VIDEO | Leo Grozavu, aplaudat la conferința de presă de după victoria cu 5-1 cu Steaua: ”A fost în fața noastră în multe etape, nu ne convenea. Încheiem en-fanfare.” Antrenorul Iașiului vrea să continue la Poli doar în anumite condiții

Narcis POHOAȚĂ 11 May. 2023, 00:19 Liga 2

După un tur de onoare făcut alături de elevii săi pe teren, în uralele publicului, după 5-1 cu Steaua în etapa a 8-a a play-off-ului Ligii 2, antrenorul Politehnicii Iași, Leo Grozavu, a avut parte de un moment emoționant și la conferința de presă. Acesta a fost primit cu aplauze, iar la rândul său a răspuns gestului jurnaliștilor cu o plecăciune.

”Mulțumim frumos! Băieții merită aplauze, pentru că ei au fost cei care s-au sacrificat cel mai mult. Nu le este ușor nici cu mine, nu le este ușor nici cu altele, dar ne bucurăm că la final putem să ne considerăm fericiți și satisfăcuți de ce am obținut”, a spus, pentru început, Leo Grozavu.

Leo Grozavu: ”Familia Poli Iași merită toate felicitările”

Antrenorul Politehnicii spune că nu se aștepta la o victorie atât de clară în fața Stelei, echipă pe care își dorea să o învingă, întrucât a chinuit cel mai mult Iașiul în tentativa de a urca pe primul loc.

”Întâlneam echipa care tot campionatul a stat acolo, în coasta noastră sau care a fost în fața noastră în multe etape. Era clar că nu ne convenea, dar am muncit în continuare, am crezut și din momentul în care am venit aici am spus că țintesc locul 1. Ne bucurăm că am reușit să facem o partidă foarte bună, să încheiem en-fanfare și am spus, familia Poli Iași merită toate felicitările. Clar că nu mă așteptam o asemenea victorie. Din fericire, am fost la cel mai înalt nivel. Toți băieții au fost conectați, chiar dacă sunt și greșeli inerente, dar ne-am ridicat la așteptările spectatorilor. E bine că am marcat cinci goluri pe teren propriu. Au fost foarte multe lucruri bune”, a mai spus Leo Grozavu.

  • Ultima dată când Poli Iași a înscris 5 goluri într-un meci oficial a fost împotriva FCSB, în pandemie, în septembrie 2020, când a câștigat cu 5-2 în Copou, în etapa a 5-a a sezonului 2020-2021 de Liga 1.

Euforia succesului nu l-a împiedicat să fie lucid: ”În prima ligă totul va fi diferit. Trebuie să știm să gestionăm momentul”

Atât Poli Iași, cât și Leo Grozavu se întorc în prima ligă. Clubul, după două sezoane, antrenorul, după o perioadă mai scurtă, dar mai mare de un sezon.

”Mi-am dorit să mă întorc în prima ligă. Deocamdată am făcut un pas mare, e foarte important să gestionăm foarte bine momentul și să știm să ne pregătim pentru prima ligă, pentru că va fi totul diferit. Alt campionat, alte adversare, altă organizare, totul va fi altfel și va trebui să fim foarte bine pregătiți. Iașiul, am mai spus, merită mult mai mult. Eu sunt foarte ambițios, sper să reușim în acest an să ținem steagul sus. Pentru că altfel e dificil să stai un an în A, un an în B, să tot faci naveta. Vreau ca toată lumea să fie conștientă că ne așteaptă un campionat foarte greu. Am obligat multă lume să fie alături de noi și sper să înțeleagă momentul. Pentru că altfel, după bine poate să vină rapid mai puțin binele”, a punctat Grozavu, care își dorește să continue la Iași, dar nu în orice condiții, întrucât nu vrea să se chinuie în prima ligă: ”În primul rând vă spun că îmi doresc să continui la Iași. Și dacă îmi doresc, e clar că primul pas se face. Dar nu îmi doresc să stau la Iași ca să mă chinui. Sunt foarte multe lucruri care m-au făcut să îmi doresc să rămân la Iași. Am întâlnit o lume extraordinară aici, cum nu am întâlnit de mulți ani de când antrenez. Conducere administrativă, toți oamenii mi-au fost mai mult decât aproape. Am întâlnit oameni extraordinari, dar am spus, pornim la o muncă foarte grea. Și nu îmi doresc ca după ce ne uităm gingaș unii la alții să ne uităm după aceea urât.”

Unii jucători de la Poli Iași ar putea lua vacanță mai devreme

În final, Leo Grozavu a admis că unii jucători care au dus greul în acest sezon ar putea lua vacanță mai devreme. Chiar și așa, își dorește să nu piardă ultimele două jocuri din campionat, cu Unirea Dej și Dinamo.

”Am făcut niște planuri, dar până nu mă văd cu băieții, cu conducerea, nu știm exact. Atâta timp cât sunt la timona echipei nu vreau să pierd niciun joc. Dar am spus, am aconat primul loc, în momentul de față va trebui să vedem toți jucătorii, pentru că e normal să știm pe cine ne bazăm la anul. E posibil să dăm șansa și unor tineri. Nu vom face concesii nimănui, dar nici să vină acum să ne spună altcineva cu cine să jucăm și cum să jucăm. Le-am spus băieților că eu mi-am terminat misiunea pe bancă în acest an. Voi fi alături de băieți la fiecare antrenament, la fiecare joc, dar vocea mea va fi mai puțin auzită, pentru că am colegii mei care trebuie să conducă echipa, iar eu va trebui să analizez foarte bine. Voi sta pe bancă, dar implicarea mea vocală o să fie mai redusă”, a precizat Leo Grozavu.

Poli Iași în meciul retur din play-off cu Steaua: Jankov – Kouadio, Tincu (cpt.), Katanec, Ștefanovici – A. Roman, Marchioni (Fr. Cristea  54′), Itu (Mogoș 46′, Rob. Ion 62′) – Andr. Dumitru (Vojtus 71′), Harrison, Hlistei (Musi 46′). Rezerve neutilizate: Ailenei – Martac, V. Lică, Finica.

Cu 56 de puncte, la șapte puncte distanță de Steaua, posibil chiar de SC Oțelul, Poli Iași nu mai poate pierde primul loc în Liga 2. Etapa următoare, penultima a play-off-ului, joacă luni, 15 mai, de la ora 17:30, în deplasare la Unirea Dej (locul 6, 36 puncte), care urmează să joace în runda a 8-a joi (ora 17:30), acasă cu Gloria Buzău.

Bucuria din vestiarul echipei Poli Iași, după victoria cu Steaua:

Conferința de presă în care a vorbit Leo Grozavu, după Poli Iași – Steaua 5-1:

Foto: Dragoș Pășcăneanu (Mediafax Foto) și Tudy (Sport Pictures)
Video: Politehnica Iași 

Narcis POHOAȚĂ 11 May. 2023, 00:19 Liga 2
Pe aceeași temă