Viorel Moldovan a remarcat o schimbare în jocul Petrolului din 2021: ”Îmi dă încredere.” Ce a spus după succesul cu Metaloglobus și ce le-a transmis la pauză jucătorilor săi

Marius ANGHEL 24 Feb. 2021, 12:34 Liga 2

Petrolul a câștigat cu 1-0 meciul de pe teren propriu cu Metaloglobus, primul oficial disputat de ambele echipe în Liga 2 în 2021, și a urcat o poziție în clasament față de cum se situa înaintea etapei a 16-a.

Ploieștenii sunt pe poziția a 5-a, la trei puncte peste bucureșteni, însă aceștia din urmă au un joc mai puțin disputat.

Viorel Moldovan, după victoria cu Metaloglobus: ”Era foarte important să obținem cele trei puncte și să stăm acolo în plutonul fruntaş”

Unicul gol al meciului de pe ”Ilie Oană” l-a marcat Vasile Buhăescu în minutul 55, după ce a plecat dintr-o poziție suspectă de offside și l-a învins pe Gavrilaș cu un șut din 7 metri lateral stânga la colțul lung. Petrolul a controlat jocul de pe teren propriu, și-a creat și alte situații de gol, iar victoria este una echitabilă.

La finalul partidei, Viorel Moldovan a vorbit despre importanța punctelor obținute contra uneia dintre contracandidatele la pozițiile de play-off.

”A fost un joc dificil, împotriva unui adversar foarte bun, o echipă care nu întâmplător luptă pentru accederea în acest play-off, cu jucători de calitate, experimentaţi.

Mă bucur că am reuşit să câştigăm. Era foarte important pentru noi să obţinem cele trei puncte şi să stăm acolo în plutonul fruntaş, cu posibilitatea de a accede în play-off. Trebuia să câştigăm acest joc. Consider că am făcut un joc echilibrat, poate mai multă timiditate în prima repriză. Le-am şi spus băieților la pauză să se debaraseze de această timiditate şi să accelerăm jocul puțin mai mult. Pe de o parte este de înţeles, pentru că există această presiune, chiar dacă o iau asupra mea şi să nu se gândească, este problema mea rezultatul şi mi-l voi asuma mereu atunci când va fi negativ. Ei trebuie să intre şi să aplice ceea ce facem la antrenament, cum, de altfel, au şi făcut”, a spus antrenorul Petrolului.

”Jocul îmi dă încredere”

Viorel Moldovan a mai obținut promovări din Liga 2 în Liga 1 cu Rapid și Chindia, speră să reușească acest lucru și cu Petrolul, însă până atunci trebuie mai întâi să obțină accederea în play-off. Despre jocul echipei sale, antrenorul e de părere că s-a îmbunătățit față de sezonul de toamnă.

”Drumul ăsta l-am mai făcut. Ştiu ce înseamnă, le spun şi lor. Să vii de departe, am risipit foarte multe puncte în sezonul de toamnă. Pentru noi este capital fiecare joc. Astăzi am reuşit să luăm cele trei puncte, mă bucur, dar deja sunt cu gândul la meciul de la Târgu Jiu, cu Pandurii. Jocul îmi dă încredere, ne-am echilibrat foarte mult, suntem o echipă care primeşte foarte greu gol. Am găsit acest echilibru între a ataca bine şi a ne apăra bine. Mi-aş dori pe animaţia ofensivă să reuşim mult mai mult”, a mai declarat Viorel Moldovan.

Petrolul, pe locul 5 în Liga 2 după 16 etape

În primele două meciuri oficiale din 2021, Petrolul a trecut de prim-divizionara Poli Iași cu 3-0 și a obținut calificarea în sferturile Cupei României, iar în etapa a 16-a a Ligii 2 a învins cu 1-0, tot pe teren propriu, Metaloglobus.

Petrolul a acumulat 24 de puncte și a urcat pe locul 5, de play-off, devansând la golaveraj Dunărea Călărași și FK Csikszereda.

În etapa următoare, formația din Ploiești joacă duminică, 28 februarie, de la ora 13:45, la Târgu Jiu, cu Pandurii, ultima clasată. În sezonul regular mai are
meciuri cu Concordia Chiajna (deplasare), CS Mioveni (acasă) și Universitatea Cluj (deplasare). În etapa a 18-a va sta.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Marius ANGHEL 24 Feb. 2021, 12:34 Liga 2
Pe aceeași temă