VIDEO | Farul a învins Viitorul Pandurii, dar Ianis Zicu e supărat: ”O primă repriză execrabilă, rușinoasă.” Cum i-a motivat pe jucători la pauză și mesaj clar care vizează meciul cu ”U” Cluj

Andrei PASCU 28 Feb. 2021, 18:57 Liga 2

Farul s-a impus în unul dintre cele mai interesante meciuri ale etapei a 17-a din Liga 2. Constănțenii au învins, pe teren propriu, cu scorul de 1-0, Viitorul Pandurii. Reușita celor trei puncte a venit din partea lui Liviu Mihai.

Ianis Zicu: ”Din punctul meu de vedere e cea mai slabă repriză pe care am putut să o văd în ultimii ani” 

Prima repriză a fost una extrem de slabă pentru Farul, de care antrenorul Ianis Zicu s-a legat la final și pe care a catalogat-o drept una ”execrabilă” și ”rușinoasă”. Totul s-a schimbat după pauză, când formația de la malul mării a pus stăpânire pe joc și și-a adjudecat victoria.

”O victorie importantă, ținând cont de lupta aceasta încinsă pentru play-off. Era singurul rezultat care ne menținea cu șanse reale pentru a ne califica în primele șase și a ne lupta pentru promovare. Una este să te bați la promovare, alta este să joci pur și simplu pentru a rămâne în Liga 2. O primă repriză execrabilă, rușinoasă. Din punctul meu de vedere e cea mai slabă repriză pe care am putut să o văd în ultimii ani.

Nu am avut atitudine, nu am avut agresivitate, nu am avut personalitate, nu am avut curaj, nu am avut nimic din ce înseamnă fotbalul de înaltă performanță. În a doua repriză lucrurile au arătat altfel, iar asta s-a văzut foarte clar în modul de abordare și cred că puteam să câștigăm chiar la o diferență mai mare de scor”, a declarat Ianis Zicu la conferința de presă.

Ianis Zicu, discurs care i-a trezit la pauză pe jucătorii Farului 

Antrenorul a remarcat ce le-a transmis jucătorilor la pauză și cum a reușit să îi mobilizeze. A precizat că schimbările făcute au adus un plus, iar jucătorii care au rămas pe teren au schimbat evoluția, în totală opoziție cu primele 45 de minute.

”Le-am spus jucătorilor la pauză că este rușinos ce s-a întâmplat și că dacă aș putea i-aș scoate pe toți. Cei care au intrat au intrat cu altă atitudine, iar ceilalți opt au avut o altă atitudine, s-au organizat mult mai bine. Au avut curaj și au reușit să schimbe soarta meciului, pentru că în prima repriză echipa mai bună a fost Viitorul.

Pot să spun că am avut încredere totală în jucători, chiar dacă prima repriză a fost cum a fost. Intensitatea pe care am trăit-o, a fost mai mult pentru tot ce a însemnat munca depusă până acum. Depindeam de meciul acesta și trebuia să câștigăm.

Tot timpul am pregătit meciurile la victorie. Le-am spus jucătorilor că e ultima șansă pentru a avea oportunități mai multe până la finalul acestui tur de campionat, să spun așa. Au avut atitudine în a doua repriză și lucrurile acestea ne mențin în continuare cu șanse reale. Dar trebuie să facem șapte sau nouă puncte pentru a obține calificarea în play-off în următoarele trei etape”, a mai remarcat Ianis Zicu.

Zicu, despre lupta pentru play-off: ”E un lucru bun să depinzi de tine”. Vrea cele trei puncte în meciul nedisputat cu ”U” Cluj 

Ianis Zicu a vorbit și despre lupta la play-off. Se simte bine prin prisma faptului că Farul se află la mâna ei și că dacă va reuși să câștige ultimele meciuri din Liga 2, atunci nu se va mai baza pe rezultatele adversarelor.

Zicu speră ca marți, Farul să primească și cele trei puncte din meciul cu Univeristatea Cluj, care nu a mai avut loc. Din punctul său de vedere, decizia care avantajează echipa sa e cea mai bună, mai ales că partidele care s-au regăsit în același context, au primit același verdict.

”Este o luptă încinsă, lucrurile sunt complicate. Probabil marți vom primi cele trei puncte de la meciul cu Cluj, pentru că dacă ar fi un alt deznodământ ar fi rușinos din punctul meu de vedere și cei de acolo ar trebui să își pună anumite semne de întrebare serioase. Pentru că e aceeași situație ca la echipele celelate care au obținut trei puncte și decizia nu poate să fie decât una, să primim cele trei puncte.

E un lucru bun să depinzi de tine. Sperăm ca în ultima etapă, când noi vom sta, să putem să fim pe locurile 4, 5, iar cele din spate să fie Petrolul și Cluj, pentru că în meciul direct nu pot face puncte ambele echipe.

Este un sport unde lucrurile se schimbă din secundă în secundă. Oamenii care privesc e normal să spună anumite chestiuni, iar suporerii au dreptul să fie supărați pentru ce s-a întâmplat în prima repriză. Dacă au fost supărați și dezamăgiți, eu eram de 100 de ori mai supărat și dezamăgit, pentru că eu antrenez jucătorii și știu că ce s-a întâmplat în teren atunci, că nu are legătură cu ce am discutat”, a mai spus Ianis Zicu.

Farul, meci cu CSM Slatina runda următoare 

Farul mai are trei meciuri în Liga 2, în sezonul regular. Va mai juca împotriva celor de la CSM Slatina (deplasare), Fotbal Comuna Recea (acasă) și U Craiova 1948 SA (deplasare).

Constănțenii sunt acum pe locul 11 în Liga 2, cu 24 de puncte în 15 meciuri. Până la locul 6, ocupat acum de Universitatea Cluj, diferența este două puncte.

Foto și video: FC Farul Constanța
Foto: Sorin Danielciuc / Sport Pictures

Andrei PASCU 28 Feb. 2021, 18:57 Liga 2
Pe aceeași temă