VIDEO | Astra a marcat în amicalul cu Dinamo, dar n-a fost suficient! A pierdut testul cu ”câinii roșii”

Răzvan STÎNGĂ 17 Nov. 2021, 15:53 Liga 2

Astra a întâlnit Dinamo într-un amical disputat, astăzi, miercuri, la Strejnic, lângă Ploiești, pe stadionul Conpet. Echipa antrenată de Florin Stîngă a cedat cu 1-2, scor care s-a înregistrat încă de la finalul primelor 45 de minute.

Formația din Liga 1 a deschis scorul în minutul 11, iar apoi Astra a egalat.

Astra, eșec în amicalul cu Dinamo 

Prima reușită i-a aparținut lui Ahmed Bani, care a scăpat de marcajul fundașilor Astrei, în urma unei centrări din bandă a lui Deian Sorescu. Astra a egalat în minutul 23, cu noroc, după o mare eroare a portarului Mihai Eșanu. Acesta a pasat greșit, balonul a ajuns la Claudiu Dragu, iar jucătorul formației lui Florin Stîngă a profitat. A intrat în careu și nu l-a iertat pe portarul bucureștenilor.

Însă, după numai două minute, Dinamo a revenit în avantaj. Tot după o inexactitate a fundașilor Astrei, Deian Sorescu a profitat și și-a readus echipa la conducere. Scorul putea fi mai mare în avantajul ”câinilor”, același Sorescu ratând o șansă bună în minutul 40, însă s-a evidențiat portarul Sebastian Moroz.

Dinamo, periculoasă în mai multe rânduri și în repriza a doua 

Și în partea a doua Astra a mai fost în dificultate în câteva momente, la anumite faze, dar a scăpat fără să mai primească gol. Antonio Bordușanu și Andrei Radu au trecut pe lângă gol pentru formația lui Mircea Rednic.

Astra: Moroz – R. Gab. Zamfir, Ad. Stoian, D. Vasilescu, Y. Fatai – Banu, Gab. Șerban – I. Andr. Zaharia, C. Danciu, Cl. Dragu – D. Gheorghe
Au mai evoluat: Mih. Cotolan – Riza, Al. Giuroiu, Iul. Ilie, Rob. Lică, Adeshina
Antrenor: Florin Stîngă

Dinamo, prima repriză: Eșanu – Gluhakovic, Rz. Popa, Andr. Radu, Kainourgios – Sorescu, Al. Răuță, Cr. Matei, Bani – Vestenicky, Ivanovski
Dinamo, repriza a doua: Fara (Chioveanu 80′) – G. Crețu, Giafer, R. Grigore, Andr. Radu (C. Grigore 65′) – Bordușanu, Itu, S. Filip, Mihaiu – Țîră, Măgureanu (Curea 80′)
Antrenor: Mircea Rednic

Pentru Dinamo, acesta a fost al doilea meci amical disputat în ultimele zile contra unei echipe din Liga 2. Sâmbătă, la Buzău, Dinamo a trecut cu 3-2 (1-1) de FC Buzău.

Astra, meci de foc etapa următoare, cu FC Hermannstadt 

Astra este pe penultimul loc în divizia a doua, cu 2 puncte. Este la egalitate cu ultima clasată, Dacia Unirea Brăila, pe care o devansează la golaveraj, și la un punct de prima echipă clasată deasupra ei, Dunărea Călărași, pe 18 cu 3 puncte.

În etapa a 14-a giurgiuvenii au un meci extrem de dificil, pe teren propriu, cu FC Hermannstadt la Giurgiu. Disputa este programată pentru duminică, de la ora 14:00. Sibienii sunt pe locul 4, cu 28 de puncte.

Insolvența nu a rezolvat, momentan, problema salariilor la Astra 

Runda trecută, Astra a pierdut cu 1-2 în fața Concordiei Chiajna, iar fotbaliștii au protestat în primele 25 de secunde. Deși s-a fluierat startul partidei, au stat nemișcați în respectivele secunde, pentru a protesta față de situația financiară dificilă.

”Problemele cu care ne confruntăm la Astra sunt arhicunoscute. Eu sunt obișnuit cu salarii neplătite cu lunile! Glumind puțin, m-am abonat la echipe care au sau au avut probleme financiare, pentru că așa a fost și la SR Brașov, și la Gaz Metan Mediaș.

Chiar ne-am săturat de promisiuni, dar am discutat între noi și am promis că până la iarnă să facem sacrificii și să dăm totul pe teren la fiecare meci. Secretul nostru este un grup tânăr, unit din toate puncte de vedere și un antrenor potrivit. Sincer, toți tragem tare să fim remarcați de echipe mai puternice și cu pretenții mai mari.

De aceea te apuci de fotbal, să ajungi la echipe care vor performanță cu adevărat”, spunea mijlocașul Carlo Danciu, despre protestul de 25 de secunde contra Concordiei Chiajna.

Meciul integral dintre Astra și Dinamo, scor 1-2:

Foto: Carmen Mandiș
Video: Radio Dinamo 1948

Răzvan STÎNGĂ 17 Nov. 2021, 15:53 Liga 2
Pe aceeași temă