Big Brother la Slatina, cu un selecționer al României în spatele camerelor? Dezvăluiri uimitoare despre clubul care se bate pentru promovarea în Liga 2. „El controlează tot”

Anda DELIU, Marius ANGHEL 11 Jan. 2020, 13:06 Stiri

În Seria a 3-a a Ligii 3, la final de tur, Progresul Spartac și CSM Slatina au terminat la egalitate de puncte, 34. Clubul din orașul oltean are condiții bune și era văzută de la început de sezon ca o mare favorită la promovare. Totuși, unul dintre jucătorii de acolo povestește întâmplări bizare, ce ne aduc aminte de celebrul reality-show Big Brother. Dan Popescu (32 de ani), trecut în cariera sa pe la echipe de Liga 1 ca Oțelul, ACS Poli, FCSB, Concordia Chiajna sau Juventus București, spune că Dan Oprescu, selecționerul naționalei U18 ar urmări antrenamentele echipei din Slatina, de la distanță, în timp real. Clubul neagă însă practica, dar recunoaște implicarea lui Oprescu la echipă.

Dan Popescu a ajuns la Slatina vara trecută și a semnat un contract pe un an. Acum, fundașul stânga care a trecut și pe la FCSB spune că la CSM Slatina, unde antrenor este Mihai Ianovschi, se întâmplă lucruri cu care el nu este de acord și care nu i se par normale. Popescu dezvăluie că selecționerul naționalei U18, Dan Oprescu, e cel care controlează, de fapt, antrenamentele.

„Dan Oprescu controlează tot la club. Nu am mai pomenit în viața mea în plin antrenament să intervină el, de la Arad. Terenul pe care ne antrenăm este împânzit de camere, cred că sunt vreo opt. El ne-a și zis: «Stau și mă uit la antrenamente pe plasma de 2 metri». Intră și în vestiar, se bagă. Vine de la Arad la meciuri. Nu merge cu autocarul echipei niciodată, să nu fie văzut când coboară, fiind și angajat FRF”, a dezvăluit Dan Popescu pentru Liga2.ro.


Dan Popescu, al doilea din stânga spre dreapta, pe rândul de jos, e legitimat acum la CSM Slatina, în Liga 3, după mai multe sezoane în care a evoluat în Liga 1

Dan Popescu, despre Dan Oprescu: „Când vine el de la Arad, toată lumea să stea drepți”

Fobalistul spune că Oprescu face aceste lucruri deoarece are acordul fratelui său, președintele Consiliului Județean Olt, Marius Oprescu (PSD). 

Dan Popescu spune că Oprescu nu îl agreează, deoarece jucătorul nu e de acord cu intervențiile sale în antrenament. Fostul fundaș din Liga 1 spune că, la Slatina, condițiile financiare sunt bune, dar cam atât.

„Cu Oprescu m-am certat că el e obișnuit când vine de la Arad, toată lumea să stea drepți. Iar eu m-am certat cu el pe tema asta. El nu a jucat fotbal în viața lui, dar știe și fotbal și medicină, tot. Într-adevăr, banii sunt la zi, nu ai ce zice. Dar în rest…”, spune jucătorul care pe 20 februarie împlinește 32 de ani.


Dan Oprescu a fost selecționerul naționalei U19, iar acum e la U18. Ultima dată a fost antrenor la UTA II, iar cel mai sus a antrenat în Liga 2, la FC Olt Slatina

Popescu are umărul dislocat și spune că Oprescu nu-l lasă să se opereze

O altă problemă de care s-a plâns Popescu este că Dan Oprescu nu l-ar fi lăsat să se opereze la umărul dislocat. „Am jucat zece meciuri la Slatina, după care am căzut și mi-am rupt umărul. Am fost la spital, mi l-au pus la loc, am jucat și, cum am forțat, mi-a sărit umărul din nou. Am fost la RMN și mi-au spus că cel mai bine e să mă opereze. Am fost la doctorii Dinu și Codorean, care sunt cei mai buni. El a spus că mă duce el doctor, că nu are încredere în ei. Am vorbit în 23 noiembrie, și de atunci nu a mai zis nimic. Puteam în timpul asta să mă operez și eram bine acum”, a mai spus Popescu pentru Liga2.ro.


Dan Popescu a avut vârful carierei sale când a ajuns la FCSB, club unde a avut doar două jocuri pentru echipa mare

Dan Oprescu recunoaște că e consilier tehnic la Slatina

Contactat de Liga2.ro, Dan Oprescu ne-a avertizat de la începutul apelului că este nevoie de acceptul FRF dacă vrem să vorbim de activitatea sa de selecționer.

I-am spus că nu este vorba de așa ceva și l-am întrebat dacă este adevărat că urmărește antrenamentele echipei CSM Slatina în direct din Arad, acolo unde locuiește. „Nu este nimic adevărat. (n.r. – întrebat că nu pare surprins de întrebare) Am mai auzit asta, dar nu e adevărat!”, a spus Oprescu.

