EXCLUSIV | Alexandru Ciobanu este noul antrenor principal al echipei Viitorul Pandurii!

Răzvan STÎNGĂ 11 Nov. 2021, 13:23 Liga 2

Alexandru Ciobanu este noul antrenor principal al echipei Viitorul Pandurii Târgu Jiu!

În vârstă de 35 de ani, Ciobanu se afla în stafful gorjenilor din aprilie, din mandatul lui Cristian Lupuț. A rămas pe poziția de ”secund” și după plecarea acestuia, și în mandatul lui Eugen Trică, iar acum conducerea a decis să îi dea o șansă.

Viitorul Pandurii l-a ales pe succesorul lui Eugen Trică: Alexandru Ciobanu 

Liga2.ro a primit confirmarea chiar din partea noului ”principal”, care a declarat scurt: ”Da, pot confirma că voi fi antrenorul principal al echipei!”

Este prima experiență ca șef al unei bănci tehnice pentru Alexandru Ciobanu, după mandatul terminat în august anul trecut, de la SC Oțelul Galați, pe care a mai pregătit-o și în perioada octombrie 2017 – iunie 2018. El îi ia locul, așadar, lui Eugen Trică, ofertat de U Craiova 1948 SA, unde a și fost prezentat oficial.

Anterior, Ciobanu a mai antrenat din această postură de ”principal” o singură formație, Al-Orouba SC (Oman), pentru jumătate de an, în 2019. Altfel, în trecut a fost ”secundul” mai multor echipe din ligile inferioare din România, printre care Delta Tulcea.

  • Născut la Galați, Alexandru Ciobanu este fiul lui Mihai Ciobanu, actualul antrenor principal în acte al echipei din Liga 1 FC Botoșani.

Patru variante au fost în atenția Viitorului Pandurii, până să se ajungă la Alexandru Ciobanu 

Alexandru Ciobanu are primul meci din noua poziție în etapa a 14-a din Liga 2, în deplasare cu Dunărea Călărași. Decizia conducerii a fost una cât de cât surprinzătoare, în condițiile în care în presa din Gorj au apărut destule variante de antrenori care îi puteau lua locul lui Eugen Trică, patru mai exact.

Adrian Dulcea (antrenorul echipei Unirea Bascov), Mario Găman (Pandurii), Cristian Dulca (selecționerul naționalei feminine a României) și Cristian Lupuț (liber de contract) au fost printre numele luate în calcul.

Alexandru Ciobanu, anunțat telefonic de SC Oțelul că rămâne fără contract 

Revenind puțin la precedenta experiență a lui Alexandru Ciobanu, la SC Oțelul, aceasta nu s-a terminat în cei mai corecți termeni. A fost înștiințat telefonic de conducerea gălățenilor, după cum Liga2.ro a anunțat la momentul respectiv, că nu mai e nevoie de serviciile sale, asta în condițiile în care se afla în izolare după infectarea cu noul coronavirus.

Preţul plătit pentru infectarea mea cu COVID a fost, din păcate, unul prea mare. În toată această perioadă de două săptămâni în care am fost carantinat, fiind pozitiv COVID, am stat departe fizic de jucătorii mei, dar prezent zilnic online, însă se pare că nu a fost suficient!

Deși am trecut printr-o perioadă îngrozitoare din punct de vedere psihic, am făcut tot ce am putut să fiu alături de echipa al cărei antrenor eram și așteptam cu entuziasm să revin alături de jucători după tot chinul meu”, a reacţionat Alexandru Ciobanu la momentul respectiv.

Viitorul Pandurii, pe locul 14 în Liga 2 

Acum, Alexandru Ciobanu are ocazia să conducă din nou o echipă din poziția de ”principal” și are de gestionat o situație complicată la Viitorul Pandurii, care are șanse pur teoretice la locurile de play-off, iar distanța de locurile din subsolul clasamentului nu e una atât de mare.

Viitorul Pandurii are 14 puncte după 13 meciuri și se află pe locul 14, iar față de poziția a 17-a din totalul celor 20 de echipe, loc ocupat acum de Unirea Constanța, sunt numai șapte puncte.

Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures) și SC Oțelul Galați

Răzvan STÎNGĂ 11 Nov. 2021, 13:23 Liga 2
Pe aceeași temă