VIDEO | Noul stadion din Târgu Jiu a fost omologat. Meciul Pandurii – „U” Cluj va fi primul oficial, însă arena va fi inaugurată cu un alt eveniment

Marius ANGHEL 19 Oct. 2019, 10:00 Campionat

Noul stadion Municipal din Târgu Jiu a fost omologat, joi, de către Federația Română de Fotbal pentru a găzdui meciuri din campionatul Liga 2, iar Pandurii Târgu Jiu va putea, astfel, inaugura oficial noua arenă în partida cu Universitatea Cluj, programată pe 25 octombrie, de la ora 18:00. Până atunci însă, stadionul va găzdui un al meci, unul amical, de inaugurare, între o selecționată a foștilor jucători ai clubului Pandurii și o selecționată a foștilor jucători ai echipei naționale a României.

Înaintea meciului amical de inaugurare a noului stadion din Târgu Jiu, dintre selecționata foștilor jucători ai clubului Pandurii și selecționata foștilor jucători ai echipei naționale a României, primăria Târgu Jiu va organiza în aceeași zi și o festivitatea prin care se va tăia oficial panglica noii construcții. La acest eveniment, edilul-șef Marcel Romanescu a invitat cel mai vârstnic suporter al echipei Pandurii Târgu Jiu și cel mai tânăr și talentat junior legitimat la clubul Pandurii.

Apoi, meciul oficial de inaugurare a noului stadion va avea loc vineri, 25 octombrie, de la ora 18:00, între Pandurii Târgu Jiu și Universitatea Cluj, în cadrul etapei a 14-a a Ligii 2.

„Clubul Pandurii Târgu Jiu a încheiat procedura de omologare a Stadionului Municipal din Târgu Jiu pentru meciurile susținute de echipa din Târgu Jiu în Liga a doua Casa Pariurilor. Procedura de omologare a demarat odată cu depunerea cererii la Federația Română de Fotbal, documentele necesare acesteia fiind semnate astăzi la Stadionul Municipal din Târgu Jiu.
Din partea FRF a fost delegat pentru a participa la omologare Mihai Duras, referent în cadrul Departamentului de Competiții al federației, care a inspectat încă de dimineață întregul stadion și a notat în procesul verbal de omologare toate facilitățile oferite de noul stadion, punând accent pe condițiile oferite echipelor, oficialilor și presei. La ședința Comisiei de omologare au luat parte atât reprezentanții clubului Pandurii Târgu Jiu, cel care a solicitat omologarea, cât și cei ai Primăriei Târgu Jiu, în calitate de proprietar al stadionului și ai Direcției Publice de Patrimoniu, care va administra baza sportivă.
Din partea Primăriei Târgu Jiu a fost prezent directorul de investiții Raul Chiriac dar și primarul Marcel Romanescu, iar din partea Direcției de Patrimoniu au participat directorul Carmen Tătaru, inginerul Mircea Călinoiu și administratorul Ion Rădoi. Au fost invitați, conform regulamentelor de omologarea ale FRF și reprezantanții Direcției de Tineret și Sport Gorj, luând parte la discuții directorul Robert Doicaru și inspectorul Laurențiu Mândruț. Din partea clubului Pandurii Târgu Jiu au luat parte la inspecția stadionului, și la ședința care a urmat, administratorul special Marin Golea, directorul sportiv Camilian Floroiu, responsabilul cu ordinea și siguranța Valentin Adam, responsabilul de ticketing Lucian Calotă și ofițerul de presă Monalisa Popescu. Au laut parte de asemenea reprezentanții firmelor constructoare, cei ai ISU și Inspectoratului de Jandarmi Gorj dar și ai Grupării de Jandarmi Mobile din Craiova precum și ai firmei care se ocupă de măsurile de ordine la meciurile de pe teren propriu ale echipei Pandurii.
La finalul ședinței au fost semnate procesele verbale de omologare a stadionului.  Pandurii Târgu Jiu va putea să joace pe Stadionul Municipal din Târgu Jiu meciurile de pe teren propriu, începând din data de 25 octombrie, atunci când va fi programată și inaugurarea oficială a acestuia”
, a anunțat, pe site-ul oficial, clubul Pandurii Târgu Jiu.

Foto și video: Pandurii Târgu Jiu

Marius ANGHEL 19 Oct. 2019, 10:00 Campionat
Pe aceeași temă