Întrebat dacă este adevărat că se implică la antrenamentele echipei CSM Slatina, Oprescu nu a dorit să comenteze foarte mult. „Sunt consilier tehnic. Haideți, vă rog frumos, nu vreau să vorbim despre asta”, a mai precizat Dan Oprescu.

Afirmația cum că Oprescu nu a jucat niciodată fotbal este totuși o exagerare a lui Dan Popescu. Actualul antrenor al naționalei U18 a mai jucat și antrenat la nivel de Liga 3 și are licențele necesare pentru a fi antrenor federal. Totuși, unele voci susțin că a ajuns la FRF pe filiera Răzvan Burleanu – PSD.


Dan Oprescu, în tricou galben, cu fosta siglă a FRF, alături de fostul staff al CSM Slatina, când echipa era antrenată de Bobi Verdeș, sezonul trecut

Directorul sportiv al CSM Slatina confirmă că Oprescu este consilier tehnic al echipei

Deoarece Dan Oprescu a comentat subiectul laconic, Liga2.ro l-a contactat pe directorul sportiv al CSM Slatina, Cristian Scheau. Oficialul echipei din Liga 3 a confirmat că, la clubul său, într-adevăr, toate antrenamentele sunt filmate, dar că imaginile nu ajung în timp real la Arad, la Dan Oprescu.

„Da, avem camere de filmat, inclusiv pe terenurile pe care se antrenează juniorii. Dar facem asta pentru că, apoi, antrenamentele sunt urmărite de antrenori. Știți cum sunt jucătorii. Unii nu se antrenează mereu foarte intens, iar antrenorul nu poate vedea mereu, de unde se află, tot perimetrul terenului. Chiar ne-au contactat și cei de la Academia Hagi și cei de la Voluntari și ne-au întrebat cu ce firmă am lucrat, că doresc și ei sistemul”, a declarat Cristian Scheau.

Despre Dan Oprescu, directorul sportiv a confirmat că are o implicare la club, dar fără legătură cu faptul că fratele său, Marius, conduce județul Olt. „Nu are nicio legătură cu faptul că Marius Oprescu este președintele Consiliului Județean Olt. Dan Oprescu este consilier tehnic la noi. Normal că și cei din FRF știu, doar Răzvan Burleanu a și fost aici. El mai ajută cu sfaturi, informații. Dar Dan Oprescu nu este plătit”, a mai spus Scheau, la întrebările reporterului Liga2.ro.


Mihai Ianovschi este actualul antrenor principal al echipei CSM Slatina

Scheau spune că vor vedea cum e umărul lui Popescu la reunire

Cristian Scheau a vorbit și despre problema la umăr a lui Daniel Popescu. „Dan Popescu a avut repaos în ultimele trei etape. A făcut un RMN atunci. Am stabilit că vom vedea cum e după ce vine la reunire”, a spus Scheau. CSM Slatina reia antrenamentele săptămâna viitoare.

Cine este Dan Oprescu

Actualul selecționer al naționalei U18 a României și, totodată, neoficial, consilierul tehnic al echipei din Liga 3 CSM Slatina, a fost jucător la Metalurgistul Slatina, FC Olt Slatina, West Petrom Pecica, CPL Arad, FC Arad Telecom, Gloria Arad și Avântul Târnova.

Ca antrenor, Oprescu (48 de ani), născut pe 16 decembrie 1971, a pregătit-o pe Avântul Târnova, în Campionatul Județean Arad – Divizia D, în 2009, perioadă în care se lăuda că făcea controlul parametrilor la jucătorii de la țară cu ajutorul pulstesterelor! Le-a mai antrenat pe CNM Pâncota, Național Sebiș, apoi a ajuns la ALRO Slatina, FC Olt Slatina, Inter Olt Slatina și după dispariția echipelor din Slatina s-a întors la Arad, unde a pregătit-o pe UTA II, în Liga 3. Un an a stat pe tușă, iar în vara lui 2018 și-a luat licența PRO.

După aceea, Oprescu a ajuns selecționer la naționala U19 a României. Potrivit surselor ProSport, acesta a avut „spatele” asigurat, ca să poată ajunge la FRF. Este nimeni altul decât fratele lui Marius Oprescu, președintele PSD al Consiliului Județean Olt. „Pe linie politică, Oltul a votat în bloc cu Burleanu la alegerile de anul trecut. I-au adus 4 voturi”, afirmă sursele ProSport. În județul Olt, Oprescu este cunoscut ca fiind antrenorul plimbat pe la echipele finanțate, de-a lungul timpului, de autoritățile locale.

Chiar dacă nu a avut rezultate importante alături de naționala U19, Dan Oprescu a rămas totuși în cadrul FRF, fiind numit selecționer la naționala U18.

Articol scris de Anda DELIU

Anda DELIU, Marius ANGHEL 11 Jan. 2020, 13:06 Stiri
Pe aceeași temă