Vasile Neagu, după ce CS Afumați a trecut de FCSB 2: ”Sper că nu se supără nimeni pe noi că am stricat calculele analiștilor sportivi.” De ce o consideră pe Steaua favorită în barajul decisiv pentru promovarea în Liga 2: ”Jucătorii mei sper să nu fie dezamăgiți că am spus asta”

Marius ANGHEL, Andreea VISU 16 May. 2021, 14:36 Liga 3

CS Afumați a profitat de faptul că FCSB 2 nu a mai avut la dispoziție mulți jucători de la prima echipă, din Liga 1, și a câștigat la scor în deplasare, cu 4-1, manșa retur a primei etape a barajului de promovare în Liga 2. Trupa lui Vasile Neagu a întors, astfel, rezultatul din tur, 1-0 pentru FCSB 2, și s-a calificat în etapa a doua a barajului, cea decisivă pentru accederea în eșalonul secund, acolo unde va întâlni Steaua București.

Ilfovenii au fost siguri de calificare în faza următoare încă de la pauză, când au avut 2-0 pe terenul celor de la FCSB 2. Au înscris Ștefan Stîngă (14′ – penalty) și Ionuț Tudorache (37′). În repriza secundă, Tudorache a mai dat încă două goluri, în minutele 52 și 55, în timp ce pentru echipa lui Bogdan Vintilă a înscris golul de onoare Andreas Chirițoiu (74).

REZULTATELE ÎNREGISTRATE ÎN TUR și RETUR ÎN PRIMA ETAPĂ A BARAJULUI DE PROMOVARE ÎN LIGA 2

Vasile Neagu, după calificarea Afumațiului în fața FCSB 2: ”Sper că nu se supără nimeni pe noi că am stricat calculele analiștilor sportivi”

La finalul partidei desfășurate la Baza ARCOM – FCSB, antrenorul echipei din Afumați, Vasile Neagu (52 de ani) s-a bucurat mai mult de faptul că a reușit prin această calificare mai departe să le răspundă ”analiștilor sportivi” care nu le-au dat dat nicio șansă că pot trece de FCSB 2.

”Sper că nu se supără nimeni pe noi că am stricat calculele analiștilor sportivi și am ajuns în finala cu CSA Steaua. Nu am avut nicio șansă la începutul acestui campionat, dar acum sper să etalăm un joc la fel de bun și în cele două meciuri cu CSA Steaua și chiar să dezamăgim acești analiști sportivi, care nu ne-au dat nicio șansă.

Poate nu ne așteptam la acest scor, dar ne-am așteptat la un același joc bun, ca și în turul acestui baraj. Dacă în tur, la noi acasă, nu am putut să marcăm, și au fost ocazii, de data asta sorții au fost ca să marcăm și chiar mă bucur pentru lucrul ăsta.
Diferența cred că a fost și la jucătorii cu experiență, au abordat jocul cu siguranță și am și reușit să marcăm. Am putut să marcăm și astea ne-a dat speranța de a merge mai departe. În tur nu am reușit, cu toate că am avut patru-cinci ocazii. Dar am venit pregătiți pentru acest joc să câștigăm”, a spus Vasile Neagu, antrenor-manager la CS Afumați din 2010.

Neagu o vede favorită pe Steaua în al doilea baraj: ”Sunt la CSA Steaua, noi suntem la Afumați. Jucătorii mei sper să nu fie dezamăgiți că am spus asta”

În faza următoare a barajului de promovare în Liga 2, cea decisivă, CS Afumați va întâlni Steaua, care a eliminat la primul baraj echipa Mostiștea Ulmu, cu 2-0 atât în tur, cât și în retur. Ulmu s-a clasat pe locul 2 în seria Afumațiului, în timp ce FCSB 2 a fost în spatele Stelei.

