Minaur Baia Mare, victorie cu emoții cu Poli Timișoara, cu gol decisiv în minutul 85. Vasile Miriuță: ”În aceste meciuri îți tremură picioarele. După ce au marcat, am fost ca un boxer în corzi”

Răzvan STÎNGĂ 18 Mar. 2023, 17:38 Liga 2
Minaur Baia Mare, victorie cu emoții cu Poli Timișoara, cu gol decisiv în minutul 85. Vasile Miriuță: ”În aceste meciuri îți tremură picioarele. După ce au marcat, am fost ca un boxer în corzi”

Minaur Baia Mare a reușit o victorie capitală în ecuația salvării de la retrogradare, în chiar prima rundă a play-out-ului de Liga 2, în Grupa A. Maramureșenii au trecut, sâmbătă, pe teren propriu, de Politehnica Timișoara, scor 2-1, dar cu emoții, acest lucru fiind remarcat de Vasile Miriuță.

Minaur Baia Mare a început bine partida și a marcat încă din minutul 10, prin Valmir Berisha. Scorul de 1-0 s-a menținut până la pauză, iar Politehnica Timișoara a egalat la trei minute de la reluare, prin Tudor Călin.

Minaur Baia Mare, victorie cu emoții în partida cu Poli Timișoara

Au avut ceva probleme maramureșenii apoi, formația oaspete putând chiar prelua conducerea, dar trupa lui Vasile Miriuță a sperat până la final și a obținut victoria în minutul 85, atunci când Viorel Chinde a punctat cu un șut de la mare distanță.

  • Minaur Baia Mare, cu Poli Timișoara: Avram – Lazăr, Stoian, Mondragon, Iacob (Ciocan 61′), Dandea, Gneba (Rotar 71′), Ivanovici, Chinde, Berisha (Chitaș 35;), Jarovic
    Rezerve neutilizate: Raul Băilă – Cin, Matei, Potcoavă, Simion, Donca

Vasile Miriuță a avut doar laude pentru jucători, pentru faptul că mental au fost pregătiți să evolueze la capacitate maximă până la final și să spere la victorie, dar a remarcat, totuși, faptul că nu trebuia luat golul din fază fixă, mai ales că, după cum a declarat, a lucrat foarte mult la astfel de momente de joc.

Vasile Miriuță, reacție după Minaur Baia Mare – Poli Timișoara: ”În aceste meciuri îți tremură picioarele”

Presiunea a fost mare, iar Minaur Baia Mare a arătat asta în partidă, în anumite momente, fotbaliștii fiind conștienți că un alt rezultat decât victoria complică rău situația, după cum a afirmat Miriuță la conferința de presă.

Știam foarte bine că va fi un meci de care pe care, pentru că și ei aveau ultima șansă. Meciurile acestea, cu miză, finalele, nu le joci, le câștigi! Bravo băieților, au făcut efort, chiar dacă partida nu a fost spectaculoasă. Dar, știam că nu poate să fie spectaculoasă, sunt meciuri cu miză, îți tremură picioarele.

Lumea nu înțelege, dar în aceste meciuri îți tremură picioarele. Trebuie să le câștigi, așa cum am făcut și azi, am sperat până în ultimul moment. Am deschis scorul repede, am stat bine, ne-am organizat bine, nu cred că ei au avut vreo ocazie în prima repriză.

Am luat apoi acel gol stupid, apoi am avut câteva minute… nu e ușor, ești ca un boxer în corzi. Iei gol și apoi ești… am încercat să revenim, am pus presiune și, cu ajutorul lui Dumnezeu, am câștigat meciul, cu un șut senzațional! Îi felicit pe băieți, avem două săptămâni să pregătim jocul cu Metaloglobus.

Egalurile nu sunt bune, dar băieții au crezut, și eu am crezut, și cei din tribune. Chiar dacă au fost și momente mai puțin bune, am avut susținere, chiar am întrebat în vestiar, după meci, și au zis băieții că au simțit fanii.

Bravo jucătorilor, o victorie foarte, foarte dificilă, dar meritată! După ce am luat gol am schimbat sistemul, în 4-4-2, a trebuit să fac niște mișcări, nu am avut alte soluții, dar s-au achitat bine de sarcini băieții.

Prima repriză ei nu au avut ocazii, părerea mea! Am avut situații bune în prima repriză, dar ei au avut ocazie bună după ce au egalat, pentru că după ce primești gol e moment de cumpănă. Sunt cinci-zece minute în care nu știi ce faci, ai luat gol.

