Viorel Moldovan dă vina pe ghinion și pe faptul că Petrolul n-a avut ”coloana vertebrală” din cauza COVID-19 la umilința cu Aerostar. ”Mi-aș fi dorit să nu jucăm acest joc”

Marius ANGHEL 16 Nov. 2020, 22:44 Liga 2

Petrolul a pierdut meciul de pe teren propriu, desfășurat la Mogoșoaia, cu 1-4, în fața penultimei clasate Aerostar Bacău, în etapa a 12-a a Ligii 2, și înregistrează un nou rezultat rușinos în istoria acestui club care se vrea mare și important în fotbalul românesc.

”Marele” Petrolul antrenat în acest sezon de Viorel Moldovan ajunge la patru eșecuri pe teren propriu în șapte jocuri și continuă să își dezamăgească suporterii și să facă încă un pas în spate în lupta pentru promovare.

Viorel Moldovan, după umilința cu Aerostar: ”O seară ghinionistă, nefavorabilă nouă din toate punctele de vedere

La finalul partidei în care au marcat Armando Vajushi (85 – penalty), respectiv Patrick Popescu (31), Cătălin Vraciu (40 – penalty), Horia Ilie (60) și Alexandru Cristian Zaharia (89), antrenorul Petrolului, Viorel Moldovan, a vorbit despre ghinion și despre greșeli ale jucătorilor săi. Fundașul Andrei Răuță, căruia i s-a dat și banderola de căpitan la acest meci, a fost primul care și-a arătat limitele, după ce a faultat prostește la prima fază în care a luat galbenul, iar apoi și-a lăsat echipa în inferioritate când a făcut henț în propriul careu.

”O seară ghinionistă, nefavorabilă nouă din toate punctele de vedere. Am început meciul foarte bine, am avut 30 de minute extraordinare, am pus presiune pe poarta adversarului, ne-am creat ocazii, nu am reușit să fructificăm. La prima acțiune a adversarului, când a trecut de centrul terenului, după o greșeală a noastră la mijlocul terenului, am oferit acea fază fixă, din care ei au reușit să înscrie. Un pic ne-am destabilizat, dar, totuși, am avut intenția să mergem peste adversar, să marcăm și noi. Nu am reușit. A venit acea acțiune a celor de la Aerostar, cu acel penalty, plus eliminarea fundașului nostru central. Și era foarte clar că va fi foarte, foarte complicat. Dar, și așa, am obținut penalty, nu am marcat, să facem 2-1, să intrăm cu acest rezultat la pauză. Altfel, poate, stăteau lucrurile.

După pauză, și schimbările pe care le-am efectuat le-am făcut cu tentă ofensivă, pentru că nu mai aveam absolut nimic de pierdut. Asta le-am și spus băieților. Trebuia să jucăm și să încercăm să remontăm rezultatul. Am avut, la 2-0, acea bară, dar avem și ghinion. Noi nu dăm gol, imediat adversarul face 3-0 și era clar că vom oferi spați și ne vom expune. Așa cum am mai spus-o, toate schimbările le-am făcut cu tentă ofensivă. Nu mai era nimic de pierdut.

E păcat că am pierdut cele trei puncte. De fiecare dacă când trebuie să câștigăm și să urcăm în clasamente văd că nu reușim să facem acest lucru. Alte aspecte sunt de prisos de comentat. A fost o seară tristă, să zic așa, dar ce putem să facem în momentul de față?”, a comentat Viorel Moldovan la microfonul DigiSport.

Petrolul a dominat prima jumătate de oră a meciului cu Aerostar, însă după golul excepțional al lui Patrick Popescu, cu șut din lovitură liberă direct la vinclu, echipa ploieșteană s-a comportat ca o echipă mică și s-a risipit ca un castel de nisip. A venit apoi eliminarea lui Răuță (39) și totul era năruit. Nici măcar din penalty Alexandru Tudor Saim (45) nu a marcat, pentru ca în partea a doua defensiva să fie o glumă bună în fața unei echipe care până înaintea acestui meci marcase de opt ori și primise 18 goluri.

Viorel Moldovan: ”Nu reușim să marcăm, și nu este primul joc când se întâmplă așa ceva”

Viorel Moldovan a crezut că Petrolul poate reveni în meci chiar și în inferioritate numerică, a văzut dorință din partea jucătorilor săi.

