Mostiștea Ulmu, sancționată cu puncte și interzicerea dreptului de a transfera. Situația penibilă în care s-ar fi putut afla FRF și dezvăluirile unui fost jucător al echipei călărășene despre Vasile Tîrșolea: ”Se plângea că el are un club cinstit.” Reacția patronului

Marius ANGHEL 14 May. 2021, 14:40 Liga 3
Mostiștea Ulmu, sancționată cu puncte și interzicerea dreptului de a transfera. Situația penibilă în care s-ar fi putut afla FRF și dezvăluirile unui fost jucător al echipei călărășene despre Vasile Tîrșolea: ”Se plângea că el are un club cinstit.” Reacția patronului

Situație jenantă pentru Mostiștea Ulmu, echipă participantă în cel puțin prima etapă a barajului de promovare în Liga 2, însă chiar și pentru Federația Română de Fotbal.

Comisia de Disciplină și Etică a federației a decis, în ședința din 12 mai 2021, sancționarea clubului călărășean cu două puncte și cu interzicerea dreptului de a transfera și/sau legitima jucători în urma unui litigiu pe care îl are de o perioadă îndelungată cu fostul antrenor, Mihai Ionescu, acum aflat pe banca celor de la Aerostar Bacău, retrogradată din Liga 2 în Liga 3.

Mostiștea Ulmu, sancționată cu 2 puncte și cu interzicerea dreptului de a transfera/legitima jucători, din cauza unui litigiu cu fostul antrenor

Dacă patronul celor de la Ulmu promite, în glumă, ARO second hand pentru jucători, dacă vor trece de Steaua la baraj, dar și, în serios, o vacanță comună în Grecia și o primă mai mare de 3000 de euro per persoană în cazul în care se promovează în Liga 2, pe de altă parte, Vasile Tîrșolea intră în rândul conducătorilor care se fac de râs pentru că echipa lor a ajuns să fie depunctată în campionat din cauza neachitării datoriilor.

FRF putea fi pusă în mare încurcătură de această depunctare dictată după încheierea sezonului regular. Dacă Mostiștea ar fi încheiat campionatul de Liga 3 la o diferență mai mică de puncte față de cât a fost penalizată, atunci prezența ei acum la baraj ar fi fost neregulamentară.

Din fericire pentru federație, cât și echipa din Ulmu, Mostiștea a terminat campionatul cu 41 de puncte, cu 12 în plus față de următoarele trei clasate, SC Popești Leordeni, Axiopolis Cernavodă și Viitorul Constanța 2. După penalizare, a rămas cu 39 de puncte, astfel că rămâne tot pe locul 2 în Seria a 3-a a Ligii 3, poziție care îi asigură participarea la primul baraj de promovare în Liga 2.

”În baza art. 85 din RD coroborat cu art. 24 lit. C pct. 1 lit. b din Regulamentul privind Statutul și Transferul Jucătorilor de Fotbal sancționarea CS Mostiștea Ulmu cu interzicerea dreptului de a transfera și/sau legitima jucători în calitate de club cesionar și scăderea de puncte asupra celor acumulate în campionat de echipa de categoria cea mai ridicată – depunctare 2 puncte pentru perioada 22.04.2021-06.05.2021.
Comisia a acordat termen în data de 26.05.2021, ora 15.00, dată la care clubul debitor să prezinte dovada plății față de creditorul Ionescu Mihai Dan pentru a evita în continuare depunctarea”, sună decizia Comisiei de Disciplină și Etică a FRF.

Vasile Tîrșolea și Mihai Ionescu, patronul, respectiv fostul antrenor al echipei Mostiștea Ulmu.
Vasile Tîrșolea și Mihai Ionescu, patronul, respectiv fostul antrenor al echipei Mostiștea Ulmu.

Vasile Tîrșolea, ”distrus” de un fost jucător al Mostiștei: ”Să zică «Saru’mâna» că a ajuns la baraj. Să se ducă înapoi la rebus, că acolo se pricepe”

Despre patronul clubului Mostiștea Ulmu, Vasile Tîrșolea, și relația sa cu jucătorii sau antrenorii a vorbit pentru Liga2.ro și un fost fotbalist al echipei călărășene. Acesta, sub protecția anonimatului, dezvăluie cum se comporta Tîrșolea și cât de serios este, din punctul său de vedere, ca fost angajat.

”Am văzut că se plângea că el are un club cinstit, dar uite că nici Dumnezeu nu e corect cu el, fiindcă nici el nu e corect cu jucătorii. Pe toată durata contractului cât am fost acolo nu a dat niciodată salariul la timp cum era trecut în contract, ba chiar mai mult, înainte de barajul cu Slobozia de anul trecut ne-a pus să semnăm hârtii în alb de reziliere, ca să ne prelungească contractul în cazul în care promovăm, iar în iarna asta, când ne-a dat afară, nu ne-a mai dat salariul pe două luni, cât am fost în vacanță, că avea foaia aia la mână.

Când am început pregătirea, ne-a aruncat un motiv că ne dă afară pentru că am venit nepregătiți. Asta dupa 5 zile de la începutul pregătirii. Păi ce sportiv poate să vină pregătit după două luni de vacanță, deși am fost cu greutatea în grafic, iar alții, care sunt «ai lui», cu aproape 10 kilograme în plus, și au venit accidentați la reunire. Dar toate astea au fost o scuză penibilă din partea lui, putea să ne spună dinainte de vacanță să ne căutam echipă și altfel stătea situația, dar când mai sunt 7 zile și se încheie perioada de transferuri cum să îți mai găsești o echipă bună? Te duci la echipe ca Oltenița sau Borcea… că acolo «ne ajuta» el să nu rămânem pe afară, echipe unde dai salariul pe drum și pe un covrig.

