VIDEO | Steaua a ”mitraliat” ”U” Cluj în Ghencea. Echipa lui Costel Enache încheie cantonamentul de la Mogoșoaia cu două eșecuri

Marius ANGHEL 28 Jan. 2021, 13:08 Liga 2

La o zi distanță după primul eșec înregistrat în amicalele din acest an, 0-1 cu Rapid, Universitatea Cluj a susținut astăzi, de la ora 12:00, ultimul meci de pregătire pe care îl avea programat pe perioada cantonamentului de la Mogoșoaia. Echipa antrenată de Costel Enache a întâlnit în Ghencea pe Steaua, liderul Seriei a 4-a a Ligii 3, trupă antrenată de Daniel Oprița și care e la primul test din 2021.

”U” Cluj a pierdut cu 1-4 împotriva echipei din Liga 3, după ce a încasat câte două goluri pe repriză. În partea a doua, ardelenii au ratat și un penalty prin Idan Golan. Mâine, echipa lui Enache încheie cantonamentul de la Mogoșoaia.

Partida s-a desfășurat pe terenul sintetic din Complexul Sportiv Ghencea și a fost transmisă în direct de Steaua TV. Nepunându-i la socoteală pe fanii Stelei, care sunt obișnuiți cu astfel de transmisiuni, inclusiv cu comentariu profesionist, indiferent că echipa întâlnește adversari importanți sau orice alt oponent, pentru suporterii clujeni a fost prima dată în acest an în care și-au putut vedea în direct favoriții. ”U” Cluj, un club care se mândrește că are peste 100 de ani, nu oferă astfel de facilități fanilor săi.

2-1 în prima repriză. Vlad Nițu și Dragoș Nicolae au înscris pentru Steaua, Alexandru Pop a punctat pentru ”U” Cluj

Din minutul 6, Steaua a preluat conducerea. Liviu Băjenaru a primit la mijlocul terenului și a trimis un lob peste apărare, Vlad Nițu a scăpat în stânga careului și l-a lobat pe Muțiu, ieșit la întâmpinare, din circa 14 metri ușor lateral. Răuță a încercat să respingă de pe linie, însă a reluat în spatele barei din stânga și mingea a reintrat în poartă.

”Militarii” au lovit din nou. În minutul 24, Adrian Ilie a centrat din flancul stâng, Huiban a ratat preluarea în mijlocul careului, mingea a ajuns în dreapta, la Dragoș Nicolae, care din postura de unu la unu cu Muțiu l-a învins pe portar cu un șut pe lângă acesta, la colțul lung. Balonul a trecut inclusiv pe lângă Luchin, repliat în disperare de cauză pentru a bloca, însă prins pe picior greșit.

”U” Cluj a presat și a reușit în cele din urmă să reducă din diferență. În minutul 32, după o centrare din stânga a lui Taub, Negrean a preluat în mijlocul careului, cu spatele la poartă, balonul a sărit la Alexandru Pop, care a făcut un un-doi cu Acka, și a finalizat cu un șut din 17 metri central lângă bara din stânga. Horia Iancu a plonjat, însă n-a ajuns la minge.

La pauză, Steaua a intrat în avantaj în amicalul cu ”U” Cluj, cu scorul de 2-1, după golurile reușite de Vlad Nițu (6) și Dragoș Nicolae (24), respectiv Alexandru Pop (32).

”Dublă” Remus Chipirliu în debutul părții a doua

La pauză, antrenorii celor două echipe, Daniel Oprița, respectiv Costel Enache, au introdus pe teren pentru repriza a doua mulți dintre jucătorii care au fost rezerve în prima parte.

Prima mare ocazie i-a aparținut nou-venitului Philippe Nsiah (48), adus de la Concordia Chiajna la Steaua, însă acesta, din postura de singur cu Vâtcă, a încercat un șut plasat din fața careului, dar experimentatul portar fost și la Steaua, a prins cu siguranță în stânga sa.

Apoi, pe un contraatac în flancul dreapta, Călințaru a centrat din dreapta, Răuță, rămas pe teren, a dat pe lângă minge la prima bară, balonul a ajuns la Remus Chipirliu (50), care a prelua în 6 metri și a finalizat violent, sub transversală, fără șanse pentru Vâtcă.