”Nu știu dacă a fost lipsă de atitudine. Dorință am văzut din partea băieților. E greu să joci în inferioritate numerică și nu ai eficiență în fața porții, pentru că și în a doua repriză am avut ocazii, situații, am pus presiune pe adversar. Chiar în inferioritate numerică ne-am dus peste adversar, am încercat să creem, am avut ocazii, dar, dacă nu reușim să marcăm, și nu este primul joc când se întâmplă așa ceva. Să vedem ce e de făcut în continuare. Am ratat penalty și cu Craiova, și în această seară, în momente importante. Penalty-ul nu se antrenează. Penalty-ul se execută. Au ratat, oricum, și jucători mult mai mari decât jucătorii noștri, la nivel mult mai ridicat. E păcat. Puteam să intrăm cu 2-1 la pauză. Chiar și la 2-0 aveam speranță că un gol marcat mai repede ne va putea ajuta să reintrăm în meci”, a mai comentat Viorel Moldovan, care crede că lupta pentru promovare rămâne deschisă: ”Sunt fel și fel de surprize. Și în această seară a fost. Noi piedem cu Aerostar, o echipă din subsolul clasamentului. Se joacă, se joacă, probabil până la capăt.”

”Practic, ne-a lipsit coloana vertebrală a echipei, din cauza COVID-ului”

Întrebat ce crede despre echipa națională, fostul atacant al României a spus că nu are timp să urmărească și acest aspect, mai ales în această perioadă în care Petrolul traversează o perioadă dificilă și din cauza cazurilor de COVID-19.

Antrenorul a vorbit despre șapte cazuri pozitivi la COVID-19, deși clubul anunțase că sunt șase infectați, despre faptul că Petrolul e lovitură serios de absențe într-un moment în care credea că intră pe un făgaș dorit, în urma victoriei cu Rapid.

”Nu sunt cu ochii pe echipa națională. Sincer, nu am urmărit absolut nimic. Am avut o săptămână foarte încărcată, cu foarte multe probleme. Nu mai vreau să scot în evidență absențele jucătorilor, pe care le-am avut în această seară. Practic, coloana vertebrală a echipei, din cauza COVID-ului. Totuși, când ne-am mai așezat puțin, după meciul cu Rapid, s-a întâmplat acest lucru, în urma testelor am avut șapte jucători, care erau foarte importanți în angrenajul echipei, absenți. Nu mai vorbesc de ceilalți. În total avem vreo 11. Dar asta este situația, sincer. Mi-aș fi dorit să nu jucăm acest joc. Am și spus-o conducerii, dar, până la urmă, asta este situația. Să vedem ce recensământ vom face mâine, o evaluare din punct de vedere medical. Acum avem și suspendați, avem și unii jucători cu mici probleme din punct de vedere medical. Vom vedea ce formație vom alinia la Timișoara”, a mai spus Viorel Moldovan.

Din echipa Petrolului a lipsit la acest meci Marian Huja, Antoniu Manolache, Bart Meijers, Joeri Poelmans, Mario Bratu, Nir Lax, Răzvan Matiș, Pol Roige (anunțat ca suspendat), Amidu Salifu sau Vasile Buhăescu.

Petrolul ratează șansa de a urca pe locul 2, stă pe 6 și urmează derby-ul cu ASU Poli

După acest eșec, Petrolul a ratat șansa de a urca pe locul 2 în clasament, la doar trei puncte în spatele liderului U Craiova 1948 SA. Rămâne pe locul 6, cu 17 puncte acumulate în 11 meciuri și își strigă golaverajul.

În etapa următoare, pentru Petrolul urmează meciul cu ASU Poli Timișoara, echipă care e pe locul 3 în clasament, cu 20 de puncte, și care nu înregistrează umilințe cum o face echipa ploieșteană. Bănățenii n-au mai pierdut de cinci partide în campionat, iar la ultimul meci cu prahovenii la Timișoara, pe ”Dan Păltinișanu” a șters pe jos cu ei, învingându-i cu 3-0.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/aerostar-bacau-a-surclasat-petrolul-si-a-prins-tupeu-gabriel-voicu-cand-suntem-o-familie-nu-ne-bate-nimeni-oficialul-moldovenilor-a-surprins-cu-un-discurs-manifest-si-cere-schimba-19158049

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciul-petrolul-aerostar-pune-punct-pentru-moment-etapei-a-12-a-a-ligii-2-jocul-are-loc-la-mogosoaia-de-la-ora-1930-iar-lupii-pot-urca-pe-locul-2-cu-o-victorie-19157970

Marius ANGHEL 16 Nov. 2020, 22:44 Liga 2
Pe aceeași temă