Omul ăsta nu merită să joace mai sus de județ, el și acoliții lui sunt de la sat… Știi vorba aia: «Poți să scoți omul din sat, dar satul din om n-ai cum». După amicalul cu CSA Steaua din vară, în care am pierdut cu 5-1, a venit și ne-a certat că îl facem de râs și că peste câțiva ani, când el va duce echipa în Liga 1, o să ne mândrim că am jucat la Ulmu… Păi el să zică «Saru’mâna» că a ajuns la baraj anul trecut, cu ce echipă am avut, că am jucat noi fiecare ce am știut de pe unde am mai fost. La fel și anul ăsta, la ce serie de desculți a avut, echipe care se întâlneau sâmbăta la meci, cum să nu ajungă la baraj? Dar, uite, când ajungi să joci cu o echipă bună, nu reușești să dai un gol în 2 ani la baraj și ai pretenții la promovare cu stilul de joc lungă și pe a doua.

Am vrut să scot în evidență faptul că nu e așa corect cum crede lumea. Să se ducă înapoi la rebus, că acolo se pricepe”, a spus, pentru Liga2.ro, un fost jucător al echipei Mostiștea Ulmu.

Vasile Tîrșolea: ”Sancţionarea a fost anticipată şi asumată de către club”. Patronul echipei din Ulmu ar fi vrut ca articolul să nu apară înaintea meciului retur cu Steaua

UPDATE: Finanțatorul clubului din Ulmu, Vasile Tîrșolea, susține că neachitarea litigiului față de fostul antrenor Mihai Ionescu a fost voită, iar sancțiunea cu două puncte asumată, însă consideră că decizia Comisiei de Disciplină și Etică a FRF, care a și penalizat clubul cu dreptul de a transfera sau legitima jucători, nu era necesară, numind-o un ”exces de zel”.

Acesta nu știe însă că o decizie într-o astfel de speță se sancționează întotdeauna, pe lângă punctele scăzute, și cu interdicția la transferuri. Aceasta este aproape de fiecare dată anulată după contestație, nu, însă, și punctele anulate.

Tîrșolea are o reacție și față de dezvăluirile făcute de un fost jucător al clubului, dar, totodată, vede o conspirație împotriva echipei sale apariția acestui articol în care subiectul este o decizie a Comisiei de Disciplină și Etică a FRF și în care un fost jucător susține că situația de la club nu este așa cum este prezentată în meciul public.

”1) Sancţionarea cu 2 puncte (din cele 12 avans) a fost anticipată şi asumată de către club. 2) Interzicerea dreptului de a transfera jucători nu era necesară în această fază şi consider că este un exces de zel al comisiei. De altfel, acest verdict NU ESTE ÎNCĂ DEFINITIV APLICABIL. 3) Clubul NU ARE datorii faţă de fostul antrenor, din perioada cât a activat la echipă. 4) Clubul nu are datorii faţă de jucătorii sub contract sau plecaţi de la echipă. 5) În lunile noiembrie şi decembrie, 2020, plus prima jumătate a lunii ianuarie, echipa a fost în pauză (2,5 luni). După o aşa de lungă perioadă (aproape un trimestru) orice club face o evaluare fizică a lotului, luând măsuri în consecinţă. 6) Consider că normal ar fi, gazetăreşte vorbind, ca atunci când se publică părerea şi frustrările unui fost jucător, mai ales sub anonimat, despre profesionalismul şi moralitatea mea, să mi se ceară şi să fie prezentată şi părerea mea, în acelaşi articol, pentru buna informare a cititorilor. 7) Consider că apariţia acestui articol în preziua unui meci aşa de important – returul semifinalei barajului pentru Liga 2 – nu este deloc întâmplătoare”, sună dreptul la replică al patronului Mostiștei Ulmu, Vasile Tîrșolea.

Steaua a învins Mostiștea Ulmu în manșa tur a barajului de promovare în Liga 2. Vasile Tîrșolea a făcut scandal după meci

Mostiștea Ulmu s-a calificat, de pe locul 2 din Seria a 3-a a Ligii 3, la prima etapă a barajului de promovare în Liga 2, acolo unde întâlnește Steaua București, prima clasată în Seria a 4-a.

În partida tur, disputată weekendul trecut la Baza Sportivă Academia ”Ilie Nătase” (ex-Voința) din București, Steaua s-a impus cu scorul de 2-0, după golurile marcate de către Adrian Ilie, în minutul 10, respectiv Emilian Pacionel, în minutul 47, dintr-un penalty inventat de arbitru, la un plonjon tot a lui Pacionel.

După meci, Vasile Tîrșolea a făcut scandal și a cerut rejucarea meciului, dorind ca acest lucru să fie solicitat chiar de Steaua, fiindcă ea a primit un penalty controversat, altfel se retrage din campionat. Daniel Oprița și George Ogăraru i-au răspuns patronului echipei călărășene.

”Din respect pentru jucătroii și stafful nostru, pentru toți fanii vechi și noi, pentru toți telespectatorii, am decis prezentarea la returul barajului de Liga 2”, s-a răzgândit Vasile Tîrşolea.

Returul se va disputa sâmbătă, 15 mai, de la ora 11:30, în cadrul Complexului Sportiv Steaua, iar învingătoarea acestei duble manșe va juca pentru un loc în Liga 2 contra învingătoarei dintre CS Afumați și FCSB 2 (scor 0-1 în tur).

Marius ANGHEL 14 May. 2021, 14:40 Liga 3
Pe aceeași temă