EXCLUSIV | Octavian Benga și-a reziliat contractul cu Viitorul Pandurii, echipa cu cei mai mulți antrenori schimbați în acest sezon! Ce s-a întâmplat

Anda DELIU 11 Jan. 2022, 22:49 Liga 2
EXCLUSIV | Octavian Benga și-a reziliat contractul cu Viitorul Pandurii, echipa cu cei mai mulți antrenori schimbați în acest sezon! Ce s-a întâmplat

Reunirea celor de la Viitorul Pandurii Târgu Jiu, singura reprezentantă a Olteniei în Liga 2, s-a lăsat cu repercusiuni. După doar două antrenamente conduse în acest an nou, antrenorul Octavian Benga (41 de ani) a decis să plece de la echipă, în urma unor incompatibilități referitoare la modul de lucru.

Octavian Benga și Viitorul Pandurii s-au despărțit amiabil

Benga a confirmat pentru publicația noastră despărțirea de Viitorul Pandurii, echipă pe care a preluat-o în luna noiembrie a anului trecut. El a condus antrenamentele echipei de luni și marți, primele desfășurate în acest nou an.

”În urma unor discuții, am convenit de comun acord că este cel mai bine să ne despărțim. Urez mult succes clubului de acum încolo. Eu îmi doream să continui, nu am venit la club doar pentru finalul de an. Am semnat pe un an și jumătate, iar, în principal, obiectivul era să construim o echipă competitivă pentru sezonul viitor, să îmbunătățim condițiile de la echipă”, a declarat Octavian Benga pentru Liga2.ro.

A doua experiență ca antrenor principal în Liga 2

Benga a mai fost antrenor principal și la CSM Școlar Reșița, în Liga 3, dar în Liga 2 a fost ”principal” la ASU Poli Timișoara și Viitorul Pandurii Târgu Jiu. De asemenea, a fost ”secund” la Universitatea Craiova, până să vină Laurențiu Reghecampf.

Cu gorjenii de la Viitorul Pandurii a semnat la 23 noiembrie 2021, luându-i locul interimarului Alexandru Ciobanu, cel căruia conducerea clubului îi spuse că îl va lăsa antrenor principal.

Benga spune că nu-l surprinde că a stat pe bancă doar în ultimele două meciuri din 2021 ale Viitorului Pandurii. ”Nu mă surprinde nimic în fotbalul românesc. La Poli am suferit, într-adevăr, mult când am plecat”, a mai spus Benga.

Benga a fost al patrulea antrenor al Viitorului Pandurii în acest sezon

Cu Benga pe banca tehnică, echipa din Târgu Jiu a înregistrat o victorie, 1-0 acasă cu Dacia Unirea Brăila, și un eșec, 0-2 în deplasare la Unirea Slobozia.

Viitorul Pandurii este în acest sezon una dintre cele două echipe care au schimbat pe banca tehnică de patru ori în 16 etape, alături de Dunărea Călărași. Antrenorii gorjenilor în acest campionat au fost Cristian Lupuț (etapele 1-7), Eugen Trică (8-13), Alexandru Ciobanu (14-interimar) și Octavian Benga (15-16).

N-ar fi o surpriză dacă Trică s-ar întoarce pe banca tehnică, plecarea acestuia producându-se după ce a fost ofertat să revină la ”FC U” Craiova, echipa pe care el o promovase în Liga 1.

Viitorul Pandurii va juca în play-out, pentru menținerea în Liga 2

La 8 puncte de ultimele două poziții care vor duce în play-off, de FC Buzău și Steaua, și la opt peste următoarea clasată, FC Brașov, Viitorul Pandurii Târgu Jiu mai are de jucat din sezonul regular meciuri cu Ripensia (acasă, locul 13), Unirea Dej (deplasare, locul 10) și CS Comunal Șelimbăr (acasă, locul 9).

Mai mult ca sigur, echipa gorjeană va evolua în play-out, unde va lupta pentru evitarea retrogradării. Vor fi două serii de play-out, a câte șapte echipe fiecare, iar grupările clasate ulterior pe locurile 5 vor disputa baraj în dublă manșă pentru menținerea în eșalonul secund. Echipele situate pe locurile 6 și 7 vor retrograda direct.

Viitorul Pandurii concurează cu Poli Timișoara pentru evitarea locului de baraj, acolo unde cel mai probabil va merge și FC Brașov.

Echipele din actualul sezon de Liga 2 și antrenorii lor:

Foto: Petronel Tudor (Info Ialomița), Justinel Stăvaru și Leczki Jozsi (Mediafax Foto)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/roberto-bodea-a-semnat-de-doua-ori-degeaba-cu-viitorul-pandurii-e-poate-ceva-unic-in-fotbal-cum-si-a-luat-teapa-portarul-de-la-nicolae-sarcina-19215593

https://liga2.prosport.ro/seria-1/viitorul-pandurii-a-facut-prima-achizitie-gorjenii-au-transferat-un-fotbalist-din-liga-3-19215259

https://liga2.prosport.ro/seria-1/analiza-patru-locuri-sunt-libere-pentru-play-off-ul-ligii-2-insa-doua-sunt-ca-si-ocupate-pentru-celelalte-doua-are-sanse-matematice-si-clasata-pe-locul-15-cum-poate-fk-miercurea-ciuc-lua-fata-cel-19215222

https://liga2.prosport.ro/seria-1/12-echipe-din-liga-2-n-au-mutat-pe-banca-tehnica-in-acest-sezon-sunt-insa-sase-care-au-fost-devoratoare-de-antrenori-o-practica-tot-mai-des-intalnita-in-fotbalul-romanesc-19214899

https://liga2.prosport.ro/seria-1/viitorul-pandurii-echipa-cu-patru-antrenori-si-27-de-jucatori-utilizati-in-prima-parte-a-sezonului-doar-un-component-al-lotului-a-bifat-toate-cele-16-etape-19214623

Anda DELIU 11 Jan. 2022, 22:49 Liga 2
Pe aceeași temă