Am avut un penalty la Chitaș, are pe gleznă o tăietură, dar asta e, nu contează. Am avut un arbitraj corect, dar cred că acolo a fost 11 metri, am văzut faza”, a spus Vasile Miriuță.

https://www.youtube.com/watch?v=EqlG0D95O9I

Minaur Baia Mare, probleme medicale în partida cu Poli Timișoara

Minaur Baia Mare a avut și ceva probleme cu accidentările, pentru că Valmir Berisha, autorul primului gol, a ieșit în minutul 35, iar Ricky Gneba a fost scos în minutul 71, tot din cauza unor dificultăți de ordin medical.

În plus, nici situația lui Alexandru Iacob, înlocuit în minutul 61, nu a fost una excelentă, lucru scos în evidență de antrenorul formației din Maramureș.

Berisha a făcut întindere în minutul 35, a marcat, jucai cu doi atacanți, puneai altfel presiune. Ricky mi-a zis de la pauză că nu mai poate, dar m-a rugat să mai stea pe teren. Apoi, nu a mai putut.

Am pierdut doi jucători de bază, Iacob a avut și el probleme după meciul trecut, cu Buzău”, a mai spus Miriuță.

Minaur Baia Mare, meci foarte important în etapa a 2-a, cu Metaloglobus

Minaur Baia Mare, locul 6 în Grupa A a play-out-ului de Liga 2, avea opt meciuri fără victorie. După 3-0 cu CS Comunal Șelimbăr, a făcut două remize la rând, 1-1 cu Poli Timișoara și 2-2 cu Progresul Spartac, după care au venit două eșecuri la rând, 0-1 cu SC Oțelul și 1-2 cu Viitorul Pandurii. În runda a 16-a, ultima din 2022, a urmat remiza cu Unirea Dej, scor 1-1.

La reluarea campionatului, maramureșenii au cedat la limită cu Concordia Chiajna, scor 0-1, după care au pierdut cu 0-3 confruntarea din Ghencea, cu Steaua, iar apoi au făcut 1-1 cu Gloria Buzău.

Acum, Minaur Baia Mare e la două puncte de locul 5, Metaloglobus, poziție care duce în barajul de menținere în Liga 2, dar bucureștenii nu au evoluat în prima etapă din play-out, fiind desemnați să stea.

În etapa a 2-a, cele două, Metaloglobus și Minaur Baia Mare, se vor înfrunta în meci direct. Vasile Miriuță a declarat că duelul va fi pe viață și pe moarte și că vrea neapărat cele trei puncte:

Presiunea e foarte mare, eu și băieții știm cel mai bine. Nu avem voie să facem pași greșiți. Am jucat și eu astfel de meciuri, la un nivel înalt, și mie îmi tremurau picioarele la aceste finale. Vrei, dar ești puțin blocat, știi că dacă faci erori se termină tot, iar eu nu vreau să facem greșeli.

Suntem la opt puncte de Metaloglobus, trebuie să jucăm pe viață și pe moarte! Ăsta e meciul care poate decide în proporție de 70 la sută echipa care poate să retrogradeze și cea care va merge la baraj. Trebuie să câștigăm acolo!

O să ne pregătim pe sintetic pentru meciul cu Metaloglobus, poate vom merge să ne antrenăm pe un sintetic. Trebuie să jucăm la victorie toate meciurile! Voi face tot ce ține de mine să câștigăm și să ne salvăm de la retrogradare”.

Foto și video: Minaur Baia Mare

https://liga2.prosport.ro/seria-1/romania-u20-formata-jumatate-din-jucatori-din-liga-2-19263708

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ripensia-invinsa-de-concordia-chiajna-cu-scorul-preferat-in-2023-iulian-muntean-pesimist-si-negru-de-suparare-in-repriza-a-doua-parca-intra-alta-echipa-pe-teren-19263742

https://liga2.prosport.ro/seria-1/start-cu-o-victorie-in-play-out-pentru-fc-brasov-dubla-lui-chica-rosa-a-decis-meciul-cu-viitorul-pandurii-dan-alexa-ne-dorim-sa-castigam-grupa-19263701

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-prima-etapa-din-play-out-cele-sase-meciuri-incep-de-la-ora-1100-minaur-poli-timisoara-si-ripensia-au-jocuri-extrem-de-importante-19263600

https://liga2.prosport.ro/seria-1/robert-ilyes-acord-cu-fk-miercurea-ciuc-19263683

Răzvan STÎNGĂ 18 Mar. 2023, 17:38 Liga 2
Pe aceeași temă