Veste șoc la Ploiești, înainte de meciul cu UTA. Mai mulți jucători ai echipei Petrolul au fost depistați pozitiv cu SARS-CoV-2 și jocul de la Arad e ca și anulat

Marius ANGHEL 02 Jul. 2020, 12:58 Liga 2
Veste șoc la Ploiești, înainte de meciul cu UTA. Mai mulți jucători ai echipei Petrolul au fost depistați pozitiv cu SARS-CoV-2 și jocul de la Arad e ca și anulat

După ce Dinamo și FC Botoșani au ratat startul în play-out-ul, respectiv play-off-ul Ligii 1, în momentul repornirii competițiilor după pandemia de COVID-19, din cauza unor infectări cu COVID-19, iată că nici echipele din play-off-ul Ligii 2 nu scapă de probleme. La ultima testare înainte de primul joc oficial din play-off-ul de promovare în prima ligă, jucători ai echipei Petrolul Ploiești au fost depistați pozitiv, astfel că partida de sâmbătă cu UTA nu poate fi organizată.

Cel puțin cinci persoane din cadrul clubului Petrolul, depistate pozitiv cu noul coronavirus

Potrivit surselor Liga2.ro, cel puțin cinci persoane din cadrul echipei Petrolul, dintre care trei fotbaliști, au avut rezultate pozitive la testarea împotriva SARS-CoV-2 efectuată miercuri și ale căror verdicte au ieșit astăzi, cu o zi înainte de plecarea spre Arad, acolo unde sâmbătă, de la ora 17:00, echipa antrenată de Costel Enache avea programat joc cu liderul UTA.

Toți cei depistați pozitiv sunt asimptomatici.

Conform protocolului, Petrolul a înştiinţat FRF de aceste cazuri, iar forul condus de Răzvan Burleanu va trebui să amâne meciul cu UTA.

Apelați telefonic pentru a-și spune punctul de vedere despre această situație ivită la Petrolul, directorul sportiv Costel Lazăr și vicepreședintele Octavian Grigore nu au răspuns. În schimb, a vorbit medicul Laurențiu Bulata.

  • În cazul celor de la Dinamo și FC Botoșani, unde au fost depistați pozitiv magazionerul, respectiv medicul echipei, primul meci a fost amânat, iar după o săptămână, după ce s-a efectuat noi testări, s-a putut juca următoarea partidă programată. Cele amânate au rămas ca restanțe.

Miercuri, Costel Enache, antrenorul echipei, nu anticipa ceea ce avea să se întâmple astăzi la testare. Petrolistul prefața întâlnirea de sâmbătă cu UTA.

  • Play-off-ul Ligii 2 debutează vineri, de la ora 17:00, cu meciul de la Turnu Măgurele dintre Turris Oltul și Campionii FC Argeș. Sâmbătă, de la ora 17:00, era programată întâlnirea UTA Arad – Petrolul, iar tocmai marți, de la ora 20:00, se joacă CS Mioveni – Rapid.

Șeful DSP Prahova: ”Cinci jucători vor fi internați. Restul lotului intră în izolare pentru 14 zile”

Bogdan Nica, șeful Direcției de Sănătate Publică Prahova, a confirmat existența cazurilor la Petrolul și spune că ancheta a fost demarată din această dimineață, când s-a și primit rezultatul testărilor.

”Testele au fost făcute la un laborator acreditat. E o anchetă mai complexă, fiindcă trebuie să indentificăm contacții nu doar din lot, ci și la nivel de club și familii. Vineri, probabil, vom avea tabloul concret. Cert este că cei cinci jucători vor fi internați la Spitalul din Câmpina, iar restul lotului intră în izolare pentru 14 zile. La testele anterioare au ieșit cu toții negativ, prin urmare cineva din club a adus virusul recent în grup. Din păcate, toată lumea s-a relaxat și ajungem la astfel de situații complicate”, a spus Bogdan Nica pentru gsp.ro.

Printre cei infectați s-ar afla atacantul Younes Hamza.

  • În perioada de pregătire dinaintea turneului care decide promovatele în Liga 1, Petrolul a disputat cele mai multe meciuri amicale dintre echipele din play-off-ul Ligii 2, patru la număr. Trupa ploieșteană a jucat cu Astra (0-0 pe ”Ilie Oană”), FC Hermannstadt (1-0 la Sibiu), Viitorul (1-3, la Ovidiu) și echipei U19 a celor de la Viitorul (4-1, la Strejnic).

https://liga2.prosport.ro/seria-1/reactia-medicului-echipei-petrolul-dupa-cazurile-pozitive-covid-19-despistate-inaintea-meciului-cu-uta-au-mai-fost-cazuri-cu-rezultate-eronate-19137595

https://liga2.prosport.ro/seria-1/costel-enache-a-prefatat-partida-petrolului-cu-uta-nu-e-cel-mai-usor-meci-dar-situatia-ne-obliga-sa-tratam-fiecare-adversar-ca-pe-unul-pe-care-trebuie-sa-l-invingem-unde-crede-ant-19137527

https://liga2.prosport.ro/seria-1/se-discuta-din-nou-despre-organizarea-barajul-de-promovare-mentinere-in-liga-1-intr-o-singura-mansa-frf-si-cluburile-din-liga-2-sunt-pentru-lpf-si-echipele-din-liga-1-sunt-contra-justin-stefan-19137539

Marius ANGHEL 02 Jul. 2020, 12:58 Liga 2
Pe aceeași temă