După un corner din dreapta și o mingea deviată pe spate cu capul de Răsdan, același Remus Chipirliu (55), scăpat din marcaj, a reluat din 3 metri pe lângă Vâtcă și a reușit ”dubla”, ducând scorul la 4-1.

Idan Golan a ratat un penalty. Bălbărău a parat de două ori. Dican a deviat în bară

În minutul 74, ”U” Cluj a beneficiat de un penalty, după ce, în urma unei pase pe culoar a lui Ștefănescu, Idan Golan a picat în careu din contactul cu Dean Beța. Acesta a protestat asupra deciziei tușierului, însă lovitura de pedeapsă a rămas valabilă. Idan Golan (75) a executat pe jos, în dreapta, Raul Bălbărău a parat în față, iar apoi a mai respins o dată după ce israelianul s-a repliat și a încercat să trimită în plasă din 6 metri.

În minutul 77, după o centrare dintr-un corner din dreapta, mingea respinsă a juns în stânga careului, de unde s-a încercat un șut-centrare, Dican a deviat cu pieptul și mingea a lovit bara din dreapta porții lui Bălbărău.

Aceasta a și fost ultima mare ocazie a meciului desfășurat în Ghencea. Steaua s-a impus cu un clar 4-1 în amicalul cu ”U” Cluj, după ce a înscris de două ori pe repriză în fața divizionarei secunde. În partea a doua a punctat de două ori Remus Chipirliu (50, 55). Pentru clujeni a ratat un penalty Idan Golan.

Steaua: Horia Iancu – Antonio Vlad, Walace Alves Da Silva, Sergiu Bactăr, Adrian Ilie, Mădălin Mihăescu, Liviu Băjenaru, Dragoș Huiban, Dragoș Nicolae, Cezar Mihalache, Vlad Nițu
Rezerve: Raul Bălbărău – George Călințaru, Ovidiu Morariu, Dean Beța, Octavian Badiu, Valentin Bărbulescu, Rareș Enceanu, Florin Răsdan, Remus Chipirliu, Emilian Pacionel, Philippe Nsiah, Cătălin Mareș, Stajic Philip
Antrenor: Daniel Oprița

”U” Cluj: Vlad Muțiu – Tudor Telcean, Andrei Răuță, Srgian Luchin, Donaldo Acka, Alexandru Negrean, Lucas Chacana, Carol Taub, Cosmin Meșter, Nicolae Pîrvulescu, Alexandru Pop
Rezerve: Cosmin Vâtcă, Andrei Gorcea – Laurențiu Rus, Victor Dican, Ionuț Ilieș, Ioan Filip, Sergio Ribeiro, Cătălin Ștefănescu, Rareș Sburlea, Idan Golan
Antrenor: Costel Enache

”U” Cluj, la al patrulea amical. Steaua mai are încă cinci teste stabilite

Universitatea Cluj, reunită la data de 8 ianuarie, are patru amicale disputate până acum, 5-0 cu Unirea Ungheni, la Cluj-Napoca, 5-0 cu CS Tunari, 4-1 cu FC Voluntari 2 și 0-1 cu Rapid, acestea trei fiind disputate pe perioada cantonamentului de la Mogoșoaia.

După întoarcerea din Ilfov, ”U” Cluj mai are programate două meciuri de pregătire, cu SCM Zalău (locul 1 Seria 10 Liga 3, în 3 februarie) și Unirea Dej (locul 1 Seria 9 Liga 3, în 13 februarie).

În schimb, Steaua și-a reluat antrenamentele de la data de 18 ianuarie, iar acum se află la primul amical disputat în 2021. Pe lângă acesta, echipa lui Daniel Oprița mai are stabilite teste cu Sporting Roșiori (6 februarie), SCM Gloria Buzău (12 februarie), Vedița Colonești (17 februarie), SC Popești Leordeni (26 februarie) și CSM Alexandria (6 martie).

Foto și video: Steaua TV

Marius ANGHEL 28 Jan. 2021, 13:08 Liga 2
Pe aceeași temă