VIDEO | Nae Constantin nu e îngrijorat că Petrolul nu marchează în amicale. Antrenorul vorbește despre accidentații din lot și despre plecarea în Antalya

Marius ANGHEL 29 Jan. 2022, 11:36 Liga 2

Petrolul a încheiat prima parte a pregătirii de iarnă, desfășurată pe plan local pe perioada a trei săptămâni, și se pregătește de plecarea în cantonamentul din Turcia, unde va sta până la data de 11 februarie.

În acest interval de timp a disputat și două meciuri amicale, în care a obținut două remize. La Câmpina, cu Astra, a remizat la scorul de 1-1 un meci de 100 de minute, în timp ce ieri, la Blejoi, a terminat cu rezultatul de 0-0 o partidă de 90 de minute cu Unirea Slobozia.

Nae Constantin, după prima perioadă de pregătire a Petrolului: ”Suntem la nivelul la care trebuie să fim”

Antrenorul liderului Ligii 2, Nicolae Constantin, a tras, la finalul jocului cu Unirea Slobozia, o scurtă concluzie despre această pregătire de iarnă.

”Suntem la nivelul la care trebuie să fim, ne pregătim bine. Din păcate, terenurile nu sunt destul de bune, dar vreau să le mulțumesc oamenilor de la Blejoi, că ne-au primit astăzi să disputăm meciul pe terenul ăsta bun. Încercăm să ne adaptăm. Din păcate, au survenit și niște accidentări, am preferat să menajăm mai mulți jucători azi. Una peste alta suntem ok.

Unele probleme ale jucătorilor sunt mai noi, altele mai vechi. Eu cred că sunt normale, dață ținem cont că ne-am antrenat o zi pe sintetic, o zi pe teren înghețat, o zi mai dezghețat. Sunt lucruri normale pentru vremea asta, de aia e bine că reușim să plecăm în cantonament. O să avem terenuri bune, două săptămâni bune în care să ne pregătim. Nici nu contează adversarii pe care îi vom întâlni acolo. Important e că mergem să ne pregătim pe teren bun aproape două săptămâni și jucăm patru meciuri foarte bune”, a spus Nae Constantin.

Cu ialomițenii, Petrolul nu s-a bazat pe mai mulți jucători. Valentin Țicu, Mihai Velisar, Mario Bratu, Viorel Lică și Dragoș Gheorghe au fost menajați după ce, pe parcursul ultimelor zile, au acuzat diverse probleme medicale. Simon Măzărache nu este refăcut complet, iar indisponibilitatea lui Silviu Pană este una de lungă durată, după o accidentare suferită la gleznă, existând chiar posibilitatea să se opereze.

Ionuț Pană, Claudiu Tudor și Nicolae Constantin urmărind de pe margine amicalul dintre Petrolul și Unirea Slobozia.

Nu e îngrijorat că echipa nu marchează în amicale

Nae Constantin nu se arată îngrijorat că jucătorii săi au reușit să marcheze o singură dată în cele două amicale cu formații care vor juca în play-out-ul Ligii 2.

”Desigur că aș vrea ca la fiecare joc să marcăm, dar întâlni adversari, toate echipele sunt organizate, diferite nivele de pregătire. O să vină și golul cu siguranță, avem trei atacanți buni și sunt sigur că la momentul jocurilor oficiale o să-l găsim pe cel care să înscrie”, a spus antrenorul ”găzarilor”, care și-ar dori Unirea Slobozia ca adversar în play-off: ”I-am urat succes (n.r. – lui Adrian Mihalcea), mi-ar plăcea să ne întâlnim în play-off, să jucăm contra lor.”

Duminică, în jurul prânzului, delegația Petrolului pleacă cu o cursă charter spre Antalya, unde până la data de 11 februarie va fi în cantonament. În acest stagiu din Turcia, trupa ploieșteană va disputa și patru jocuri de verificare, trei fiind deja stabilite, cu SKA Rostov, Metalist Harkov și Spartak Moscova 2.

Moroz, ultima noutate din lotul Petrolului

În lotul care va face deplasarea se va afla și Sebastian Moroz (23 de ani), portarul care a surprins cu evoluția sa din acest sezon la Astra, în care a apărat în 15 din cele 16 meciuri de Liga 2.

Moroz s-a adresat Camerei Naționale de Soluționare a Litigiilor din cadrul FRF, care, după mai multe amânări, a constatat joi, 27 ianuarie, încetarea raporturilor contractuale ale jucătorului reclamant cu pârâta Astra. Acesta va semna cu Petrolul și va concura pentru postul de titular cu Raul Avram (28 de ani), utilizat în toate cele 16 meciuri din acest sezon, în unul fiind schimbat în ultimele minute pentru a debuta și Andrei Jercălău (16 ani). Nicolae Ceborari, celălalt portar pe care Petrolul l-a avut în prima parte a sezonului, s-a despărțit de echipă.

”Dacă reușim să aducem peste ce avem noi, cu mare drag îl primim. Așa, doar de dragul să transferăm, nu o să facem transferuri ca să fim la număr”, a spus din nou Nae Constantin, întrebat dacă și-ar mai dori transferuri.

Oficial, până acum, liderul Ligii 2 a semnat cu fundașul stânga Mihai Velisar, readus definitiv de la Gaz Metan Mediaș, și cu mijlocașul stânga Dragoș Gheorghe, adus sub formă de împrumut de la Astra. Petrolul îl are în atenție și pe fundașul bulgar Georgi Pashov (31 de ani), însă acesta trebuie să-și rezolve mai întâi situația financiară cu Academica Clinceni, ultima sa formație.

”Lupii” au reziliat contractele cu Andrei Rus și Constantin Stoica, în timp ce Armando Vajushi și Darius Buia au fost anunțați că nu mai sunt doriți la echipă. Antoniu Manolache a fost împrumutat la CSM Reșița, iar Mihai Nițescu și Aris Oprea au fost cedați, tot sub formă de împrumut, la CS Blejoi, tot o echipă din Liga 3. Nici portarul Nicolae Cebotari nu mai continuă cu Petrolul.

Declarațiile Nicolae Constantin după amicalul Petrolul – Unirea Slobozia 0-0:

https://www.youtube.com/watch?v=x7jC0yli-m8

Înregistrarea amicalului dintre Petrolul și Unirea Slobozia:

https://www.youtube.com/watch?v=JWhnG5hHiYc&feature=emb_title

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures
Video: Petrolul Ploiești

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-petrolul-a-remizat-si-in-al-doilea-amical-cu-unirea-slobozia-sebastian-moroz-plecat-de-la-astra-surpriza-lui-nae-constantin-in-acest-test-in-care-n-a-putut-conta-pe-o-multime-de-jucatori-19217867

https://liga2.prosport.ro/seria-1/petrolul-cere-ajutorul-suporterilor-mircea-dridea-in-fruntea-celor-care-au-lansat-o-actiune-de-a-dona-pentru-ca-echipa-ploiesteana-sa-si-indeplineasca-obiectivele-suporterii-nu-pot-sa-fie-19217684

https://liga2.prosport.ro/seria-1/petrolul-isi-cunoaste-trei-dintre-cei-patru-adversari-pe-care-ii-va-intalni-in-amicalele-din-turcia-lupii-au-trei-jucatori-care-se-resimt-dupa-testul-cu-astra-19217417

Marius ANGHEL 29 Jan. 2022, 11:36 Liga 2
Pe aceeași temă