Veste surprinzătoare de la Poli Timișoara: Mircea Axente a pus punct carierei de fotbalist! ”Sunt mai multe motive”. Marele său regret și cum descrie perioada petrecută la echipa suporterilor

Anda DELIU 01 Sep. 2021, 12:09 Liga 2

Politehnica Timișoara a rămas fără vârf de atac, cel puțin pentru moment. După un start de sezon foarte slab, cumulat la campionat trecut în care a avut doar două goluri în 29 de meciuri jucate, Mircea Axente (34 de ani) a decis să pună ghetele-n cui chiar în prima zi de toamnă, 1 septembrie 2021, de altfel, și anotimpul schimbărilor și despărțirilor.

Axente a realizat că nu mai e în formă

Mircea Axente, ajuns la Poli din vara lui 2019, a avut evoluții ”subțiri” în ultimul an, iar ca dovadă stă faptul că ultimul gol marcat de atacant din acțiune a fost la data de 7 martie, când coronavirusul abia se ”instala” în România și restricțiile nu începuseră.

Jucătorul originar din Tulcea spune că a renunțat acum, înainte de închiderea perioadei de transferuri, tocmai pentru ca Poli să poată găsi un vârf, dacă se dorește asta.

”Sunt mai multe motive, dar în principal e vorba de uzura la care am ajuns, după o carieră plină de cantonamente, nu am avut niciun stagiu ratat. Am jucat an de an, peste 25-30 de meciuri peste tot unde am fost şi asta s-a simţit foarte mult în ultima perioadă. Am decis că e mai bine să închei acum. M-am gândit şi la faptul că e în timpul campionatului, dar e pauza aceasta şi ar mai fi poate timp ca clubul să se acopere pe postul de atacant. Până la urmă şi dacă nu face acest lucru, sunt jucători care pot evolua acolo şi o pot face bine. Sunt mulţi jucători tineri. M-am gândit şi la acest aspect, să le las locul lor, pentru că din ce am văzut sunt jucători buni, care pot să fie foarte buni şi nu doar pentru Liga 2”, a punctat atacantul.

În cele cinci meciuri din acest sezon în care a fost utilizat, de patru ori a început ca titular și de fiecare dată a fost înlocuit, totalizând 296 de minute pe teren, în care nu a marcat. În sezonul trecut a avut 29 de meciuri și 2 goluri, iar în cel din 2019-2020 a avut 23 de apariții și 8 goluri.

Marele regret al lui Mircea Axente, anul 2011!

Jucătorul a vorbit despre regretele carierei sale. Axente ar fi dorit să devină campion în 2011, anul în care s-a ”prăbușit” Politehnica lui Marian Iancu, dar nici cu ASA Târgu Mureș, alt club care astăzi nu mai există.

”Consider că toate alegerile pe care le-am făcut s-au dovedit a fi bune. Există un regret că nu am reuşit să câştig campionatul la Timişoara şi apoi cu ASA, unde era o echipă cu mulţi colegi pe care i-am avut şi la Timişoara. A fost o perioadă frumoasă atunci când am terminat pe locul 2 şi cred că dacă eram susţinuţi mai mult, nu mă refer aici la suporteri, ci la club, conducere, cel puţin aşa am simţit eu, puteam câştiga liniştit titlul în acel an… La Târgu Mureş a fost o perioadă foarte bună, la fel la Mediaş, acolo a fost cea mai bună din punct de vedere statistic… La Viitorul am lucrat cu domnul Hagi şi am mâncat fotbal pe pâine. Un an care mi-a fost de folos, m-am format cel mai bine, mi-am găsit o identitate de joc, ca stil de atacant”, a mai punctat jucătorul născut în județul Tulcea.

  • În palmaresul său, Mircea Axente are Supercupa României cu Dinamo (2011-2012) şi ASA Târgu Mureş (2015-2016), dar şi Supercupa Ciprului cu Ermis Aradippou (2014-2015). În două rânduri a fost vicecampion al României, cu Poli AEK Timişoara (2010-2011) şi ASA Târgu Mureş (2014-2015).

