ACS Poli, salvată de coronavirus de a treia retrogradare consecutivă! Ce spune administratorul special despre viitorul incert al clubului timișorean

Anda DELIU 08 May. 2020, 18:09 Liga 3
ACS Poli, salvată de coronavirus de a treia retrogradare consecutivă! Ce spune administratorul special despre viitorul incert al clubului timișorean

Pandemia de coronavirus a oprit fotbalul, iar din Liga 3, mai mult ca sigur, nicio echipă nu va retrograda vara aceasta. ACS Poli avea șanse mari să retrogradeze a treia oară consecutiv în trei ani de zile, iar situația plină de neajunsuri creată de COVID-19 pare, paradoxal, să o ajute. Chiar și așa, viitorul e foarte incert la clubul care are dreptul de utilizare a palmaresului vechii Poli, fostul club al lui Marian Iancu.

FRF a propus cluburilor de Liga 3 să voteze cinci variante pentru continuarea sau încheierea actualului sezon, însă, joi, la videoconferință, Răzvan Burleanu a prezenta o unică variantă, alta decât cele propuse. Și anume, înghețarea sezonului, nu retrogradează nimeni, iar promovarea a cinci echipe se decide diferențiat, direct sau în urma unui baraj tur / retur între echipele care sunt apropiate la maximum trei puncte.

ACS Poli aflată pe locul 14, retrogradabil, după cele 16 etapele jucate, a mers pe varianta cu ”înghețarea” sezonului, cu promovare și fără retrogradare.

”Este o decizie pe care o înțelegem și o susținem. Condițiile și procedurile impuse de Ministerul Tineretului și Sportului şi Ministerul Sănătăţii pentru reluarea pregătirilor solicită mult bugetele cluburilor sportive profesioniste, cât şi infrastructura existentă. Miza mare este pe termen mediu și lung, de a găsi o cale viabilă prin care fotbalul din România să se consolideze, căci toate cluburile vor fi supuse unor presiuni financiare substanțiale ca urmare a efectelor economice ale pandemiei COVID-19. Decizia FRF ne avantajează aparent, dat fiind faptul că în momentul întreruperii campionatului ne aflam pe locul 14, retrogradabil. Nu ne doream însă să ne asigurăm salvarea astfel, ci doream să luptăm pentru ea pe teren, să dăm șansa tinerilor noștri jucători să se afirme și să crească”, se arată într-un comunicat al clubului.

Jucătorii sunt cu bani la zi, susține ACS Poli

Altfel, actualul lot nu are restanțe salariale. Dar chiar și așa, viitorul clubului este incert. ”Suntem cu banii la zi. Am plătit și banii de la AJOFM, AJPIS. Ar mai fi diferența acea de până la 75%, de 500-600 de lei de jucător în cazul nostru. Noi am vrea să plătim și acea diferență, încă nu am discutat cu jucătorii. În afara de diferență, sunt cu banii la zi. Sunt datorii la ceilalți. Eu de când am venit am plătit până în iunie pe antrenorii de la Centrul de Copii și Juniori, domnul Boiț, Șunda. Dar mai au fotbaliștii de la echipa mare bani de luat”, spune, pentru Liga2.ro, administratorul special Petrea Mușat, cu referire la datorii din sezonul de Liga 2, după intrarea în insolvență.

Mingea e și în curtea tribunalului și viitorul e incert

ACS Poli este tot în perioada de observație a proceduri de insolvență. Clubul avea termen în aprilie la Tribunalul Timiș, pentru a se stabili dacă se aprobă planul de reorganizare sau se intră în faliment. Teoretic, instanța va acorda un nou termen când se iese din starea de urgență.

”La instanță va mai dura până avem termen. Va fi foarte greu, fotbalul va fi cu totul altfel. Se va schimba total. Trebuie să discutăm cu sponsorii noștri să vedem. Normal ar fi ca Adunarea Generală a Clubului să se reunească să decidă dacă clubul va continua, până să decidă instanța ceva”, spune Mușat.

În viitorul sezon, antrenor va fi tot Silviu Bălace

Actualul lot are, în mare parte, contract până în 30 iunie. Rămâne de văzut dacă clubul va putea continua, juridic și financiar, în Liga 3 și din toamnă, câți vor mai rămâne la Poli. Cert e că stafful condus de Silviu Bălace ar fi sigur.

”Da, noi am discutat cu stafful și înainte de consfătuirea cu FRF, și după. Silviu Bălace rămâne. Cu jucătorii, rămâne de văzut. Eu cred că ne puteam salva și pe teren, pentru că am adus jucători experimentați”, a precizat administratorul special al clubului.

ACS Poli a cerut păsuirea pentru certificarea pentru Liga 3

O perioadă, cei de la ACS Poli nu au putut intra în sediul clubului, o clădire a Universității Politehnica, unde erau fost cazați medici din spitale, cu risc de infectare cu coronavirus. Cum au avut acces la documente, cum au solicitat amânarea termenului pentru certificarea cluburilor. „Abia astăzi am putut să revenim la sediu. Am trimis la FRF o solicitare de amânare pentru certificare, că a rămas cu termenul la 31 mai”, a mai spus Petrea Mușat pentru Liga2.ro.

https://liga2.prosport.ro/liga-3/exclusiv-razvan-burleanu-a-prezentat-planul-de-incheiere-a-sezonului-in-liga-3-si-cum-va-arata-noua-editie-aerostar-sobozia-si-fc-u-craiova-sunt-direct-promovare-celelalte-doua-19131832

https://liga2.prosport.ro/liga-3/echipele-care-se-lupta-la-retrogradare-in-liga-3-sunt-impartite-unele-pro-altele-contra-inghetarii-sezonului-mihai-manea-antrenorul-unirii-1924-as-fi-terminat-campionat-19131920

Anda DELIU 08 May. 2020, 18:09 Liga 3
Pe aceeași temă