Vasile Neagu o vede pe Steaua favorită la calificare în fața echipei sale, însă și de această dată speră să strice calculele analiștilor sportivi. Se bazează pe jucătorii cu experiență din lot, pe care i-a avut inclusiv când Afumațiul activa în Liga 2.

”Nu pot să dau procente. Eu pot să spun că CSA Steaua e favorită în acest joc, dar nu din punct de vedere sportiv e favorită. Eu sper ca jucătorii mei să conștientizeze că pot să meargă mai departe, în sensul să promovăm din nou în Liga a 2-a și să ne jucăm șansa.

Nu discut de arbitraj, dar sunt favoriți. Sunt la CSA Steaua, noi suntem la Afumați, dar, din punct de vedere sportiv, jucătorii sper să nu fie dezamăgiți că le-am spus lucrul ăsta, pentru că sunt, poate, mai buni decât ei. Sper ca pe teren să le arătăm că suntem mai buni decât ei.

Avantajul nostru ar fi continuitatea cu jucătorii care ne-au rămas de la Liga a 2-a, atunci când am făcut pasul înapoi, în Liga a 3-a, experiența lor, tinerețea celorlați jucători, o coeziune în echipă și relațiile de joc, care cred că le vom arăta și la dubla cu CSA Steaua. Nu neapărat avem o dorință mai mare de afirmare, pentru că unii dintre jucătorii mei sunt afirmați, sunt jucători care au evoluat în Liga 1, au dorința de a reveni la Liga 2 și chiar vrem să demonstrăm analiștilor sportivi care nu ne-au dat nicio șansă, că avem și noi o șansă la aceste jocuri”, a spus Neagu despre viitorul adversar.

Manșa tur se joacă în Ghencea, în jurul datei de 22 mai, iar returul are loc la Afumați, în jurul datei de 29 mai. Vezi programul meciurilor etapei a doua a barajului de promovare în Liga 2.

Vasile Neagu vrea din nou Afumațiul în Liga 2: ”Una este Liga a 2-a și alta este Liga a 3-a”

La CS Afumați, din echipa care evolua în ediția 2017/2018 în Liga 2, când termina sezonul pe locul 5, însă la final se retrăgea în Liga 3, fiindcă primăria nu mai voia să asigure un buget pentru o nouă participare în eșalonul secund, au rămas și se regăsesc în lot: Constantin Robicek, Ștefan Vasile, Răzvan Avram, Mudurel Dedu, Robert Buduroi și Mihai Obretin.

”Cea mai importantă primă va fi aceea a îndeplinirii obiectivului. Urcând la Liga a 2-a este o diferență, totuși, față de Liga a 3-a. Am rămas împreună cu mulți jucători de la Liga a 2-a, dar una este Liga a 2-a și alta este Liga a 3-a. Să sperăm că vom reuși să facem un pas”, a mai spus Vasile Neagu despre următorul baraj, cu Steaua, dacă echipa sa va avea vreo primă specială în cazul în care va obține promovarea în Liga 2.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/liga-3/fcsb-2-cs-afumati-meciul-care-stabileste-ultima-echipa-calificata-la-barajul-decisiv-pentru-promovarea-in-liga-2-partida-incepe-la-ora-1130-19185136

https://liga2.prosport.ro/liga-3/cs-afumati-fcsb-2-se-joaca-acum-e-ultimul-meci-din-mansa-tur-a-primei-etape-a-barajului-de-promovare-in-liga-2-19183753

https://liga2.prosport.ro/liga-3/se-cunosc-patru-din-cele-cinci-baraje-de-promovare-in-liga-2-ultimul-semn-de-intrebare-vizeaza-adversara-stelei-19185129

https://liga2.prosport.ro/liga-3/barajele-pentru-promovarea-in-liga-2-opt-meciuri-incep-la-ora-1730-in-mansa-retur-19185060

Marius ANGHEL, Andreea VISU 16 May. 2021, 14:36 Liga 3
Pe aceeași temă