VIDEO | Totul despre problemele de la Rapid. Ovidiu Burcă, discurs deschis despre transferurile criticate, implicarea patronului peste antrenori și demiterea lui Adrian Iencsi: ”Sunt omul care susține continuitatea”

Răzvan STÎNGĂ 05 Nov. 2020, 16:54 Liga 2
VIDEO | Totul despre problemele de la Rapid. Ovidiu Burcă, discurs deschis despre transferurile criticate, implicarea patronului peste antrenori și demiterea lui Adrian Iencsi: ”Sunt omul care susține continuitatea”

Rapid are până acum, la mijlocul sezonului regular, un parcurs mult sub așteptări în Liga 2. În direct la ProSport LIVE, Ovidiu Burcă (40 de ani), directorul tehnic al academiei clubului giuleștean, a vorbit despre toate problemele care stau la baza unei stagiuni ce tinde să se transforme din nou în una ratată.

În vară, după ce s-a ratat promovarea anul fotbalistic precedent, Rapid a făcut multe schimbări în lot, renunțând și aducând un număr mare de jucători. Mulți oameni din fotbal au declarat că numele venite nu pot aduce un plus echipei și că pot doar să completeze lotul. Însă, Ovidiu Burcă a evidențiat faptul că lucrurile nu stau chiar așa.

Ovidiu Burcă: ”S-au adus jucători interesanți la Rapid” 

Este de părere că mulți dintre cei care au venit recent la Rapid au fost aduși pe baza evoluțiilor din sezoanele precedente și că, din punctul său de vedere, au demonstrat că au valoare și că pot aduce un plus echipei.

”S-au adus jucători interesanți, Dandea, Bălan, Benzar. Jucători care au demonstrat la nivelul primei ligi, la nivelul ligii a doua. Țîră este un jucător care are un potențial enorm. Singura lui problemă e mentală. Dacă cineva reușește să găsească la el «cheița», să îl poată să îl facă să sufere mai mult, atunci rezolvă problema. Este un tip foarte relaxat și are un prag de suferință foarte jos, pentru că, așa, este un tip inteligent. Are și toate calitățile de care are nevoie un atacant veritabil, un număr nouă veritabil. Cred că aici trebuie să se insiste.

După ce am promovat în acel an cu Alexa, el a fost cu noi. Noi am lucrat foarte mult, am insistat să îl aduc atunci pe Cătălin. Încă de atunci începuse să facă multe progrese, să își dea seama de anumite lucruri, după a plecat și am pierdut legătura. Cred că încă poate da foarte mult Rapidului, iar lumea nu trebuie să îl judece. E un proces greoi, dar niciodată nu e prea târziu”, a declarat Ovidiu Burcă la ProSport Live.

Ovidiu Burcă: ”Am încercat să mă dedic meseriei de acum și nu am absolut nici măcar urmă de implicare la nivelul primei echipe” 

Alte subiecte abordate de Burcă au fost referitoare la implicarea sa la Rapid și dacă Victor Angelescu se bagă peste antrenori, așa cum s-a zvonit în spațiul public. În ceea ce privește rolul său la echipă, Burcă a spus clar că în momentul de față se implică doar la academie și că nu mai are și o altă funcție, prin care să decidă anumite lucruri în club.

Cu privire la subiectul acționarului Victor Angelescu, Ovidiu Burcă a precizat că acesta nu s-a băgat vreodată peste vreun antrenor al Rapidului sau cel puțin el nu a aflat de astfel de aspecte.

”Știu că există foarte multă lume care spune că eu sunt în spatele a ceea ce se întâmplă acum la echipă, dar spun cu mâna pe inimă că în ultimele trei luni nu am discutat de mai mult de trei ori cu Andrei și Victor. Pentru mine, a fost o perioadă în care am încercat să mă detașez total de echipa de seniori și de ceea ce s-a întâmplat anul trecut. Am încercat să mă dedic meseriei de acum și nu am absolut nici măcar urmă de implicare la nivelul primei echipe.

(N.r. – referitor la Victor Angelescu) Peste mine nu se bagă, dar am avut cu Victor foarte multe dezbateri interesante. E un tip care știe foarte mult fotbal, dar să intre cu bocancii peste munca unui antrenor, eu nu l-am văzut niciodată. Nu l-am văzut. Eu vorbesc la nivelul primei echipe și la nivelul meu. Vine la antrenamente, se uită, e foarte preocupat, discutăm lucruri legate de metodologie, dar niciodată nu intervine. La mine cel puțin, nu s-a întâmplat”, a mai spus Ovidiu Burcă la ProSport Live.

Ovidiu Burcă, despre dimiterea lui Adrian Iencsi: ”Sunt omul care a susținut continuitatea. Aici nu vorbesc doar de el, ci în general”

Demiterea lui Adrian Iencsi de la Rapid a surprins, într-o oarecare măsură. Chiar dacă a venit în urma mai multor rezultate modeste în Liga 2 și după eliminarea din Cupa României, au fost și persoane care i-au luat apărarea antrenorului. Burcă s-a ferit să spună dacă l-ar fi demis pe Iencsi, în cazul în care ar fi avut această putere, dar a afirmat că este un susținător al principiului continuității.

”Eu am fost omul care l-a adus la academie acum doi ani de zile. Am început academia cu el. Știu cât este de pasionat, de dedicat, mi-ar fi plăcut foarte tare să reușească, pentru că arde foarte tare pentru clubul acesta. Îl iubește cu adevărat, dar lucrurile nu au funcționat așa cum trebuia. Cred că a și nimerit într-un context total nefavorabil lui, s-au schimbat și foarte mulți jucători. A fost și perioada asta de COVID, cu jucători izolați, apoi chiar el a avut. A fost un context nefavorit pentru el.

Nu vreau să fac exercițiul acesta de imaginație (n.r. – dacă ar fi avut puterea, l-ar fi demis pe Iencsi sau l-ar fi păstrat?). Nu mai sunt acolo, nu știu ce decizie aș fi luat, dar sunt omul care a susținut continuitatea și că lucrurile trebuie susținute pe o perioadă mai mare de timp. Aici nu vorbesc doar de Iencsi, ci în general”, a mai punctat Ovidiu Burcă.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/mircea-bornescu-o-vede-favorita-pe-petrolul-in-primvs-derby-rapid-a-dezamagit-si-nu-stiu-care-sunt-motivele-pentru-ca-nu-au-o-echipa-chiar-atat-de-rea-cel-deranj-19155987

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-ovidiu-burca-si-a-spus-parerea-despre-noul-antrenor-de-la-rapid-mihai-iosif-mita-este-o-voce-a-tribunei-o-voce-a-suporterilor-cum-comenteaza-discursul-interimarului-dupa-19155994

https://liga2.prosport.ro/seria-1/daniel-chirita-categoric-in-privinta-primvs-derby-ei-vor-castiga-sunt-99-la-suta-sigur-analiza-echipelor-si-verdictul-transant-anul-acesta-e-compromi-19156021

https://liga2.prosport.ro/seria-1/zece-ani-fara-adrian-paunescu-povestea-celebrului-imn-al-rapidului-versuri-scrise-la-un-sprit-alaturi-de-prietenul-ion-motroc-19155980

Răzvan STÎNGĂ 05 Nov. 2020, 16:54 Liga 2
Pe aceeași temă