ACS Poli a fost oficial exclusă din Liga 3! Echipa a dispărut din punct de vedere sportiv, după nouă ani de existență

Anda DELIU 12 Sep. 2021, 17:22 Liga 3
ACS Poli a fost oficial exclusă din Liga 3! Echipa a dispărut din punct de vedere sportiv, după nouă ani de existență

Povestea de 9 ani a celor de la ACS Poli e aproape de finalul previzibil. Clubul a fost exclus din Liga 3, în ciuda anunțurilor sale mincinoase privind situația echipei. Acum urmează doar declararea falimentului, pentru ca entitatea să dispară și din punct de vedere juridic, pentru că din punct de vedere sportiv a dispărut deja, întrucât nu mai are jucători legitimați și nici nu are dreptul să mai legitimeze sau să transfere!

A doua neprezentare a dus la excluderea din Liga 3

ACS Poli a anunțat că nu se putea prezenta la primul meci din acest sezon de Liga 3, cu Pobeda Star Bisnov. Era și firesc, deoarecece toți jucătorii legitimați fuseseră împrumutați sau lăsați liberi, iar din pricina interdicței FIFA de transferuri clubul nu poate legitima pe nimeni. A urmat o amânare a meciului cu Frontiera Curtici, la care, evident, clubul nu s-a putut prezenta. Așadar, Comisia de Disciplină și Etică a FRF a dat sancțiunea previzibilă:

”Admite sesizarea Departamentului Competiții FRF În baza art. 79/1 și 2 din RD cu aplicarea art. 34 din RD, ACS Poli Timișoara se sancționarea cu Forfait (3-0 în favoarea echipei CS Frontiera 2004 Curtici) și i se aplică penalizate sportivă de 2000 lei În baza art. 79/14/1 din RD, ACS Poli Timișoara se sancționează cu retrogradarea în ultima categorie organizată de AJF pe teritoriul căreia are sediul clubul în cauză”, se arată pe site-ul FRF.

Pobeda și Frontiera nu apar în clasament cu victorii cu 3-0, deoarece rezultatele la ”masa verde” oricum sunt anulate după excluderea echipei cu care nu au mai jucat.

Seria a 8-a a Ligii 3, din care făcea parte ACS Poli, va continua cu o echipă în minus, 9. După trei etape, liderul acestei serii este CSC Ghiroda și Giarmata Vii, care este singura cu punctaj maxim după trei jocuri.

Liga a VI-a Timiș a început deja

ACS Poli nu poate începe nici în Liga a VI-a un sezon, pentru că, pe lângă faptul că nu are jucători, competiția a și început deja în Timiș.

Așadar, din punct de vedere sportiv, clubul timișorean este mort.

Este finalul unei istorii de acum 9 ani, când clubul din Recaș, promovat în Liga 2, s-a mutat la Timișoara. Autoritățile au dat bani timp de trei sezoane, până în 2015, când Curtea de Conturi a decis că finanțarea e ilegală. În cele trei sezoane, echipa a jucat în Liga 2, a promovat în Liga 1 și a retrogradat în Liga 2. După a doua promovare, banii s-au terminat și a urmat un sezon în care doar dispariția Rapidului a salvat clubul.

Salvarea de la -14 puncte

Sezonul 2016-2017 de Liga 1 a început cu o penalizare de -14 puncte pentru club, iar cu regretatul Ionuț Popa, echipa s-a salvat de la retrogradare, la un baraj cu UTA. În următorul sezon, nu a mai fost însă loc de minuni. A urmat intrarea în insolvență și un sezon de Liga 2 încheiat cu retrogradare în Liga 3.

După alte două sezoane în Liga 3, salvată de pandemie, iată că ACS Poli a murit din punct de vedere sportiv.

În 30 septembrie, urmează să se declare și intrarea în faliment, iar clubul va mai exista doar prin bunurile lichidate și prin grilele de solidaritate luate în contul datoriilor la transferuri viitoare. Rămâne de văzut ce se va întâmpla cu palmaresul, concesionat clubului!

Moștenirea ACS Poli: mici bucurii și jucători crescuși în propria curte

Fără a fi niciodată o echipă iubită de tot orașul, ACS Poli rămâne cu satisfacția sezonului istoric în care s-a salvat de la retrogradare cu depunctarea imensă, dar și cu victorii cu Dinamo și CFR Cluj. Niciodată, timișorenii nu i-au bătut pe FCSB.

Mai trebuie precizat că, din cei trei timișoreni convocați la ultima acțiune a echipei naționale, doi dintre ei, Marius Marin și Deian Sorescu, s-au format la ACS Poli. Al treilea a fost Dorin Rotariu.

https://liga2.prosport.ro/liga-3/acs-poli-nu-stie-sa-moara-cu-demnitate-clubul-ramas-fara-jucatori-da-un-comunicat-de-presa-paralel-cu-realitatea-echipa-timisoreana-este-la-a-doua-neprezentare-si-va-fi-exclusa-din-liga-3-19199514

https://liga2.prosport.ro/liga-3/poli-timisoara-prelungeste-cu-cateva-zile-viata-rivalei-acs-poli-fosta-prim-divizionara-e-in-agonie-dar-si-a-amanat-meciul-din-etapa-a-2-a-a-ligii-3-cu-ajutorul-e-19199026

https://liga2.prosport.ro/liga-3/sfarsitul-e-aici-acs-poli-e-prima-echipa-din-liga-3-care-nu-se-prezinta-la-un-meci-in-chiar-runda-de-debut-si-e-ca-si-disparuta-din-fotbal-ne-cerem-scuze-19198000

https://liga2.prosport.ro/liga-3/liga-3-etapa-3-17-meciuri-sunt-programate-astazi-seria-a-8-a-continua-cu-o-echipa-in-minus-19199888

https://liga2.prosport.ro/liga-3/accidentare-groaznica-suferita-de-portarul-echipei-sporting-liesti-in-meciul-cu-metalul-buzau-a-fost-nevoie-de-interventia-elicopterului-smurd-jucatorul-diagnosticat-cu-cinci-fracturi-la-nivelul-fe-19200385

Anda DELIU 12 Sep. 2021, 17:22 Liga 3
Pe aceeași temă