Victor Pițurcă taxează aspru conducerea clubului Steaua, care încă nu a rezolvat situația cu dreptul legal de promovare: ”Domnilor, trece timpul! Nu înțeleg de ce nu se iau măsuri”. Fostul selecționer a dezvăluit discuția cu Daniel Oprița

Andrei PASCU 20 Jul. 2022, 15:32 Liga 2
Victor Pițurcă taxează aspru conducerea clubului Steaua, care încă nu a rezolvat situația cu dreptul legal de promovare: ”Domnilor, trece timpul! Nu înțeleg de ce nu se iau măsuri”. Fostul selecționer a dezvăluit discuția cu Daniel Oprița

Steaua nu știe nici până acum dacă va avea drept legal de promovare în sezonul următor de Liga 2, deși tragerea la sorți a avut loc, programul din sezonul regular a fost stabilit și mai sunt aproximativ două săptămâni până la prima etapă. Victor Pițurcă, fost jucător emblematic al Stelei, a intervenit pe această temă.

Steaua, luată în vizor de Victor Pițurcă: ”Domnilor, trece timpul”

Fost selecționer, Victor Pițurcă se declară îngrijorat de faptul că Steaua nu a reușit nici până acum să facă demersurile legale pentru a putea promova în Liga 1 dacă acest lucru îi va permite și din perspectivă sportivă la finalul stagiunii următoare, 2022-2023.

Pițurcă a atras atenția asupra conducerii echipei de fotbal din cadrul Clubului Sportiv Steaua, pentru faptul că era nevoie să fie mai activă în această perioadă, mai ales după cele întâmplate în sezonul trecut, dar a scos în evidență și un detaliu pe care l-a discutat cu antrenorul echipei, Daniel Oprița.

Astfel, se pare că nici la nivel intern lucrurile nu sunt foarte clare, chiar dacă Steaua putea doar să nu comunice la nivel oficial anumite detalii sau să țină totul ”ascuns” până când ar fi obținut dreptul legal de promovare.

Victor Pițurcă, despre situația în care se găsește Steaua: ”Am stat de vorbă cu Oprița, și el e îngrijorat”

Și Daniel Oprița este îngrijorat de faptul că nu au loc pași în față în această privință, iar Steaua să lupte pentru accederea în Liga 1 cu o organizare clară a clubului.

Domnilor, trece timpul și ne trezim iar că Steaua nu poate promova! Nu văd să se fi luat vreo măsură, trece timpul și va începe campionatul și probabil iar Steaua nu va avea drept de a promova.

Eu nu înțeleg de ce nu se iau măsuri. Trece timpul și văd că lucrurile nu sunt în regulă, am stat de vorbă cu Oprița, și el e îngrijorat, asta e situația”, a spus Pițurcă, pentru Pro TV.

Steaua, asociere cu Romtehnica?

În spatele ușilor închise s-ar discuta pentru trecerea clubului în partea privată în urma unei asocieri cu Romtehnica, o companie naţională în domeniul apărării, dar care funcționează sub forma SA (societate pe acțiuni). Ar fi o ”afacere în familie”, pentru că Romtehnica are un capital integral de stat și are un acționar unic: Ministerul Apărării Naționale.

Este însă un demers destul de lung care trebuie făcut cât mai repede. E nevoie, din perspectivă legală, ca trecerea secției de fotbal în asociere cu parte privată să fie aprobată și de Guvern, printr-o hotărâre.

ROMTEHNICA a fost fondată în baza Hotărârii Consiliului de Miniştri nr. 1771/1974, ca Direcţie de export-import, în cadrul Ministerului Apărării Naţionale.

În baza Hotărârii de Guvern nr. 236/1991 se înfiinţează Regia Autonomă Romtehnica SA.

Statutul actual al C.N. ROMTEHNICA S.A. a fost aprobat prin Hotărârea de Guvern nr. 738/2001, funcţionând ca o societate comercială cu capital integral de stat, Ministerul Apărării Naţionale fiind unicul acţionar.

