VIDEO | Rapidiștii au fost testați împotriva virusului SARS-CoV-2 și așteaptă rezultatele pentru a intra în cantonament. Ce spune Victor Angelescu despre posibilitatea opririi competiției din cauza descoperirii unui caz de infectare

Marius ANGHEL 19 May. 2020, 18:31 Liga 2

Rapid și-a supus, marți, jucătorii și stafful tehnic la primul test împotriva virusului SARS-CoV-2 și așteaptă rezultatele pentru a da start cantonamentului pe care îl va efectua înainte de play-off-ul care va decide echipele promovate în Liga 1 la finalul acestui sezon fotbalistic afectat de pandemia de COVID-19. UTA și CS Mioveni, două dintre contracandidate, au fost mai rapide și au și primit rezultatele la testele efectuate ieri și au început de astăzi antrenamentele.

Deși au dorit să facă testarea împotriva noului coronavirus încă de duminică, gratis, prin Direcția de Sănătate Publică București, rapidiștii au fost nevoiți să aștepte până astăzi, marți, fiindcă DSP nu a mai avut disponibile kituri de testare.

Dan Alexa și compania au fost testați, rând pe rând, la stadionul Regie, iar acum așteaptă rezultatele problemelor pentru a putea intra în cantonament la baza sportivă din Regie.

”Jucătorii și stafful tehnic al Rapidului au fost testați, făcând un exsudat faringian și nazal, pentru a intra în deplină siguranță în cantonamentul ce precede play-off-ul ligii secunde.

După primirea rezultatelor, în cel mult 48 de ore, rapidiștii vor intra într-un cantonament de două săptămâni, la un hotel din București, antrenamentele urmând a se desfășura la stadionul din Regie, în condiții speciale.

Între 4 iulie și 1 august, se va disputa play-off-ul de promovare în Liga 1, între primele șase echipe din campionatul ligii secunde, fiecare cu fiecare, într-o singură manșă, Rapid pornind cu 19 puncte, unul mai puțin decât ocupanta locului secund, și la 6 puncte în urma liderului UTA”, a anunțat Rapid pe site-ul oficial.

https://www.facebook.com/FCRapid1923oficial/videos/2701163283488784/

Victor Angelescu: ”Putem să nu mai dăm drumul de acum competiției, dacă la primul caz oprim tot”

Întrebat în emisiunea ProSport LIVE, ediția de marți, 19 mai, cum consideră că ar trebui să se procedeze în cazul în care se găsesc cazuri de infectare înainte sau pe parcursul competiției, principalul finanțator al Rapidului, Victor Angelescu, e de părere că ar trebui să se ia modelul din Germania, acolo unde cei depistați intră în carantină, iar restul sunt testați. Competiția nu este oprită.

”Putem să luăm exemplul Germaniei. Acolo, Borussia Monchengladbach are doi jucători care au fost testați pozitivi și pe care, mă rog, i-a izolat și competiția a mers mai departe. Părerea mea e că, dacă dăm drumul la fotbal, nu mai poți să-l oprești dacă avem un caz. Mă refer și la Liga 1. Ai dat drumul la fotbal, se descoperă pe parcurs cineva, trebuie să îl izolezi. Normal că cei care au stat lângă el și colegii trebuie testați, dar competiția trebuie să meargă mai departe. Altfel, de ce mai dăm drumul? Așa, putem să nu mai dăm drumul de acum, dacă la primul caz oprim tot”, a spus Angelescu la ProSport LIVE.

Rapid va începe play-off-ul de promovare de pe ultimul loc, 6, cu punctele rotunjite, dar la egalitate cu Campionii FC Argeș și Petrolul Ploiești, toate cu câte 19 puncte. CS Mioveni și Turris Oltul Turnu Măgurele au câte 20 de puncte, iar UTA Arad începe cu 25 de puncte.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/confruntare-in-direct-intre-finantatorul-rapidului-si-antrenorul-echipei-uta-eu-stiu-ce-voiau-ei-de-fapt-asta-era-propunerea-corecta-19132922

https://liga2.prosport.ro/seria-1/victor-angelescu-dezvaluie-cum-a-ajuns-daniel-pancu-din-antrenor-demis-presedinte-la-rapid-si-care-va-fi-rolul-lui-va-fi-liantul-dintre-conducere-si-echipa-19132860

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ce-functie-va-ocupa-ovidiu-burca-la-rapid-dupa-ce-daniel-pancu-i-a-luat-locul-victor-angelescu-despre-aceasta-schimbare-si-cum-a-fost-primita-de-deja-fostul-presedinte-mai-important-decat-19132903

Marius ANGHEL 19 May. 2020, 18:31 Liga 2
Pe aceeași temă