Mulțumit de perioada petrecută la echipa suporterilor timișoreni

Cât despre perioada la Politehnica suporterilor, Axente este mulțumit de ceea ce s-a realizat, în condițiile date.

”Sunt recunoscător că am reuşit să fac parte din familia Politehnicii. Primul an a fost un an bun, din păcate din cauza pandemiei s-a oprit campionatul, cred că formasem o echipă bună şi eram într-o perioadă bună. Mai era mult de jucat… Apoi, al doilea an, a fost unul foarte condensat şi solicitant, dar a fost bun pentru că a fost cea mai bună clasare a echipei actuale. Un an frumos chiar, ca şi echipă, colegi, toţi oamenii din jurul echipei. Am avut multe momente frumoase”, a apreciat atacantul.

”Jucăm pe atac. Am dominat adversarul, am ajuns până la finalizare, dar, din păcate, suferim. Suferim și ca talie. Încercăm în această pauză și noi, ca și echipă, să ne întârim dacă vom putea”, spunea antrenorul Dorin Toma după ultimul meci, 0-1 acasă cu Poli Iași. Acum, după retragerea lui Axente, Poli Timișoara trebuie să-și caute doi noi atacanți, nu doar unul. Ca atacanți, Poli îi mai are în lot pe Roberto Hațegan (20 de ani) și Sebastian Serediuc (21 de ani), doi jucători pe care i-a adus în această vară.

Nu exclude să intre în conducerea lui Poli

Despre ce va urma după acest moment, Axente spune că va lua o pauză și se vede, mai degrabă, conducător de fotbal.

”Rămâne de văzut, îmi doresc pe viitor să lucrez în partea de administraţie. Nu antrenor… Am terminat chiar anul acesta masterul la Universitatea Politehnica în management. Cred că mi-ar plăcea acest domeniu. Consider că pe lângă faptul că am o experienţă de-a lungul anilor. Am avut foarte multe cluburi, foarte mulţi preşedinţi, antrenori cu care am lucrat. De peste tot am încercat să iau lucrurile bune. Nu e nimic sigur, sunt gânduri. În momentul acesta vreau să mă deconectez puţin, o scurtă pauză. Important e că voi fi în continuare la meciuri, lângă echipă, sunt în contact mai ales cu jucătorii tineri. Am o relaţie bună cu ei şi îmi place mereu să vorbesc cu ei, să-i sfătuiesc, sunt deschişi şi ne consultăm mereu”, a conchis Mircea Axente.

Mircea Axente s-a transferat la 17 ani de la LPS Galați la Poli AEK Timișoara. În țară, a mai jucat la CFR Timişoara, FCM Reşiţa, CS Buftea, Gloria Buzău, Oţelul Galaţi, Dinamo Bucureşti, Viitorul Constanţa, ASA Târgu Mureş, Gaz Metan Mediaş, FC Botoşani, Universitatea Cluj şi Politehnica Timişoara, iar în străinătate, la PGS Ermis Aradippou (Cipru), Maccabi Netanya (Israel) şi Al-Faisaly Football Club (Arabia Saudită).

La Poli Timișoara, Axente (născut la 14 martie 1987) era unul dintre veteranii din lot, al doilea cel mai în vârstă, după Ioan Mera (5 ianuarie 1987) și în fața lui Cristian Scutaru (13 aprilie 1987) și Alin Ignea (32 ani, 28 aprilie 1989).

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/un-noul-duel-aradeano-timisorean-in-cupa-romaniei-soimii-lipova-face-o-aroganta-poli-nu-accepta-19198748

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dorin-toma-dupa-infrangerea-in-prelungiri-suferita-de-poli-timisoara-cu-poli-iasi-din-pacate-suferim-la-finalizare-suferim-si-ca-talie-19197932

Anda DELIU 01 Sep. 2021, 12:09 Liga 2
Pe aceeași temă