Viorel Ion, acum viceprimar al Buzăului, propune ca SCM Gloria să țintească promovarea în noul sezon: ”Mulți poate n-or să mă creadă, dar eu spun că o echipă de primă ligă consumă mai puțini bani decât una de liga a doua”

Marius ANGHEL 22 Jun. 2020, 12:56 Liga 2
Viorel Ion, acum viceprimar al Buzăului, propune ca SCM Gloria să țintească promovarea în noul sezon: ”Mulți poate n-or să mă creadă, dar eu spun că o echipă de primă ligă consumă mai puțini bani decât una de liga a doua”

În prezent viceprimar al municipiului Buzău, Viorel Ion (52 de ani), fost fotbalist și antrenor, propune ca actuala echipă condusă de Ilie Stan, SCM Gloria Buzău, să își propună promovarea în noua ediție de campionat Liga 2. ”Vioară” susține că, în Liga 1, clubul finanțat de primărie, ar avea cheltuieli asemănătoare cu cele pentru eșalonul secund. Totuși, pentru a promova, SCM Gloria ar trebui să își schimbe statutul de drept public, pe care îl are acum.

Ilie Stan a sunat adunarea pentru pregătirea noului sezon al Ligii 2

SCM Gloria Buzău este printre primele echipe dintre cele clasate pe locurile 7-18 în sezonul de Liga 2 ”înghețat” din cauza pandemiei COVID-19 care au revenit la antrenamente și au început pregătirea pentru următoarea ediție de campionat, 2020/2021. Chiar dacă noul sezon ar putea începe la finalul lunii august, o dată exactă nefiind încă stabilită, Ilie Stan a sunat adunarea de la începutul săptămânii trecute și vrea să își țină în ”priză” jucătorii după trei luni în care s-a stat în izolare și fiecare s-a pregătit cum a putut.

”Iliesta” vrea ”un nucleu de 19 jucători” și apoi să completeze lotul cu tineri care să se încadreze în regula ”under”. ”Mai avem nevoie de câţiva jucători şi aici mă refer în primul rând la un portar, un mijlocaş central sau mijlocaş de bandă, un vârf de careu şi doi juniori de 2002”, a spus Ilie Stan după reunire.

Înainte de asta, clubul buzoian a dezmințit pe site-ul oficial zvonul apărută în oraș, protrivit căruia conducerea SCM Gloria intenționează să desființeze echipa de fotbal.

Viorel Ion vrea ca Buzăul să aibă echipă în Liga 1: ”Când tragi linie o să constați că Liga 1 te-a costat financiar cât liga a doua”

Viorel Ion, fost fotbalist și antrenor la Buzău, ales de curând viceprimar al municipiului reședință de județ, respinge la rândul său acest zvon, ba chiar lansează ideea ca SCM Gloria să promoveze la finalul noii ediții a Ligii 2. Fostul internațional a explicat și cum echipa ar putea să se susțină de una singură din punct de vedere financiar în cazul în care ar ajunge în Liga 1.

”Nu-i vorba de desființare, adică de rău, ci de bine, mă refer la promovare. Da, se discută intens despre viitorul campionat. Ce se va face, care va fi obiectivul. Părerea mea sau propunerea mea, luați-o cum vreți, și i-am spus-o inclusiv domnului primar, e să se atace promovarea. Mulți poate n-or să mă creadă, dar eu spun că o echipă de primă ligă consumă mai puțini bani decât una de liga a doua.

La Liga 1 se pot lua 2 milioane de euro din drepturi TV. La Buzău e foame de sport, se pot vinde zece mii de bilete de meci. Se mai câștigă o jumătate de milion de euro. Mai vinzi un jucător, contracte de publicitate, sponsorizări, tricouri, fulare etc., mai iei încă o jumătate de milion. Când tragi linie, tu, ca proprietar al clubului, Primăria Buzău, o să constați că Liga 1 te-a costat financiar cât liga a doua. Dar, plusul vine din bucuria făcută oamenilor din oraș și județ, a spus Viorel Ion, citat de buzoienii.ro.

SCM Gloria Buzău nu are drept de promovare în Liga 1

În acest moment, SCM Gloria Buzău nu are însă drept de promovare în Liga 1, fiindcă este un club de drept public. Ar trebui, mai întâi, să își schimbe statutul, într-unul de drept privat, iar, pentru asta, primăria ar trebui să găsească un finanțator care să preia echipa de fotbal.

”E frumos la handbal. Bravo lor! Vin 2500 de oameni. Dar, la fotbal, dacă faci performanță, ai zece mii pe stadion și o mie la poartă!”, a mai spus viceprimarul Viorel Ion, retras din activitatea sportivă din 2016, când, în calitate de antrenor al Gloriei Buzău, era suspendat 2 ani din fotbal și amendat cu 200 de mii de lei de FRF pentru implicare în aranjarea meciurilor pentru pariuri.

Fostul atacant este viceprimar al Buzăului din aprilie 2020.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/scm-gloria-buzau-va-face-schimbari-importante-in-lot-ilie-stan-vom-pastra-un-nucleu-de-19-jucatori-si-vom-completa-cu-doi-trei-fotbalisti-noi-ce-se-intampla-cu-ciprian-petre-19136040

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ciprian-petre-a-revenit-la-scm-gloria-buzau-si-vrea-sa-fie-un-exemplu-imi-doresc-sa-impartasesc-din-experienta-mea-mijlocasul-de-39-de-ani-are-si-un-plan-dupa-ce-isi-incheie-carier-19136155

https://liga2.prosport.ro/special/marturiile-zguduitoare-ale-unui-fost-jucator-al-gloriei-buzau-prins-in-echipa-care-truca-meciurile-la-pariuri-procurorii-de-la-dna-si-diicot-erau-fascinanti-nu-le-venea-sa-creada-ce-se-int-19134141

https://liga2.prosport.ro/seria-1/viorel-ion-va-avea-un-cuvant-de-spus-la-scm-gloria-buzau-fostul-fotbalist-si-antrenor-tocmai-a-fost-ales-viceprimar-al-orasului-buzau-administratie-care-are-puteri-depline-asupra-clubului-din-liga-2-19131169

Marius ANGHEL 22 Jun. 2020, 12:56 Liga 2
Pe aceeași temă