Victor Angelescu a lămurit situația lui Daniel Niculae la Rapid: ”Acum, e cumva mai presus de președinte.” Discuțiile purtate cu fostul atacant și care sunt șansele să plece din nou din club

Răzvan STÎNGĂ 23 Apr. 2021, 15:56 Liga 2
Victor Angelescu a lămurit situația lui Daniel Niculae la Rapid: ”Acum, e cumva mai presus de președinte.” Discuțiile purtate cu fostul atacant și care sunt șansele să plece din nou din club

Daniel Niculae nu este președintele Rapidului, momentan, așa suna un anunț emis de club zilele trecute, care a luat prin surprindere pe toată lumea. Surprinzător în contextul în care clubul l-a prezentat oficial pe Niculae în această funcție, într-o conferință de presă, cu aproape trei săptămâni în urmă. Un membru al Consiliului de Administrație al clubului nu a fost de acord cu propunerea.

Victor Angelescu, principalul acționar al Rapidului, a vorbit recent despre acest episod care a născut mai multe reacții dure din partea fanilor, pe paginile de socializare ale clubului giuleștean. Potrivit informațiilor, Daniel Niculae știa de la bun început că numirea sa ar putea să sufere anumite întârzieri.

Victor Angelescu: ”Zero la sută sunt șansele ca Daniel Niculae să plece de la Rapid” 

Întrebat fiind de ce a mai avut loc conferința în contextul dat, Victor Angelescu a afirmat că a fost organizată pentru a aduce un plus de moral și suflu nou în cadrul echipei, înaintea play-off-ului Ligii 2. Așadar, acțiunea poate fi catalogată ca fiind doar o strategie, din moment ce lucrurile nu s-au reglat nici până acum. În momentul de față, Daniel Niculae are rolul de consultat în cadrul clubului, până când va fi numit președinte.

”Zero la sută sunt șansele ca Daniel Niculae să plece de la Rapid. El știa de când a venit, de când am ținut acea conferință, care este situația. La conferința de presă am spus că urmează să fie numit președinte. Am spus că trebuie să facem anumite demersuri, astfel încât să fie numit președinte. Am făcut asta pentru că am vorbit cu Andrei Nicolescu, i-am spus ce vreau. L-am chemat la mine în birou, știu ce am vorbit. El poate să iasă public să spună orice. Am vrut neapărat să îl aduc pe Daniel chiar la începutul play-off-ului.

Am dat acel comunicat apoi și puteam să nu îl dăm. Am înțeles că au fost foarte multe reacții din partea fanilor, dar eu știu foarte bine ce am spus la acea conferință. Nu am mințit cu nimic, am spus că va fi, că urmează să fie făcute demersuri. S-au făcut demersurile, dar din păcate un membru s-a opus.

Daniel Niculae are contract de consultanță și ne reprezintă pe noi, ambii acționari. E cumva mai presus de președintele clubului. Am luat în calcul varianta asta, să se opună cineva. Toți ni-l dorim și la un moment dat va fi președinte. Acționarii, eu și grupul din Cehia, ni-l dorim pe Daniel Niculae și el va fi în cele din urmă președintele clubului”, a declarat Victor Angelescu la emisiunea Rapid TV, de pe pagina de Facebook a clubului, FC Rapid 1923.

De ce a fost Niculae prezentat ca președinte, într-o conferință de presă, înainte să fie numit oficial

Angelescu a explicat și motivul pentru care s-a decis prezentarea lui Daniel Niculae ca președinte al clubului, chiar dacă acest lucru nu se realizase și contractual. Totul a ținut de o tactică gândită de cei doi.

”Am organizat conferința, pentru că am crezut că este foarte bine să o facem înaintea play-off-ului, pentru ca echipa să aibă o energie bună. Daniel a fost de acord cu mine. El e cineva pentru club. Noi veneam și după două meciuri extrem de grele și de dificile, și din punct de vedere mental.

Aveam foarte puține șanse înainte de acele meciuri să prindem play-off-ul. Cred că am procedat corect să îl numim atunci, chiar dacă lucrurile nu erau atât de clare. El oricum va fi președintele Rapidului”, a mai spus Angelescu.

Conferința la care Daniel Niculae a fost anunțat a avut loc la începutul lunii aprilie, înainte de debutul în play-off-ul Ligii 2. Pe moment, evenimentul a adus efectul dorit, pentru că primele trei etape au fost câștigate. În etapa a 4-a, Rapid a pierdut cu 1-0 pe terenul celor de la U Craiova 1948 SA.

Andrei Nicolescu: ”Dacă eu am votat împotriva lui Nico? Nu vreau să vă spun nimic”

Daniel Niculae a acceptat să revină la Rapid în anumite condiții, printre care plecarea lui Andrei Nicolescu, vicepreședintele giuleștenilor. Deși Victor Angelescu a spus în mai multe rânduri că a discutat cu acesta și l-a anunțat că trebuie să părăsească Rapid, Nicolescu a oferit o declarație care răstoarnă cele afirmate de principalul finanțator.

Andrei Nicolescu a precizat pentru ProSport nu au avut loc discuții nici cu Angelescu, nici cu Daniel Niculae. Apoi, s-a zvonit pe seama faptului că vicepreședintele Rapidului a votat împotriva numirii fostului atacant în funcția de președinte, dar acesta nu a vrut să ofere informații despre acest aspect.

”Eu sunt vicepreședintele Rapidului. Nu vreau să fac niciun fel de comentariu cu privire la Daniel Niculae, că nu vreau să se interpreteze. Așa este cel mai bine în acest moment. Dacă eu am votat împotriva lui Nico? Vă rog să nu insistați. Nu vreau să vă spun nimic”, a spus, pentru ProSport, Andrei Nicolescu.

Foto și video: FC Rapid 1923

https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-etapelor-5-si-6-din-play-off-ul-ligii-2-rapid-se-muta-de-la-buftea-pentru-meciul-cu-cs-mioveni-cum-se-joaca-inainte-de-paste-19180890

https://liga2.prosport.ro/seria-1/marius-maldarasanu-nu-a-discutat-cu-nimeni-de-la-petrolul-despre-postul-de-antrenor-numele-meu-a-aparut-doar-pentru-ca-sunt-din-ploiesti-de-ce-nu-ar-accepta-o-functie-in-conducerea-19180736

https://liga2.prosport.ro/seria-1/andrei-nicolescu-reactie-despre-refuzul-acceptarii-lui-daniel-niculae-ca-presedinte-la-rapid-asa-este-cel-mai-bine-in-acest-moment-suporterii-din-peluza-nord-dau-de-pamant-cu-cond-19180841

 

Răzvan STÎNGĂ 23 Apr. 2021, 15:56 Liga 2
Pe aceeași temă