22 martie 2010, pe ”Cetate”, în Unirea Alba Iulia – Unirea Urziceni 1-2, sezonul când a debutat în elită, iar a doua, 5 ani mai târziu, la confruntarea Concordia Chiajna (pregătită de Marius Șumudică) – FC Brașov 1-1, în 5 aprilie 2015, când a deschis scorul pentru ilfoveni. Mai are la activ alte trei goluri reușite în Liga a 2-a, tot pentru Unirea Alba Iulia, în ediția 2011/2012.

Originar din Dâmbovița, inimosul fotbalist a devenit albaiulian prin adopție, stabilindu-se prin căsătorie în municipiul reședință al județului Alba.

”Mă simt bine, am în continuare plăcerea de a juca fotbal. Mă bucur că am marcat, sunt primele mele goluri în Liga a 3-a, dar mai ales că am câștigat, în condițiile situației dificile de la club. Important este că sunt sănătos, asta contează foarte mult”, a spus, pentru Ziarul Unirea, cel mai experimentat jucător aflat sub comanda lui Adrian Bicheși.

Bucurică a fost reprofilat în acest campionat mijlocaș, făcând tandem pe banda stângă cu Alexandru Giurgiu, căpitanul și totodată golgheterul Unirii, cu 6 goluri.

”Nu mi-a fost greu să mă obișnuiesc cu cerințele noii poziții în teren. Acopăr postul din experiență, din ce am învățat până acum, și este clar că e diferență majoră între Liga 1 și Liga a 3-a. Mai am de gând să joc câțiva ani, nu o să mă opresc. Ar fi un lucru frumos, în ceea ce mă privește, să îmi agăț ghetele-n cui la Unirea Alba Iulia”, a mai spus Bogdan Bucurică.

Bucurică a înscris după aproape 6 ani

Din iarna anului 2013, când a plecat de la Unirea Alba Iulia (unde a petrecut perioada 2007-2013), și până la finele anului 2018, Bucurică s-a aflat în circuitul primei scene fotbalistice, la Concordia Chiajna, Universitatea Craiova sau FC Voluntari. Din păcate, a luat o pauză din cauza problemelor de sănătate, în iarna anului 2019, când era la FC Voluntari, a trecut din nou printr-un moment greu, în afara terenului. Aflat în vacanță, a suferit un accident de mașină și s-a ales cu probleme la coloană.

Problemele medicale pe care le-a avut de-a lungul carierei, i-au stopat ascensiunea. În 2006, după ce tocmai semnase cu CFR Cluj, a suferit o ruptură de ligamente într-un amical cu Sparta Praga. În 2010, când se pregătea să plece de la Unirea la FC Koln, a suferit o ruptură de menisc (în ultima etapă a Diviziei A, la partida Unirea – Pandurii Tg. Jiu 0-1) și a ratat transferul. Atunci se vorbea că oferta nemților era de un milion de euro, fotbalistul ajungând și la naționala Under 23 a României.

Bogdan Bucurică a adunat 183 de meciuri în Liga 1 și alte 62 în Liga a 2-a. A jucat la CFR Cluj, Gloria Bistrița, Unirea Alba Iulia, Concordia Chiajna, Universitatea Craiova și FC Voluntari, cât și în Franța, la LB Chateauroux (2004/ 2005).

În ceea ce o privește pe Unirea Alba Iulia, echipa se luptă pentru evitarea retrogradării și în acest sezon de Liga 3. După 14 etape desfășurate ocupă locul 6 în Seria a 9-a, una condusă de Unirea Dej (34 de puncte). Albaiulienii au 20 de puncte acumulate și sunt la patru puncte peste poziția a 8-a, loc care dacă la finalul sezonului regular este cea mai slabă din toată Liga 3 va duce la retrogradare.

Foto: Ziarul Unirea

https://liga2.prosport.ro/liga-3/liga-3-etapa-14-15-meciuri-au-loc-astazi-cu-trei-lideri-intrati-la-joc-corona-filiasi-si-unirea-dej-in-acest-weekend-putem-cunoaste-prima-campioana-a-sezonului-19177149

https://liga2.prosport.ro/liga-3/corona-brasov-a-devenit-matematic-campioana-seriei-a-5-a-a-ligii-3-cu-cinci-meciuri-ramase-de-disputat-in-sezonul-regular-echipa-antrenata-de-calin-moldovan-a-fost-aproape-de-desfiintare-in-aceasta-19177633

https://liga2.prosport.ro/liga-3/viitorul-selimbar-e-matematic-campioana-seriei-a-7-a-a-ligii-3-sibienii-au-defilat-in-acest-sezon-au-cele-mai-multe-puncte-victorii-si-cea-mai-buna-aparare-dintre-toate-cele-100-de-echipe-ale-esalo-19177679

https://liga2.prosport.ro/liga-3/cs-afumati-e-a-treia-echipa-din-liga-3-calificata-matematic-la-barajul-de-promovare-ilfovenii-nu-sunt-siguri-de-locul-pe-care-vor-termina-sezonul-regular-si-nici-daca-vor-intalni-steaua-sau-fcsb-2-19177839

Dan HENEGAR 06 Apr. 2021, 15:28 Liga 3
Pe aceeași temă