Compania se bucură de o bună recunoaştere internaţională datorită competenţei şi implicării active, demonstrate pe deplin, prin furnizarea de echipamente în domeniul apărării.

Deţine personal specializat în tranzacţii comerciale internaţionale şi suport logistic puternic”, se arată pe site-ul Romtehnica, la descriere.

Daniel Oprița, sincer în urmă cu o lună, în privința situației clubului Steaua: ”Știu că se încearcă, mai ales că mi s-a spus să iau jucători de promovare. Ăsta e un semn”

Daniel Oprița, antrenorul Stelei, a ținut și ține legătura cu conducerea în această privință, trecerea clubului în partea privată, dar nu i s-a spus clar care e situația. I s-a transmis să facă o echipă solidă în această vară, care să îi permită să atace promovarea, și își pune speranța în acest detaliu și că discuțiile pentru trecerea clubului în partea privată sunt avansate.

De altfel, Oprița recunoștea și în urmă cu exact o lună că nu știe exact care sunt discuțiile pentru ca Steaua să aibă dreptul legal de promovare în Liga 1, fie că este vorba de atragerea unui investitor privat, fie că este vorba de schimbarea Legii Sportului. Această ultimă variantă e imposibilă.

Din câte știu, din ce discuții am avut cu domnul comandant și cei care se ocupă de aceste lucruri, au făcut tot ce le stă în putință. Domnul comandant face tot ce poate. Nu o spun doar pentru a mă da lângă el. Am vorbit acum câteva zile, era epuizat. Dar nu e la el decizia.

(N.r. – Investitor privat sau schimbarea Legii Sportului?) Probabil că se bazează pe ambele, nu știu care soluție este mai avansată. Nu eu mă ocup de lucrurile astea.

Și pentru mine este o frustrare, aș fi putut fi antrenor de Liga 1 acum. Îmi câștigasem dreptul să joc acel baraj, unde se putea întâmpla orice. Cum U Cluj a bătut-o pe Dinamo, așa o puteam bate și noi pe Chindia.

Știu că se încearcă, mai ales că mi s-a spus să iau jucători de promovare. Ăsta e un semn. Dacă nu aveau ceva detalii că se poate rezolva, nu mai băgam bani în jucători”, a spus Daniel Oprița în urmă cu o lună.

Steaua debutează în noul sezon de Liga 2 în Ghencea, cu Metaloglobus

Miercuri, 20 iulie, a fost tras la sorți țintarul sezonului regular din Liga 2, ediția 2022-2023. Steaua va evolua, la 6 august, în prima rundă, pe teren propriu, în Ghencea, cu Metaloglobus.

Programul complet al sezonului regular din Liga 2 e disponibil AICI.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/astazi-se-trage-la-sorti-programul-meciurilor-noului-sezon-de-liga-2-procedura-de-stabilire-a-jocurilor-19237953

https://liga2.prosport.ro/liga-3/ciprian-petre-nu-se-mai-retrage-a-semnat-cu-o-echipa-din-liga-3-cu-pretentii-unde-va-fi-coechipier-cu-doi-fosti-stelisti-liviu-bajenaru-si-vasile-buhaescu-19237908

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-la-primul-amical-din-aceasta-vara-in-care-nu-inscrie-daniel-oprita-are-si-motive-de-bucurie-dupa-remiza-cu-bregalnica-stip-au-fost-foarte-foarte-duri-19237767

https://liga2.prosport.ro/seria-1/victorie-fara-probleme-pentru-steaua-in-amicalul-cu-cska-sofia-2-atanas-trica-a-iesit-din-nou-in-evidenta-19237668

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-steaua-revenire-spectaculoasa-si-victorie-in-primul-amical-din-bulgaria-atanas-trica-omul-meciului-cu-doua-goluri-in-10-minute-19237353

 

 

 

 

 

Andrei PASCU 20 Jul. 2022, 15:32 Liga 2
Pe aceeași temă