VIDEO | Eliminare controversată în Astra – Petrolul. Tiberiu Giuroiu a văzut roșu după presupuse cuvinte rasiste la adresa lui Sory Diarra, la o fază banală de joc

Răzvan STÎNGĂ 31 Oct. 2021, 14:21 Liga 2

Spiritele s-au încins în partida dintre Astra și Petrolul, în minutul 35. O fază banală de joc a dus la o eliminare, după ce, se pare, s-ar fi adresat anumite cuvinte rasiste.

Totul a pornit de la o dispută pentru minge între Sory Ibrahim Diarra și Tiberiu Giuroiu, la unul din colțurile terenului, cel din dreapta, în poziția de atac a Petrolului.

Tiberiu Giuroiu, eliminat după presupuse cuvinte rasiste la adresa lui Sory Ibrahim Diarra

La o fază în care Diarra avea prim-planul și mingea sub picior, Giuroiu l-a împins din spate cu corpul, iar atacantul Petrolului a picat peste minge, făcând henț. Totul s-a petrecut sub privirile arbitrului asistent George Suciu (Câmpia Turzii). Decizia centralului Sorin Vădana (Cluj-Napoca) a fost însă henț, nu fault.

Diarra s-a ridicat și l-a împins ușor pe jucătorul Astrei, iar de acolo lucrurile au degenerat puțin, în special după ce Riza a venit în fugă și l-a bruscat violent pe african. După mai multe îmbrânceli, golgheterul Petrolului a început să gesticuleze nervos, acuzând că i-au fost adesate cuvinte rariste și a fost potolit greu de coechipierii săi, dar și de strigătele de pe bancă.

Arbitrul central Sorin Vădana a acordat cartonașul roșu după discuții cu arbitrul asistent, care a văzut de aproape toată faza 

În cele din urmă, faza tensionată s-a încheiat cu câteva cartonașe acordate de centralul Vădana.

În urma consultărilor dintre arbitrul central și asistentul Suciu, Diarra și Riza au primit cartonașul galben, iar Tiberiu Giuroiu a văzut cartonașul roșu. Motivul invocat de arbitri ar fi faptul că Giuroiu i-ar fi adresat cuvinte rasiste lui Diarra.

Petrolul s-a impus cu greu în fața Astrei, chiar și în superioritate numerică, abia în minutele de final

Faza eliminării s-a produs la zece minute distanță după ce Petrolul reușise deschiderea scorului prin Eugeniu Cebotaru (25).

Petrolul a continuat apoi să caute și al doilea gol, însă cei care l-au reușit primii au fost jucătorii gazdă. În debutul reprizei secunde, după o gafă a lui Lică, care a pasat prost înapoi, Carlo Danciu (47) a scăpat singur cu portarul și l-a învins pe Avram.

Astra s-a apărat eroic în inferioritate numerică, însă Petrolul a reușit golul victorie în minutul 86, prin Darius Buia.

Petrolul a ajuns la zece victorii consecutive în campionat și cu 33 de puncte domină clasamentul Ligii 2. Astra are 2 puncte și e pe locul 19, penultimul.

Video cu faza care a dus la eliminarea lui Tiberiu Giuroiu:

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures
Video: Look Sport

https://liga2.prosport.ro/seria-1/metaloglobus-a-dat-o-in-bara-de-trei-ori-la-targu-jiu-nicolae-grigore-meritam-sa-castigam-antrenorul-e-deja-cu-gandul-la-meciul-cu-modesta-dacia-unirea-braila-suntem-pat-19208053

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dumnezeu-ne-a-iubit-inca-odata-marius-maldarasanu-dupa-ce-fc-hermannstadt-a-castigat-al-doilea-meci-consecutiv-la-ultima-faza-acum-la-brasov-19208038

https://liga2.prosport.ro/seria-1/eugen-trica-ii-contrazice-pe-rivalii-de-la-metaloglobus-dupa-jocul-de-la-targu-jiu-analiza-antrenorului-aflat-la-al-cincilea-rezultat-pozitiv-pe-banca-viitorului-pandurii-19208024

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concordia-chiajna-are-pareri-de-rau-dupa-meciul-cu-steaua-presedintele-cristian-tanase-reactie-ferma-puteam-sa-castigam-ne-doream-victoria-si-sa-recuperam-punctele-cu-selimbar-i-19208013

Răzvan STÎNGĂ 31 Oct. 2021, 14:21 Liga 2
Pe aceeași temă